Bentley şi Porsche vor împărţi viitoarea platformă MSB

de Sebastian Toma
Miercuri, 05.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley şi Porsche vor împărţi o nouă platformă, numită MSB, care va fi dezvoltată de Porsche şi va duce la reducerea masei pentru viitorul Panamera şi viitoarele modele Bentley.

Urmareste Automarket
Bentley şi Porsche vor avea o colaborare strânsă în viitor, cele două mărci ale concernului Volkswagen urmând să împartă platforme şi alte tehnologii. Inginerii Porsche lucrează deja la noua platforma MSB, care va debuta pe noua generaţie a lui Porsche Panamera. Apoi, această platformă va forma baza tuturor modelelor Bentley oferite cu tracţiune spate sau tracţiune integrală.
Platforma MSB va fi compusă dintr-un amestec de oţel şi aluminiu, care are potenţialul de a oferi o masă mai redusă decât actualele platforme din gama Bentley şi care poate să-l facă pe Panamera mai uşor.

Bentley împarte deja componente cu mai multe mărci ale concernului Volkswagen, printre care se numără motorizarea V8 4.0 şi platforma D1 a lui Volkswagen Phaeton. Noua platformă le va permite britanicilor să dezvolte modele noi cu o distribuţie a maselor îmbunătăţită, o masă redusă şi cu manevrabilitate sporită. Toate aceste îmbunătăţiri vor avea loc fără ca spaţiul interior sau caracterul mărcii Bentley să aibă de suferit.

În timp ce inginerii Porsche vor dezvolta noua platformă, cei de la Bentley vor lucra la un nou motor V12. Marca din Crewe va fi centrul de excelenţă al concernului Volkswagen în materie de motoare V12, iar unitatea la care lucrează britanicii va înlocui celebrul V8 de 6.75 litri care a tronat în gama Bentley în ultimii ani. Renunţarea la acest propulsor vine pe fondul costurilor semnificative care vin cu adaptarea la normele Euro 6, dar asta nu îi va împiedica pe englezi să-l folosească pe viitoarea versiune decapotabilă a lui Mulsanne.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Giga Motors
    Cred ca o sa-mi iau si eu un Porschley.......ba nu, prefer Bentsche.
    4 13
  • HeHeHe, daca nu ti-ai luat pana acum Lambaudi sau Audighini, nu mai conteaza ;) Iz giast a geoche!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru