BMW ActiveHybrid 3 - 5.3 secunde pentru 0-100 şi consum de 5.9 litri/100 km

de Mircea Meșter
Vineri, 06.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cifre impresionante pentru primul BMW Seria 3 hibrid din istorie. BMW a publicat astăzi primele imagini şi date oficiale ale noului său model.

BMW revoluţionează ideea hibridelor în clasa medie. Dacă până acum consideram că hibridele sunt modele construite exclusiv pentru un consum foarte mic, primul Seria 3 full-hibrid răstoarnă complet această logică, prezentând o maşină cu performanţe excelente atât pe şosea cât şi la capitolul consum.

CIFRE EXCEPŢIONALE

Prezentat oficial astăzi, noul Seria 3 în versiunea hibrid a fost botezat oficial ActiveHybrid 3. Modelul are sub capotă celebrul motor de 3.0 litri cu şase cilindri în linie care dezvoltă 306 cai putere de pe versiunea 335i a generaţiei anterioare, acesta fiind însă acompaniat de un motor electric care dezvoltă şi el 55 de cai. Unitatea electrică este alimentată de o baterie litiu-ion aflată sub portbagaj. Transmisia este asigurată de o cutie automată cu opt rapoarte care transmite puterea dezvoltată de cele două motoare (340 de cai putere în sarcină maximă) către roţile din spate.

Esential 5.3 secunde este timpul noului BMW ActiveHybrid 3 pentru 0-100 km/h.
5.9 litri/100 km este consumul mediu mixt anunţat de constructor.
340 de cai putere este puterea maximă dezvoltată în paralel de cele două motoare de sub capotă.

Cea mai interesantă parte este cea a performanţelor.

Astfel, noul BMW ActiveHybrid 3 reuşeşte un raport performanţe/consum de neegalat: 5.3 secunde pentru 0-100 km/h şi doar 5.9 litri/100 km în regim mediu mixt. Evident, la cifrele consumului îşi aduce aportul şi un sistem Start-Stop etern prezent pe versiunile sau modelele hibride (şi nu numai) ale costructorilor auto.

Modelul german oferă şi posibilitatea rulării în mod full-electric dacă nivelul de încărcare al bateriei permite acest lucru. Astfel, BMW ActiveHybrid 3 promite o autonomie de 4 kilometri cu bateria plină la o viteză medie de 35 de km/h, modul electric putând fi activat la viteze de până la 75 km/h.

DESIGN

La nivel estetic, modelul bavarezilor se diferenţiază de restul versiunilor Seria 3 printr-o nuanţă specială bleumarin de caroserie, dar şi prin logo-ul ActiveHybrid regăsit pe montanţii lunetei şi prin jantele speciale de 18 inch botezate Streamline. Partea interesantă este că, la fel ca toate celelalte versiuni ale lui Seria 3, noul ActiveHybrid 3 poate fi personalizat prin liniile de caroserie Sport, Modern sau Luxury, dar şi prin adăugarea unor elemente M Sport. 

Comentarii (84)

  • Daca era sistemul inventat de ei ,mi-ar fi placut,dar stiu ca copiat dupa Toyota.Se vede ca nemtii ''nu prea le au'' cu motoarele ecologice.
    14 41
  • @S.R.I>Corect!!!!!!Da bineinteles ca este copiat,ca doar nu au inventat ei sistemul ''hybrid''
    13 39
  • SRI - se vede ca la tara sau in buncar nu merge bine google...si chiar daca merge cine are creier sa-l folosesca?..ca dc nu SRI-ul atunci cine...
    ---
    http://www.ehow.com/facts_7182437_invented-hybrid-engine_.html
    21 2
  • Claudiu
    @sri: Aau copiat si forma asta rotunda a rotilor, pe care tot japonezii au inventat-o, culorile stopurilor pe spate, sistemul de deschidere al geamurilor(culisare sus jos). Toata masina e copiata de fapt. N-am mai vazut niciodata atata lipsa de inspiratie.
    Asteptam cu nerabdare sa iti iei si tu buletinul, si dupa aia sa faci 18 ani, si cu experienta dobandita pe internet in toti anii astia sa revolutionezi industria auto cu un concept 100% nou...
    39 9
  • @Claudiu.....Ce te doare adevarul? Pai nu este asa?Doar Toyota a inventat tehnologia ''Hybrid'' nu BMW.
    11 31
  • Da, aveti dreptate amandoi geniilor, au semnat contractul luna trecuta, si deja au pregatit masina. Repede se mai misca nemtii astia...
    Cat despre hibride, voi traiti in continuare cu ideea ca japonezii le-au inventat.
    19 4
  • Ce text primit integral de la importator.
    Unde este aceasta mare revolutie?
    Chiar si aici pe AM sunt testate masini cu tehnologie hibrida si putere foarte mare.

    Maine daca apare seria 3 cu capota activa pentru protectia pietonilor o sa spuneti ca a inebunit lupul si ca nu s-a mai vazut asa ceva desi Honda punea pe Legend acum mai multi ani.
    7 8
  • @tds.....tehnologia asta ''hybrid'' era copiata de inainte sa faca alianta.Si ce vrei sa zici ca BMW a construit ''hybridul'' nu?Esti dus!
    9 22
  • @S.R.I-Lasa-i ca oricum nu o sa inteleaga nicioadata unii.Ei traiesc cu impresia ca daca e BMW ,ei au creat totul,iar pe unii ii doare adevarul ca japonezii au creat ''hybridul' iar nemtii doar au copiat si au construit si ei.
    8 22
  • Ursul_grizonat
    Si se mai auzeau zvonuri ca numai chinezii copiaza si neamtul nu,dar se pare ca ce mie neamtul ce mie chinezul.Toti sunt o apa si-un pamant.
    7 18
  • @ S.R.I & Mafia
    Primul automobil hibrid din lume a fost dezvoltat de Ferdinand Porsche in 1901 ( http://en.wikipedia.org/wiki/Lohner-Porsche_Mixte_Hybrid ) !!! Japonezii atunci nici nu produceau automobile . Nu degeaba in 1999 Ferdinand Porsche a fost votat inginerul secolului XX in industria auto .
    19 6
  • Vasilica
    Cum dracu sa exploatam prostii!!
    Daca zic : Da ma au copiat BMW de la Toyota ca ei faceau carute pana acum oare imi dau prostii banii lor?
    Cat de inchisi la minte sunt unii.

    Toyota trebuie sa ii pupe si in .... pe toti de la bmw ca au acceptat colaborarea!!!!
    14 10
  • Ce tari sunt astia care cred ca intr-o afacere doar unii sunt smecheri si restul sunt prosti.

    Sunteti tampiti sau ce aveti? Nu sunt concurenti directi. Vor castiga ambele companii si vor castiga puncte de piata probabil (relativ la adversarii directi nu unul la celalalt pentru ca repet: NU SUNT COMPETITORI DIRECTI)
    10 1
  • razvan
    Aau copiat si forma asta rotunda a rotilor - ce vrea sa spuna claudiu ??
    Nu am vazut decat roti rotunde ......
    2 8
  • Umbrarescu
    Eu zic sa vina EDI80 si sa clarifice totul.Cum BMW au primit o pomana de fapt si erau in pragul falimentului daca nu era Toyota.

    Ave Toyota!
    14 0
  • @razvan
    Tu glumesti (cam slaba ironia) sau nu esti atent?
    Tocmai asta e ideea. Deja e tarziu sa ii spui unui ca a copiat forma rotilor. Evident ca e "copiata" dar e deja patent universal. E ca si cand l-ai acuza pe unul ca a plagiat cand a raspuns DA la o intrebare.
    7 4
  • Suedezu
    Se vede clar ca cei de la BMW da foarte mult 'copy/paste'' de la Toyota.Nu imi vine sa cred cum poate sa copieze strengarii astia.Dupa ce ca Toyota s-a sacrificat sa le construiasca altii nu au pic de respect si le copiaza.E inagmisibil!Marca asta ''BMW'' pe care o tine toti in frau are o arama falsa,cand de fapt in spatele mastii BMW se ascunde niste copiatori binedefiniti,mai ceva ca chinezii.Nici chinezii nu au copiat tehnologia hybrid pe marcile lor automobilistice,cat a copiat BMW.Chiar cred ca altii nu vad lucrul asta.Chiar asa ne prosteste in fata.Nu este frumos din partea lor.
    5 17
  • Prima masina cu adevarat hibrida a fost facuta de Ferdinand Porsche in 1901
    Deci de inventat s-a inventat acum mult timp.
    Prima masina de productie mare a fost Toyota Prius in 97.
    Intre astea au fost o gramada de hibride dar niciuna de productie in serie mare.
    11 5
  • Srie cineva cum stam la vanzari in primele 6 luni?
    2 2
  • Colaborarea intre Bmw si Toyota va avea efecte practice de abia din 2014, acest hibrid nu are vreo legatura, este exact sistemul de pe seria 5 hibrid lansat la inceputul anului. Iar latratorii de serviciu sa-si mai drege vocea, poate au ragusit.
    12 7
  • Domnule @McLaren-Tin sa te anunt ca acea era o replica a unei masini cu propulsie hybrid si care a fost expusa la Geneva si defapt modelul era catalogat atunci ca unul "Mixt", termenul "Hibrid" fiind utilizat abia după câteva decenii bune. Asa ca sti tu ceva,da nu tot.Iar maşina utiliza un motor pe benzină care învârtea un dinam. Acesta producea energie electrică pentru acumulatori, aceştia alimentând la rândul lor cele două motoare electrice care învârteau roţile. Deci nu se aseamana nicidecum cu noul sistem hybrid produs de Toyota.Replica sistemul hybrid produs de Ferdinand Porsche avea alt tip de mecanism ,pe cand cel din prezent este total schimbat,iar cel produs de Toyota este unul nou si imbunatatit
    10 10
  • Acea masina produsa de Porsche este considerata de toata lumea (mai putin de tine) prima masina hibrida din lume. Am zis eu ca e acelasi principiu de functionare ca la Toyota?
    Ti-am lezat cumva marca Toyota?
    Si ca sa iti daram cu totul ideile, sa vezi ce o sa se vanda masina asta din cauza ca e BMW.
    Mie nu imi place nici una nici cealalta asa ca nu ma deranjeaza
    8 9
  • @McLaren>O sa te mai corectez odata si o sa iti mai spun ca este de fapt prima replica a unei masini hybrid din lume.Oricum,barem tu sti cate ceva nu ca altii care vorbesc aiureli.
    8 6
  • Sau poate vrei sa zici ca avea primul sistem hybrid din lume care utiliza un motor pe benzină care învârtea un dinam.Eeee......asa parca ar mai merge.
    7 6
  • @dan_grc -Tu iar chiulesti de la serviciu?Cumva te-au dat aia de la BMW afara ,ca nu te-ai supus oridenelor.Nu e bine atunci.Ai mare dreptate,este sistemul ala hybrid prost de pe seria 5.Poate cu alianta asta vor avea si ei pe seria 5 tehnologia aia moderna ''Hybrid Synergy Drive''care Toyota o foseste.Barem sper ca cei de la Toyota ca nu cumva sa ia prostia de la BMW aceea de a construi masini pentru a strange multi bani de pe reparatii(adika nefiabile).
    4 14
  • Mai,mai,mai.......Nu ies bine de pe AM,si atunci cand intru din nou,gasesc un dis like.Oare cine sa fie cel care mi-a dat dis like?Danut,probabil nu mai ai cuvinte si reactionezi prin ''dis like-uri''.sa inteleg ?
    4 12
  • vă dă de mâncare toyota sau ce v-a apucat?

    ..parca a-ți fi grupul de loganisti ce se cred posesori de mertzane de cand cu 'alianta"
    14 6
  • "draga" mafia
    Tu macar ai mers cu vreun model hibrid? Eu am mers chiar cu seria 5, in dreapta doar pt ca era unicul exemplar din Romania prin martie, e mai prost ca accelera in 5.8 sec parca fata de 5.3 de pe acest seria 3.

    In rest ce ai de spus in afara de faptul ca bmw nu se poate "lauda" cu acest hibrid ca a aparut prima oara pe Toyota?

    Pe principul asta de 2 lei nimeni care a facut masini dupa Mercedes nu ar trebui sa se laude cu nimic pt ca nu are voie pur si simplu, decreteaza "fanii" toyota care pana acum cateva saptamani, inaintea mediatizarii acestei colaborari, erau pe nicaieri, sa ne impartaseasca si noua dragostea lor pt aceasta marca, ce modele au condus, care le-a placut...de fapt nu chiar toti, sunt vreo 2,3 , tu esti in capul listei.
    11 5
  • Suedezu
    @uncle!Da ma ne da de mancare Toyota.Cata gandire....auzi!Da BMW ce va da voua ,la astia care calculati aiure?Va impartaseste voua calitatea falsa de care va bucurati ca un copil mic care tocmai a primit o ''acadea'',aia va da BMW.Ma mir cum BMW nu este primul la vanzari?Ca la cat va prosteste in fata ,nu va mai uiti ca au motoare rahitic de slabe pe termen lung.Sigur sa-r prinde in capcana cativa de @claudiu,@dan_grc,etc.
    2 13
  • Vezi ca-i faci de rusine pe adevaratii "suedezi", esti analfabet rau, " sa-r"? Mira-te in continuare ca Bmw nu este primul la vanzari, de unde veniti toti oare?
    8 3
  • Suedezu
    Ce cumva te deranjeaza,vocabularul meu.Tu ai cautat mult in dex cuvintele astea,ca sa ma corectezi pe mine?Eu asa vorbesc,cu parvenitii BMW,pentru ca asa imi place .Si scriu asa ca asa vor muschii mei.Ce cumva ai vreo piedica?Bai frate da cat sufera astia de asanumitul''BMW''......lol!!!!!
    1 10
  • auzi suedezule, problema nu este ce imi da mie bmw, ca nu asta este in discutie. Discutia "aprinsa" era pe tema "ia uite cum au copiat cei de la bmw pe toyota cu sistemul hibrid" ... si mi se pare amuzant cum lumea are impresia ca in lumea auto se poate face ca in zona smartfoanelor unde minunatul Apple vrea sa-si asume rolul de "unic" in toate iar ceilalti sa moara rapid pentru a face loc "adevaratului" ...

    trecand peste discutiile penibile gen brusli il bate pe vandam dupa ce l-a invatat carate ..

    masina consuma 5 cand o zbura porcu' ... sa fim seriosi. Sistemul BMW si-a aratat clasa de ceva vreme si mai toata lumea a observat ca nu prea ajuta cu nimic. Poate ca, in conditii de "sofer calm ce nu stie ca are un bmw335i sub talpa" o sa obtinem niste rezultate pozitive din folosirea sistemului, dar cand soferul se trezeste la realitatea de sub piciorul drept ... sa vazi talpa taica si consum de te doare mintea hibrida :)
    8 2
  • Suedezu
    @unckle!Se vede ca nu te pricepi nici la telefoane mobile dar la automobile.Pentru ca se scrie ''smartphone'' nu smartfon,care smartphone inseamna ''telefon inteligent'' in caz ca nu stiai.Acum te rog frumos daca se poate,dami un ''like'' ca te-am invatat de bine.
    2 13
  • @dan_greco_catolicul...........A si zici ca ai mers cu BMW seria 5 Active Hybrid.Hmmmm.....cam ciudata precizarea ta.De cand iti place tie sa mergi cu un hybrid?Ca nu iti placea nici cand auzeai de el.Si da am mers si eu cu un hybrid,'am testat un Auris HSD ''cu ocazia portilor deschise '' la Toyota,si este excelent ,fata de motoarele clasice,foarte sinlentioasa.Ma bucur ca ai testat si tu macar unul sa vezi cum e.Desi stai stai sa le vezi pe cele de la Toyota cat de exceptionale sunt nu de la BMW,ca BMW este ''puiete'' in fata la Toyota.Oricum nu mirosi dupa un hybrid ca dupa un TDI sau un AMG.
    2 10
  • AndreiRN
    Deja se vede technologia Toyota in BMW.
    Oricum articolul nu este sincer deoarece Lexus hybrid a fost si este pe acea pozitie de ani de zile.
    4 9
  • O să cred consumul ăla doar când o să văd un test comparativ între ActiveHybrid-ul ăsta și un 335i normal.

    5,9 — auzi. Din categoria "numai 999,99 RON".
    0 5
  • fratilor!ce conteaza cine a inventat tehnologia sau cine a inventat roata! pe mine ma intereaseaza cine o face sa se invarta cat mai repede si la costuri cat mai mici si la o calitate cat mai buna ,daca nemtii au scos bijuteria asta de masina sa scoata si japonezii una chiar mai buna ca nu ma supar dar mai frumoasa cu siguranta ca nu reusesc
    10 2
  • esti foarte priceput suedezule, stii cum se scrie un cuvant, clar esti peste mine din punct de vedere intelectual ... in afara de punctul ala in care sa iti dai seama ca pentru a scrie un cuvant "gresit" trebuie sa il stii si in realitate ... daț if iu nou uat ai min ;)
    7 1
  • DACIA LOGAN 2 VA FI MULT PESTE CARUTA ASTA....VA AVEA SI MOTORUL 1.4 TCE...SI ATUNCI O SA VEDETI..SA NU MAI ZIC DE NOUL SANDERO..
    BMW---BUDA MOBILE WOLK...
    2 4
  • Suedezu
    Mult mai bn decat tine stiu sa scriu mai unchiule,hai mai fa o pauza ca ai imbatranit si tu.AA,auzi unchiule,tu chiar ai 31 de ani?Ca am observat la mai multi chestia asta si la dan_grc.Voi chiar aveti 31 de ani?Ca ma prapadesc de ras,cand va aud,cat de bine stiti voi astia '' major-precsolarii'' sa comenteze.Si apropo,in loc sa imi multumesti ca te-am corectat ,tu chiar ca ai obrajorul gros mai unchiule.Astia sunt romanii,ii inveti de bn si ei ti intorc sptucul.Bn mai unchiule,hai mult noroc,si sa nu mai gresesti.
    2 8
  • Chiar asteptam un comentariu de la al nostru guru AndreiRN. Mai povesteste-ne si despre NASA, ca m-am plictisit azi.
    9 2
  • AndreiRN
    Hokoke, iti apreciez cuvintele de admiratie ca intotdeauna.
    Pai azi am lucrat un pic la capsula Orion ....... de fapt eu doar am cutat nod in papura la munca altora, dar mai mult m-am ocupat de F35 tooling. Vrei si poze?
    2 9
  • kumite
    Daca ma intalnesc cu voi si va spun ca toiota este o masina plictisitoare,anosta,pepsi-can(hibrida sau nu),voi o sa ma bateti?.
    Tare?Eu cred ca da,ca asa asa face omul la betie.
    9 0
  • @Suedezu
    Ai invatat sa scrii? Cine ti-a corectat textul inainte sa-l postezi? Ca unul care scrie "sa-r " sau "dami" are nevoie de indrumare, felicitari.
    7 3
  • Suedezu
    Ce cumva te deranjeaza,vocabularul meu.Tu ai cautat mult in dex cuvintele astea,ca sa ma corectezi pe mine?Da tu chiar ai 31 ani?Ca ma prapadesc de ras la ce comentarii spui .Chiar imi place ca ma parasti ca un prescolar cre tocmai ii s-a terminat acadeaua ,si s-a plictist.
    2 8
  • Suedezu
    Si eu ma mai miram ca va place numa BMW-ul.........Poi la cate cuvinte stiti,asta este singurul memorat de voi..BMW....BMW.....BMW....si iar BMW etcetera.Chiar vreii neaparat sa vorbeste in suedeza,ca sa intelege mai bn tu?
    2 8
  • Stimabili domni,@dan_grc si @unckle,inainte sa criticati pe altii,trebuie sa tineti cont ca si voi gresiti.Ce credeti ca o sa fiti mai destepti daca criticati?Credeti ca daca un om a gresit,voi nu gresiti?Credeti ca un om nu are dreptul sa greseasca?Cu totii gresim.Iar tu @dan_grc cel care se crede mai breaz ,tu chiar ai 31 de ani?
    2 8
  • Trebuie sa fi tampit sa crezi ca masina asta este rezultatul colaborarii dintre Toyota si BMW in conditiile in care cele doua companii au semnat parteneriatul de aprox. o luna de zile. Masina nu este altceva decat un BMW, bazat in totalitate pe tehnologia hibrida BMW, care din pacate pentru ei nu este cea mai "tare"chestie, motiv pentru care au si semnat parteneriatul mult comentat cu japonezii.
    8 2
  • SRI
    Un om care corecteaza pe altii in privinta "smartfonului" si se da tare destept dar este semi-analfabet merita multa "consideratie", iar cand scrii "sa-r" nu este vreo greseala, si ai dreptate ca nu suntem mai destepti daca facem critici, cum de altfel nici tu nu devii daca aperi un astfel de personaj, dimpotriva.
    6 3
  • @suedezu - nu stiu de ce ai tu asa o aversiune pentru discutii ... dar daca ma gandesc bine stiu de ce, dar sa nu intram in detalii ca probabil nu o sa le pricepi.
    Da, din pacate chiar am 31 ... as mai vrea sa am 21 ... dar nu se mai poate. Dar tu? Tu cati ani ai ? Ce masini ai condus pana acum? Ce masina ai? ... ai permis macar? ...

    @S.R.I. - si eu gresesc, stiu asta. Dar gresesc cand spun ca mai toti "comentatorii de pe AM, posesori de renault/dacia" au inceput sa se creada posesori de masini mai bune decat mercedesurile ?? -- poate nu ai observat ce comentarii cretine apar pe la stirile despre mercedes in general (si Clasa A in special). Aceiasi poveste vad ca se infiripa si intre Toyota si BMW, cel putin intre posesorii/fanii toyota si ... si cine cred ei ca este "importiva" afirmatiei "bmw sunt niste retarzi si fara fiabilitatea cumparata de la toyota nu ar face fata in lumea auto" ... poate nu ai observat nici aceste comentarii si multitudinea de "manute verzi" primite.

    @C-G-C stai linistit, este o "cauza pierduta" .. astia chiar cred ca sistemul de pe hibridele bmw are ceva in comun cu toyota ..
    7 2
  • Suedezu
    @unckle...Multi inainte!Desi ma indoiesc ca ai atatia ani.Da infine.Ce stiti voi despre masini,este ca si un om adult cand la-i intreba despre desene animate.Bunnn.Dane,sau @dan_grc,tu chiar te-ai uitat mult in DOOM,ca sa ai nevoie de cuvintele astea de corectie.Nu-i asa?Felicitari atunci domnule Dan.Pun pariu ca acuma o sa te gandesti la ce sa ma mai corectezi.Vai,vai ,vai.....eu stiu mai binew suedeza decat sti tu romana,asa ca lasa-ne,cu atuurile tale ''smart'',ca nu ma impresionezi cu nimica.
    1 11
  • stii, se spune stii, cu doi de i

    sincer mie mi se cam pare ca tu nu ai nici un motiv serios de discutie si ai inceput sa aberezi asupra capacitatilor interlocutorilor tai judecandu-i dupa presupusele minciuni scrise in cont ... sincer cred ca ai o problema sanatoasa de perceptie a realitatii -- stii..nu numai adevarul tau este cel adevarat, si noi avem dreptul la un adevar al nostru, indiferent cat de deranjeaza pe tine ;) internetul ne ofera aceasta posibilitate.
    7 2
  • Suedezu
    Domnule @unckle,pt capacitatea ta iti spun sa te mai uiti odata in ''dex'' ca se vede ca nu prea le ai cu gramatica .Uita-te sa vedem care are dreptate .Iti cam place sa critici omul si sa te dai destept tu si amicul tau de mai sus,da se vede ca nu aveti cultura in voi.Sa va fie rusine.Eu daca eram in locul vostru imi era rusine sa mai intru si sa critic pe altul fara nici un motiv. A si zici ca ''sti se scrie cu 2 de ''i'' .Ia uita-te matale.

    http://dexonline.ro/definitie/%C8%99ti
    2 8
  • Suedezu
    Ia zi unchiule ,te-ai informat?Acuma esti demn sa vorbesti ca un adevarat compatriot?Degeaba mai sunteti romani ma degeaba,daca nici romaneste nu stiti sa vb,e grav.O sa imi multumesti intr-o zi,mai unchiule.Baga la cap ce spun yo.
    2 5
  • Ursul_grizonat
    hMM.....340 cp si 5,3 s aceleratie 0-100?Are cam acelasi motor ca si Lexus gs450h.Voua nu vi se pare ciudat putin?Chiar incep sa cred si eu ca si cei de sus ca este copiat.Adica si noul gs dispune cam de aceasi putere 345 cp,ceea ce inseamna ca este aproape identic.
    2 7
  • @AndreiRN
    Nu nu, eu vreau poze cu tine si Hubble, ca parca la ala ai lucrat la 22 de anisori. Aia vreau eu sa vad ;)
    10 0
  • Ma suedezule ... sincer nu prea imi dau seama de ce existi tu pe planeta asta (Einstein avea o oarecare vorba despre 95% din populatie..). La partea de gramatica insa esti relativ praf prietene.

    .. auzi la el, zice DEXul ca "a sti" se scrie cu un singur i cand spui
    "eu stiu mai binew suedeza decat sti tu romana,asa ca lasa-ne,cu atuurile tale ''smart'',ca nu ma impresionezi cu nimica" .. daca asa s-o conjuga verbu' ala... asa o fi ... sau poate "asa o fi" se scrie "asa o fii" ca aici trebuie doi de i nu?
    "nimica" este .. "nimic" ... "a" este o verianta regionala de prin oltenia (cred)

    "Sigur sa-r prinde in capcana cativa de @claudiu,@dan_grc" - asa cum sublinia Dan "s-ar" sau "sa-r" ?


    apropo' de gramatica - ai observat ca nu ai spus nimic referitor la masina din subiectul articolului? Tot ce ai facut a fost sa latri la ceilalti despre cat de valabil esti tu (sau "estii tu" ... dar ce stiu "yo"..). Cred ca ar fi cazul sa cauti pe maretul internet regulile scrise ale unei dezbateri civilizate (exista si unele nescrise, dar alea tin de cei 7-8-33 de ani de acasa). pe urma mai vorbim. Daca nu ai chef sa cauti alea (sau sa "cautii", ca as folosesc varianta casigatoare de la BAC) poti sa citesti penultimul rand din definitiile lui "a sti" din lincul pe care ai avut amabilitatea sa ni-l pui la dispozitie (sau sa n-il pui ....).

    Si, nu in ultimul rand, cand scrii la calculator (sau cand scri) trebuie sa faci in felul urmator :
    [cuvant][semn de punctuatie][spatiu][cuvant]
    Trebuie sa ai un spatiu intre semnul de punctuatie si cuvantul urmator, mereu.

    Rog sa ma scuze restul populatiei ca incerc sa-l trec pe omuletul asta de BAC ... ca daca nu il ia ne mai trezim cu vre-un [manager de club de fotbal] ...
    8 2
  • Suedezu
    Bn mey unchyule,hai lasan-e cu aberatti-le ta-le ca ne-ai plict-sit,de can-d vorb-esti da?
    1 8
  • Suedezu
    Degeaba mai esti romana.Cat ti-a luat sa te corectezi din ''dex''?Ma bucur ca ai invatat din ''dex ceea ce ti-am aratat yo,probabil ca ce ai invatat tu vrei sa imi arati si mie.Acum te-ai lamurit cum se scrie verbul ''a sti''.?Hai du-te si papa mancarica ca ai fost baiat cuminte si ti-ai facut temele.Hai ca o sa iei 10 la romana.Pa unchiulee......ne mai auzim.O sa imi multumesti intr-o buna zi.Hai ....pa...pa
    2 8
  • Suedezu
    Asa si sa revenim la o concluzie despre aceasta masina:


    Sa ai bani de o masina si sa-ti iei un BieMWie e ca si cum te ineci ca tzaranul la mal.

    Muncesti o viata intreaga, scoala, liceu, facultate, etc, mai lucrezi 5-10 ani pana iti permiti un automobil dupa pofta inimii si fleoshc ... ceasul rau, pisica neagra ... iti iei BieMWie. Wow! Mai bine donezi banii aia unor nefericiti si cu ce primesti inapoi de la taxe iti iei o masina. In care sa te simti om, nu maimutoi impaiat.

    Aragazul asta pe 4 roti ar trebui sa fie masina de servici pentru toti parlamentarii romani. O "masina" pentru escroci de la o firma de tepari.
    2 10
  • @Suedezu,lasa-l ca e ingust la minte @unckle,se observa ca nu a inteles nimic din ce i-ai spus ''matale''.Desi ma faceti sa rad toti 3 cand va vad cum va certati ca papusile ''Babet'',@unckle,da dc nu ii spui ca nu a pus nici virgula?Ha,cata ironie.Iar draga @Suedezule,mie nu imi place sa fac pe desteotul ca cewi 2 ,dar o sa te atentionez ca gresesti:

    Verbul ''A ŞTI'' (cu un singur “i” la infinitiv) se conjuga astfel (la indicativ prezent, viitor si la conjunctiv ca aici e buba mare):

    Indicativ prezent: eu stiu, tu stii, el/ea stie, noi stim, voi stiti, ei/ele stiu
    Viitor: voi sti, vei sti, va sti, vom sti, veti sti, vor sti
    Conjuctivul, la persoana a doua singular are forma “sa stii” (ex: Asta chiar trebuie sa stii).Of,of,of ,mura in gura.Exact ca Toyota pentru BMW(cu tehnologia hybrid).
    4 8
  • Si totusi stau si ma intreb unde o fi prietenul lei Dan...Chucky_papusa_cretina?
    3 6
  • citam din Mafia:

    "@S.R.I>Corect!!!!!!Da bineinteles ca este copiat,ca doar nu au inventat ei sistemul ''hybrid''"

    "@S.R.I-Lasa-i ca oricum nu o sa inteleaga nicioadata unii.Ei traiesc cu impresia ca daca e BMW ,ei au creat totul,iar pe unii ii doare adevarul ca japonezii au creat ''hybridul' iar nemtii doar au copiat si au construit si ei."

    "@dan_grc -Tu iar chiulesti de la serviciu?Cumva te-au dat aia de la BMW afara ,ca nu te-ai supus oridenelor.Nu e bine atunci.Ai mare dreptate,este sistemul ala hybrid prost de pe seria 5.Poate cu alianta asta vor avea si ei pe seria 5 tehnologia aia moderna ''Hybrid Synergy Drive''care Toyota o foseste.Barem sper ca cei de la Toyota ca nu cumva sa ia prostia de la BMW aceea de a construi masini pentru a strange multi bani de pe reparatii(adika nefiabile)."

    "@dan_greco_catolicul...........A si zici ca ai mers cu BMW seria 5 Active Hybrid.Hmmmm.....cam ciudata precizarea ta.De cand iti place tie sa mergi cu un hybrid?Ca nu iti placea nici cand auzeai de el.Si da am mers si eu cu un hybrid,'am testat un Auris HSD ''cu ocazia portilor deschise '' la Toyota,si este excelent ,fata de motoarele clasice,foarte sinlentioasa.Ma bucur ca ai testat si tu macar unul sa vezi cum e.Desi stai stai sa le vezi pe cele de la Toyota cat de exceptionale sunt nu de la BMW,ca BMW este ''puiete'' in fata la Toyota.Oricum nu mirosi dupa un hybrid ca dupa un TDI sau un AMG."

    ia sa vedem cat de ingust la minte sunt eu :)

    primul comentariu are o concluzie clara - BMW copiaza de la Toyota, clar si fara nici o nuanta de exprimare.

    al doilea comentariu este la fel de clar - BMW seria 3 hibrid copiaza toyota, in particular si in general BMW copiaza toyota facand masini cu propulsie hibrida, motivul logic fiind, evident, acela ca toyota a "creat" hibrizii.

    al treilea comentariu aduce o contradictie a primelor doua - BMW Seria 3 ActiveHybrid are acelasi sistem (de cacao) de pe Seria 5 (care este acelasi cu cel de pe seria 7, asta de la mine). Pai ce facem maestre? Pana acum era copiat de la toyota iar acum este un sistem bmw de cacao creat "in house" ??

    al patrulea comentariu deja aduce in discutie cat de nasoale sunt masinile BMW in raport cu AurisHSD ... astea sunt nuante de preferinta personala si nu am cum sa te contrazic. Totusi din comentariu reiese, printr-o deductie logica destul de simpla, ca sistemele de pe masinile BMW si Toyota sunt diferite iar, in opinia ta, Toyota are un sistem hibrid mai bun.

    Cum facem maestre? Ai doua comentarii in care spui clar si raspicat ca BMW sunt niste ordinari care au copiat cu nerusinare tehnologia hibrida de la Toyota, iar in urmatoarele doua spui clar ca sistemele hibride de la BMW si Toyota nu au nici o legatura, cel de la BMW fiind de cacao in fata celui de la Toyota.

    ... deci... te hotarasti anul asta care-i treaba?

    (cel putin vad ca sirul asta lung de comentarii te-a ajutat sa te informezi cu privire la originile sistemelor hbirde de la toyota si bmw)

    merci pentru clarificarea cu "a sti", ala tot nu ia bac-ul, dar macar isi pune poate niste semne de intrebare ;)


    @Suedezul - sa stii ca "pe vremea mea" nu se scria cu "yo", asta-i o meteahna a generatiei de adolescenti din zilele noastre ... de unde deduc faptul ca esti obisnuit sa-ti pui centura cu mana stanga ;)
    9 3
  • Mai toate ca toate dar sa scrii un text care nu-ti apartine, adica sa plagiezi, asta e maxim...bai suedezule, alea sunt exact cuvintele lui @zarnasteanu cand vorbea despre...Lexus:)) , ( intr-un articol despre noul GS) crezi ca daca ai pus Bmw in loc de Lexus nu-si da nimeni seama, vai de capul nostru, ai scris si tu un comentariu despre masina si-ai copiat de la altul, las-o asa, nu te mai face de ras, dar se pare ca @mafia se straduieste sa se faca si mai tare de ras, copiind nu stiu de pe unde conjugarea verbelor si vorbind despre nimic, cum face de obicei si pe care si eu il banuiesc ca-si pune centura cu mana stanga.
    8 3
  • Comentariul original

    zarnesteanu
    la 14.06.2012, 04:27
    Sa ai bani de o masina si sa-ti iei un legzuz e ca si cum te ineci ca tiganul la mal. Literalmente.

    Muncesti o viata intreaga, scoala, liceu, facultate, etc, mai lucrezi 5-10 ani pana iti permiti un automobil dupa pofta inimii si fleoshc ... ceasul rau, pisica neagra ... iti iei legzuz. Wow! Mai bine donezi banii aia unor nefericiti si cu ce primesti inapoi de la taxe iti iei o masina. In care sa te simti om, nu maimutoi impaiat.

    Aragazul asta pe 4 roti ar trebui sa fie masina de servici pentru toti parlamentarii romani. O "masina" pentru escroci de la o firma de tepari.

    P.S. Nu ca ar mai conta prea mult la nivelul asta, dar cum spunea si primul comentator, cea mai slaba tinichea, cu pretul cel mai mare (11000 de euro peste BMW). Wow again!!! Trebuie ca le fileaza o lampa la mansarda.


    Ai cautat ceva mai suedezule prin arhiva, e bine ca ai si tu o parere la subiect:)) . PENIBIL.
    11 2
  • Suedezu
    @dan_grc Chiar asa rau te intereseaza pe tn de unde si de necum am copiat eu?Si ce daca am copiat dupa Nea Caisa ala,sau cum lo chema.Chiar vrei neaparat sa arati cat sunteti voi de destepti?Ca am vazut foarte multi care se cred destepti dar nu sunteti si aceia sunteti voi : tu,@unckle,@mafia,cam astia sunteti,care va credeti mari si lati.Ha,ha,.....abia astept sa gresiti si voi odata .Sa vedeti ce o sa mai rad de voi ca de niste mascarici.Si sper de la voi sa nu mai suferiti asa mult.
    2 9
  • @unckle! Eu nu inteleg la tine de ce trebuie sa te legi si de opiniile mele.Am spus eu ceva care te-ar deranja pe tine?Am vorbit eu urat cu tine?Fiecare om are dreptul sa isi exprime opinia mai rau sau mai putin.Asta este opinia mea personala,la care tu nu ai nici un drept sa te bagi.Ca ti-a placut sau ca nu ti-a placut,eu am facut referire la ce imi place si ce nu imi place.Nu-i corect asa?Te-am deranjat eu pe tine cu ceva?Ca vad ca tot deschizi discutii,care ma includ si pe mine,fara nici un motiv anume.
    2 3
  • Tu daca vrei sa il critici pe @Mafia,sau sa faci deosebire intre comentari,fa fara sa mai ma bagi pe mine.
    2 3
  • STRtoy
    Eu nu inteleg,de ce trebuie sa va certati voi oamenii,pentru niste fieratanii de masini.Sunt doar niste fiare,nimic mai mult.Iar voi mai aveti putin si va dati cu ciomagul in cap,pentru o chestie de nimic.Sunteti niste copii,aia sunteti.
    5 2
  • Eu v-am mai spus voua,lasati taurul in pace,nu il mai trageti de coarne.Eu mi-am dat seama de prima data ca nu poti scoate mai nimic din capul acestui omusor (desi nici om nu merita sa fie numit,la felul in care comunica,ca cu lumea reala,ca si cum ar fi la el in salbaticie),de joasa speta,de cand mi-a spus ca: '' Nu trebuie sa intru intr-un service sa-mi dau seama cat e de buna o masina sau alta'' ; expresia asta duce ca si cum ai zice ca '' Nu trebuie sa ai nevoie de creier ca sa gandesti'',cam asa s-a referit si dumnealui.Deci in concluzie e ca @Zarnesteanu,''nu trebuie sa aiba nevoie de creier ca sa isi creeze o opinie'',si atunci eu zic ca nu mai are rost sa te pui la mintea unui om fara creier.
    2 3
  • Pinguinul_nuclear
    Se pare ca ''puristii'' BMW sunt omniprezenti peste tot.Nu-i de mirare ca au intrat si ei pe AM sa isi sustina opiniile de hiperimbecili.Desi imi este scarba de voi cand va aud ca vorbiti despre de BMW si Toyota cand ,defapt caruta trasa de cai scrie pe unii mai ales pe ciobanu de @zarnesteanu,care ''nu pot sa il pap'' si care a intrat aici sa isi suntina cireada de oi,si sa le maneze spre tarcul ''BMW''.
    3 8
  • Adrian RTZ
    Bai frate, ce tip de job aveti ? Nu de alta , dar il vreau si eu.. sa stau sa o frec pe net si sa indoctrinez lumea. Parerea mea este ca nici macar unul dintre voi nu este atat de incult si indoctrinat pe cat pare , ba mai mult , cred ca faceți asta cu cap . Sau daca nu o faceti.. trebuie sa plecam din tara asta cat mai repede , noi .. ceilalalti. Sindromul OTV se dezvolta.

    P.S , catre dl. Mester. Ne mai entertain-ati inca o data aratandu-ne I.P-urile celor care posteaza, tare mi-e ca unii dintre ăștia se cearta cu ei însași pe aici
    4 2
  • @SRI - poate nu ai observat ca il citam pe cel ce se semneaza Mafia ... il citam pe el ... iar cuvintele din tastura lui se refereau, pe alocuri, la tine -- NU EU ma refeream la tine ci Mafia. Eu vorbeam de Mafia, Mafia vorbea de tine, eu il citam.. pricepi?
    4 0
  • @unckle.....Te inteleg perfect,numai ca eu m-am referit ca data viitoare sa nu ma mai implici si pe mine,puteai foarte bine sa subliniezi frazele spuse de dumnealui fara sa mai fiu si eu in vedere.Pentru ca ce a spus dumnealui sunt doar niste corelatii precizate din unele comentarii ale mele.
    2 3
  • Deci BMW+VW+Audi+MBZ+Opel=Aceasi mizerie ! Iar acum ca sa ii usurez noaptea lui @zarnesteanu.Jegulee!!!Eu dastia ca tine am vazut destui la viata mea,si m-am saturat sa stau de vorba cu gunoierii ca tine,dar daca tu vrei sa jucam asa,jucam asa,ia uite ce iti pregateste fratiorul tau tie:
    @zarnesteanu.Te superi daca iti zic ''Sulo''.Mi se pare un nume regesc.Chiar le-ar fi de folos celor de la BMW.Ca nu mai trebuie sa cheme Firma Sulo sa ridece gunoiul,te va avea pe tine.Hai ca te cinstesc nu degeaba.Please!!!Dupa acea iti propun o invitatie la Toyota,sa stergi WC-urile,si daca e poate il maseszi si pe domnul ''Akio Toyoda'' pe picoare,in drept multumire ca le da celor de la BMW tehnologia lor.Da sa il masezi cu niste manusi catifelate ca sa nu ia infectie de la tine..Hai ca te tuc!.Servici usooor zarnesteanu.Si ai grija ca domnul AKIO TOYODA ,nu accepta greseli.A si poate dupa ce termini,treci si pe la mine la vila,ca tocmai aveam nevoie de menajer,sa sterga praful,sa spele WC-urile,sa dea cu mopul......da eu zic ca sti tu doar esti baiat destept.Doar asa te-ai redenumit tu,ca esti istet,nu te contrazic eu pe tine,ca nu am curajul.
    2 8
  • @AdrianRTZ - unii dintre noi au joburi care ii obliga sa stea in fata unui calculator 15ore pe zi ... din cand in cand mai luam o pauza de relaxare si citim AM (printre altele in cazul meu).

    Din cand in cand mai apare cate un articol la care, eu cel putin, nu "rezist" in fata tentatiei (in cazul de fata tentatia consta in minunatele comentarii gen "retarzii aia de la bemve... noroc ca le da toyota sistem hibrid")

    scuze SRI, data viitoare o sa "te scot" din citate :)
    . . .acu sa nu iti imaginezi ca nu am ceva si cu tine. Pe ce se bazeaza afirmatia ta cum ca BMW a copiat un sistem hibrid de la toyota? Ai idee cum fundtioneaza sistemele hibride de pe masinile ActiveHybrid BMW si sistemele de pe masinile Toyota?
    5 0
  • Calingura
    Trebuie sa plec cu masina la constatare de o ora dar nu ma indur sa ma dezlipesc de ecran. Este ca o bataie generala de care incerci sa te feresti dar parca un pumb ai da si tu - sa fie.

    Nu are rost sa mai imi spun opinia despre articol dar va rog sa imi dati voie sa spun inca o data ca e nevoie de moderare mai severa.
    Sunt utilizatori care trebuie interzisi pentru motive grave:
    - instigare la otv-isme
    - risc epidemic de prostire (prin folosirea incoerenta si nefericita a limbii neamului nostru)
    - nesimtire exprimata cu mandrie prin limbaj toparlanesc si agresiv
    11 1
  • AndreiRN
    Cate generati vor trece pana invata romanul sa respecte libertatea oricui la exprimare.
    Nu iti place nu citesti.
    3 7
  • Calingura
    Nu te supara te rog Andrei dar din exprimare se vede ca nu stii ce inseamna cu adevarat lipsa de libertate in exprimare.

    Daca ei au libertatea sa vorbeasca urat si eu am libertatea sa ma plang si sa imi doresc un forum unde limbajul de balta sau agresivitatea nu sunt tolerate. La o adica un forum este un club. Daca stii ca esti animal de ce vrei in clubul vanatorilor?
    5 1
  • @unckle-Mie unul imi plac foarte mult noile modele BMW,iar acest hybrid mi-ar fi placut mult mai mult daca erau produs de ei (adica inaintea celor de la Toyota),nu dupa ce Toyota l-a construit primul,pentru ca asa ma bate gandul ca a fost construit aproape dupa modul de functionare al celor de la Toyota.Iar atunci cand costruiesti ceva dupa cineva,asta inseamna lipsa de inspiratie (copiere,furt etc),la asta m-am referit si eu.
    2 6
  • AndreiRN
    Indiferent de situatia reala fiecare isi are dreptul la replica.
    Este adevarat ca ce spui reflecta ce ai sau nu ai in cap.

    Acest BMW este cu creier si ceva intestine de Toyota si asta poate e un lucru bun pt client.
    2 6
  • kumite
    Si Mitsi foloseste tehnologia asta.Si mai sunt cativa care o folosesc.Si astia au fura-t-o de la toiota?Mai sa fie!Sunt unicate astea de la toiuta!Nah!
    5 1
  • @AndreiRN
    Marea ta lovitura ramane eschiva, nu? Eh, pana la urmatorul articol, adios gringo!
    7 0
  • zarnesteanu
    Hai ca-mi place! Se pare ca suntem sub zodia aliantelor ... Bravos Automarket v-ati gasit un nou sponsor sau chiar va gadila intr-un mod placut pe creier invectivele gastii de puscariasi care s-au aciuat pe-aici in ultima vreme.

    Mi-ati sters si in trecut comentarii, sau mai rau le-ati trunchiat pana s-a ales praful de ele. Am inteles si nu am avut nici o problema cu asta. Stiu ca mai sar calul cateodata. Totusi aici am avut un singur posting si mi l-ati dat jos. Probabil limbajul n-a fost suficient de josnic fata de mafia, bursucul_grizonat si celelalte specimene. Observ ca va plac injuraturile, dar textul meu nu. Excelent.

    Ca si fanii taiota, va bagati singuri in acelasi cazan cu ei in clipa in care ii aprobati si ii favorizati. Macar stim cum stam. "Libertatea" de opinii a devenit libertate la degradari si limbaj de mahala. Atata doar ca unii sunt mai liberi ca altii.

    Eu vad doua posibilitati.
    1. Ori v-ati vandut sufletul unor otrepe si acceptati un atac concertat la ultimele farame de bun simt de pe site-ul asta.
    2. Ori o faceti pe gratis si va bucurati de un spectacol ieftin si stupid

    Am o banuiala si deocamdata o tin pentru mine.

    Poate va face placere sa recititi "mesajul" lui mafia ... lectura placuta.

    "Deci BMW+VW+Audi+MBZ+Opel=Aceasi mizerie ! Iar acum ca sa ii usurez noaptea lui @zarnesteanu.Jegulee!!!Eu dastia ca tine am vazut destui la viata mea,si m-am saturat sa stau de vorba cu gunoierii ca tine,dar daca tu vrei sa jucam asa,jucam asa,ia uite ce iti pregateste fratiorul tau tie:
    @zarnesteanu.Te superi daca iti zic ''Sulo''.Mi se pare un nume regesc.Chiar le-ar fi de folos celor de la BMW.Ca nu mai trebuie sa cheme Firma Sulo sa ridece gunoiul,te va avea pe tine.Hai ca te cinstesc nu degeaba.Please!!!Dupa acea iti propun o invitatie la Toyota,sa stergi WC-urile,si daca e poate il maseszi si pe domnul ''Akio Toyoda'' pe picoare,in drept multumire ca le da celor de la BMW tehnologia lor.Da sa il masezi cu niste manusi catifelate ca sa nu ia infectie de la tine..Hai ca te tuc!.Servici usooor zarnesteanu.Si ai grija ca domnul AKIO TOYODA ,nu accepta greseli.A si poate dupa ce termini,treci si pe la mine la vila,ca tocmai aveam nevoie de menajer,sa sterga praful,sa spele WC-urile,sa dea cu mopul......da eu zic ca sti tu doar esti baiat destept.Doar asa te-ai redenumit tu,ca esti istet,nu te contrazic eu pe tine,ca nu am curajul."

    De injurat poate s-o faca oricine. Sa-ti exprimi insa o parere, chiar contadictorie, intr-un mod articulat si, (relativ) decent, nu e la indemana oricui. \precum se pare din pacate.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru