Autostrada A2 București - Constanța intră în reparații timp de doi ani: vor fi reabilitați 24 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 18.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un tronson de 24 de kilometri din autostrada A2 București - Constanța intră în reabilitare pentru o perioadă de doi ani în care rosturile de dilatație vor fi refăcute.

Șoferii care utilizează autostrada A2 București - Constanța trebuie să ia în calcul faptul că autoritățile au anunțat startul unei ample campanii de reparații care se va desfășura pe parcursul a doi ani.

Astfel, pe un tronson cu lungimea de 24 de kilometri, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va consolida fisurile, va repara rosturile de dilatație și va freza dalele de beton.

Lucrările se vor desfășura pe ambele căi de rulare între km 12 și km 36, iar primul tronson care va intra în reparații este cel dintre km 11.5 și km 17.5.

"Se montează semnalizarea pentru instituirea restricției de circulație pe A2, între km 11+500 - 17+500. Se va devia total traficul de pe calea 1 pe calea 2, sensul Constanța - București. Se vor efectua lucrări de frezare a dalelor de beton, consolidarea fisurilor active și repararea rosturilor degradate", afirmă reprezentanții CNAIR.

Pe de altă parte, autoritățile susțin că lucrările vor fi întrerupte în perioada 1-3 mai, ca urmare a numărului mare de turiști care vor dori să ajungă pe litoral.

Un tronson de 6 kilometri intre km 21 și km 27 a fost deja frezat și asfaltat în toamna anului trecut.

Via Hotnews

Comentarii (25)

  • De noaptea minții să lucrezi 2 ani pe 20 de km deja făcuți. Practic se frezează cimentul și se toarnă asfalt.
    Așa bătaie de joc nu cred că mai există undeva.
    31 0
  • altii in 2 ani fac 500km de autostrada...
    26 0
  • bataie de joc...
    15 0
  • someone
    o matematica simpla ne spune ca astia repara cu incredibila viteza de 1km / luna. nu o construiesc, o repara.
    18 0
  • Adrian
    Pooooftim? Pai cum se poate domnule asa ceva acum, cand s.au instalat acesti supracalificati penelisti la butoane? Inteleg daca erau spagarii si incapabilii aia de pesedisti, dar acum avem niste oameni iscusiti, drepti, vizionari in fruntea noastra. Ah, stai, e sistemul corupt, nu? Offff, asta va tine in loc, bietii de voi.
    Hai nea presedinte, ca ai guvernul tau acum. Activati.va! Construiti baraje si autostrazi spre cer!
    #șîeu vreau autostrazi. #josguvernu
    12 10
  • Prostia romaneasca! Pentru 24 de km sunt necesari 2 ani!? Atunci nu ne miram ca pentru o autoastrada intreaga, circa 250 - 300 km, ne trebuiesc 30-40 de ani. Oare a gandit cineva de la CNAIR cum va fi traficul si cat va dura un drum la/de la Constanta si pe un fir in conditiile in care cu 2 benzi pe sens se faceaua vara si 5-6 -7 ore?
    6 0
  • sa se duca dracu cu lucrarile lor, cum dracu poti sa faci asemenea bataie de joc si sa nu fi tras la raspundere.
    Astea nu sunt lucrari, e bataie de joc
    asta e lucrare de o noapte si mai ai timp si de tigari si cafele dupa ...in mod normal.
    5 0
  • Octavian
    Cum adica 2 ani ????!!!!!
    !@#$%&()__(&^$%#@##$^*(*^$#@!!
    7 0
  • @klausica,plavanule,tu esti?Din contra,sunt si anti psd-ist si sunt omul care nu crede in "institutia votului" ca asa chemau #rezistentii la vot si sunt si nemanipulabil.Dar sa nu uitam metrul de autostrada din Moldova facut la misto,cica era doar psd -ul de vina,iacata,sunt baietii la putere,v-ati luat tara inapoi si muia la fel si tot n-o sa vedeti autostrazi,ba chiar 2 ani o carpeala de 30km de autostrada :)))psd+pnl+usrplus=aceeasi mizerie,berbecule.
    12 11
  • Octavian
    Si uite asa din cauza unora care ne conduc cum ne conduc ajungem sa ne certam intre noi...

    Acest CNAIR ar trebui regandit din temelii. I-as da afara pe toti de acolo. Nu se poate nene in 2020 sa spui ca reconditionezi 24km de autostrada in 24 luni.
    11 0
  • Octavian
    Apropo, acest tronson a fost construit inca de pe vremea lui Ceausescu.
    7 0
  • @Tatraurs... respect pt primul comment
    8 4
  • inexorabil
    Vă indignaţi degeaba – se putea şi mai rău, recte…invers: 2 km în 24 de ani (desigur, admiţând necesitatea recârpirii cel puţin anuale a cârpirii curente).

    În rest, rămâne cum an stabilit: CNAIR = Ce Nu Are, Iremediabil, România.
    3 0
  • Stimate dac liber independent și nemanipulabil, cine nu crede în "institutia votului" e liber să testeze alte forme de organizare prin Cuba, Venezuela, Coreea de Nord sau să testeze vodka de la Moskva.
    Aș fi oricum curios cum poate fi cineva anti-p$d fără vot: pune mâna pe furcă și topor sau se crede Chuck Norris?
    Că dacă doar dă din gură pe forum și la bere și nu votează, e un mare ipocrit.
    3 8
  • @kap. In loc sa dai exemple ca venezuela,cuba si coreea de n,vezi ca in mult prea iubita ta ue sunt cateva tarinin care votul e obligatoriu. Libertate,nu?
    7 6
  • Macar nu mi-ati sters toate comentariile...
    6 0
  • @esti pierdut, bietul de tine. Se aude ecoul pe acolo pe sus, cand teasta este goala. Inca unul zombificat de latrine....
    4 5
  • @Tatra s-a mai discutat pe aici cum ca libertatea totala nu prea exista nicaieri pe pamant, si nici nu cred ca ar fi de dorit. Cu totii traim in societati care au niste reguli create in principiu pentru protectia si beneficiul cetatenilor. Fiecare stat le aplica (regulile) atat cat este capabil, iar capacitatea unui stat este data si de capacitatea indivizilor de acolo.
    Acum, daca tu esti nemultumit ai doua optiuni: fie incerci sa imbunatatesti statul in care te afli, fie sa mergi in lumea larga si sa cauti un stat mai apropiat de nevoile tale. Cum votatul nu te pasioneaza, deduc faptul ca esti in cautarea unei alt stat.
    Sau poate esti vre-un politician care vrea sa schimbe statul prin votul altora?
    4 0
  • @klaus,nu ma uit la latrine si nu mai am televizor de cel putin 7 ani iar presa scrisa romaneasca o citesc cu mare masura.
    @green_alex.Cum spuneam mai sus dar mi-a fost sters comentariul,credeti ca-i ardeti cu votul,ca le aratati voi lor o data la 5 ani,credeti ca votul vostru e o teribila arma si poate schimba ceva,ca e o datorie civica,ca-i ardeti voi la vot? Daca da,samponul pentru creier a functionat in cazul vostru.Poate o sa va prindeti si de ce sunt disperati totusi sa va cheme la vot,toti guristii care va manipuleaza cu "iesiti la vot,trebuie sa votati".Votul vostru nu conteaza.PS. In ultimii ani am iesit la vot o singura data,doar asa de-al dracu,cu referentumul profamilie unde am votat dupa noua doctrina incorect politic dar corect moral dupa parerea mea.
    6 5
  • inexorabil
    Măi Kăpăţână, comparativ cu abilitatea înnăscută a EMOL de a fura, cei din “P$D” nu sunt copii de ţâţă, ci eventual praf de atomi!

    Ai rămas blocat (şi nu numai domnia ta) în obsesia “anticorupţiei” cu aromă neosecuristă-neostalinistă, aidoma căpiatului incurabil de la Minciuna, pardon, “Adevărul”, recte Mircea Morariu, care nu poate dormi noaptea din cauza indignării civice stârnite de “mafia comunistă” (etichetă atribuită exclusiv PSD-ului, desigur). Hooo, prrr cu tata! – până şi #rezistenţii de pe stradă s-au mai temperat.

    Nţ-nţ-nţ! Am tot aşteptat, în ultimele luni, să dea năvală înapoi diaspora “alungată de infractorii de partid şi de stat”. La fiecare ieşire din blocul de domiciliu, credeam că mă vor lua efectiv pe sus, ba chiar că mă vor călca în picioare, fără milă, cârduri nesfârşite de români pribegi întorşi triumfal şi magnetizaţi de perspectiva guvernării “reparatoare”, “pro-europene” şi “pro-occidentale”, exercitate, cu fler incontestabil şi cu artă “magna cum laude”, de “Dreapta” (adică aflaţi în dreapta ofiţerilor serviciilor secrete). Când colo, linişte şi pace…Ca de obicei. De fapt, când adori orgastic “mierea şi laptele” (era să zic “laptele şi cornul”) din Străinezia, îţi justifici imediat xenofilia entuziastă “băgând la înaintare” atitudinea sau faptele (reale ori închipuite) elementelor politice locale (dar musai anumite – indicate strict de păpuşarii din umbră via “mainstream media” – nu toate de-a valma, în mod nediferenţiat), care, vezi Doamne, te determină să fugi “oripilat” de “jaf”, de “sărăcie” şi de “niciun viitor”. Iată însă că survine câte o conjunctură care zgâlţâie serios tot eşafodajul putred al “argumentelor” tale (oricum nu erai pregătit psihic s-o întâmpini), caz în care nu-ţi rămâne decât să faci pe mortul în păpuşoi (sub aspect civic), în speranţa că vei trece neobservat cu “etica” ta invariabil maro, recte scutit de justa apostrofare creştinească, după care îţi înfigi din nou colţii, cu patimă animalică, în ciozvârta delicioasă şi “avansată” (deşi meritocraţia ta va lăsa întotdeauna de dorit, în sensul că eldoradoul “vestic” exista deja, fără nicio contribuţie de-a ta, şi tot aşa va perpetua).

    PS. Klause, chiar acum mă delectez cu Sputnik (pe mine nu mă “redecorează” cortical alde “Felix”, “Varanu” sau cum l-or mai fi poreclit). Mmm, mirabil site. Gata, m-a înhăţat definitiv “conspiraţia” rusească. Păzea! Pardon, Опасность!

    PPS. Dragă Verzuiule (căci te văd mai rezonabil decât alţii), am mai povestit eu pe acilişé ce model de stat/societate ar fi putut adopta în primul rând UERSS! Acum ar fi prea târziu…Oricum, când vor începe nemţii să se convertească – mai timid sau mai alert – la Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserica, adică la dreapta credinţă, atunci corifeii mastodontului multi-metastatic de la Bruxelles vor pricepe realmente că s-a îngroşat gluma...Va fi semnalul pentru declanşarea Planului B, recte pentru mizarea pe “ultima soluţie” (în viziunea întunericului) : Guvernul Mondial.
    5 5
  • PpsToti propagandistii care v-au chemat la vot mereu v-au zis sa stati acasa la referendumul pro familie,de ce #boicot? De ce #stauacasa? Doar sa venim cand le convine lor?
    5 5
  • Anonim
    CUUUUUMMMM domnule guvernul meu asa se mica ca melcu ? De era ministrul transporturilor PSD-ist si semna un asemenea contract mama ce mai era la gura unora . Nu va mai lasati pacaliti ca in politica merg numai nulitatile indiferent cum se numeste partidul au numai ciurucuri care nu au nici o pregatire sunt doar fripturisti . Si daca mai este unul doi cunstiti , corecti care ar vrea sa faca ceva sunt linsati imediat de restul turmei de fomati orientate doar spre castiguri fara munca . Fara o revolutie nu se face nimica doar rotim cadrele . Dar revolutie nu lovitura de stat ca in 89 . Ca Ceausescu sincer nu merita impuscat mai ales acuma privind lucrurile dupa 30 de ani ar cam fi altii de adus in fata plutonului
    5 0
  • CEREM DESFIINTAREA CNAIR
    3 0
  • fan skoda
    24 de kilometri de reparatii in 2 ani ? Atat de mult ? Dar ce face doamna Firea si PSD ? Alte tari fac 24 de km de la 0 in cateva luni daca nu chiar si mai putin, iar noi ne k*k*m pe noi la o reparatie de 24 km pe autostrada . Si uite de ce nu avem infrastructura. #pentrucanuvrem. Dar ce s-a intamplat cu #vrem autostrazi ?
    0 1
  • Adrian
    Curios tare cum primesc eu manute verzi in ultima vreme. La fel de curios cum au prins curaj si altii ca sa huiduie spre dreapta. Si primesc si ei manute verzi.
    O delectare !
    Pacat ca mai dispar postari cateodata... #joscenzura !
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru