Autostrada Orăștie-Sibiu va închisă traficului rutier începând de luni, 7 septembrie

de Dragoș Băltățeanu
Vineri, 04.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CNADNR va restricționa traficul rutier pe lotul trei al autostrăzii Orăștie-Sibiu începând cu data de 7 septembrie. Circulația va fi interzisă între localitățile Săliște și Cunța pentru remedierea crăpăturilor din asfalt.

CNADNR a anunțat că va restricționa traficul rutier pe autostrada A1 Orăștie-Sibiu, începând cu data de 7 septembrie. Traficul va fi închis între nodurile rutiere Săliște și Cunța, Compania de Autostrăzi motivând decizia prin necesitatea remedierii problemelor de construcție. Restricția intră în vigoare luni, 7 septembrie, începând cu ora 8.00. 

”Instituirea acestei restricţii este necesară în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 al autostrăzii (kilometrul 60+600 proiect). Menţionăm că, atât experţii tehnici din partea antreprenorului, cât şi cei din partea beneficiarului, au concluzionat că apariţia şi evoluţia defectului (crăpătura) de la kilometrul 275+650 nu s-a cauzat unui fenomen de alunecare a terenului, ci unei tasări structurale pricinuită de execuţia necorespunzatoare a lucrărilor la corpul autostrăzii, în perioada 2012 - 2013”spune CNADNR într-un comunicat de presă publicat astăzi.

Urmareste Automarket
Traficul va fi închis pentru o perioadă de timp de o lună și jumătate, iar în această perioadă șoferii vor folosi o rută alternativă pe DN1 între localitățile Săliște și Cunța.
CNADNR spune că problemele apărute în această zonă a autostrăzii cad în responsabilitatea constructorului:  ”antreprenorul are responsabilitatea deplină pentru remedierea defectelor apărute, atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (patru ani)”. Lucrările de reparație vor fi executate pe cheltuiala constructorului.

În trecut, numeroase voci publice au sesizat problemele de pe acest lot de autostradă, un fost ministru al transporturilor solicitând public închiderea autostrăzii pentru a nu pune în pericol siguranța șoferilor care o tranzitează.

Lotul trei al autostrăzii Orăștie-Sibiu are 22 kilometri și a fost inaugurat în luna noimebrie 2014 în prezența premierului Victor Ponta și a ministrului transporturilor Ioan Rus. Din acești 22 kilometri, șase au fost afectați de alunecări de teren, în suprafața de rulare apărând crăpături.

Via CNADNR | Sursă foto

Comentarii (1)

  • someone
    stiti piesa aia veche de la taxi: aici sant banii dvs
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru