BMW, constructorul care a câştigat prima cursă DTM din istorie, se întoarce în campionatul german de turisme

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.04.2012
BMW revine în campionatul DTM după o absenţă de două decenii, chiar pe circuitul pe care a avut ultima cursă la care a participat marca din Munchen. În sezonul 2012, cursa inaugurală are loc la Hockenheim, circuitul unde BMW deţine mai multe victorii decât pe orice alt circuit.

BMW Motorsport ia startul în DTM după o absenţă de aproape 20 de ani. Constructorul din Munchen se va întoarce în DTM în acest weekend, la cursa inaugurală de la Hockenheim, unde a aliniat trei echipe şi şase BMW M3 DTM. Primul BMW M3 DTM a debutat în urmă cu 25 de ani în competiţii şi a câştigat titlul DTM din primul sezon. Totodată, BMW deţine titlul de câştigător al primei curse DTM din istorie, organizată în 1984, când Harold Grohs a câştigat cursa cu un BMW 635 Csi. La finalul sezonului respectiv, Volker Strycek a obţinut titlul cu acelaşi model, cu toate că nu a câştigat nicio cursă.

Prima eră BMW în DTM s-a încheiat la Hockenheim, pe 11 octombrie 1992, iar nemţii revin pe acelaşi circuit pentru a deschide un nou capitol din locul în care au "pus pauză" în urmă cu aproape 20 de ani. Pentru ca succesul să fie asigurat, BMW a angajat şase piloţi de top, printre care şi campionul en-titre din DTM, Martin Tomczyk. Lista piloţilor include nume precum Joey Hand, Bruno Spengler, Dirk Werner, Andy Priaulx şi Augusto Farfus.

Cei şase piloţi vor alerga cu BMW M3 DTM, un model dezvoltat integral de la zero. Versiunea de DTM a lui M3 a parcurs mii de kilometri de teste în regim de competiţie înainte de a fi omologat de Deutscher Motor Sport Bund la 1 martie 2012.

BMW a obţinut mai multe victorii pe Hockenheimring decât pe orice alt circuit, piloţii care au condus modele BMW reuşind să obţină de zece ori primul lor. Cei de la BMW Motorsport aniversează în acest an 40 de ani de existenţă, iar BMW M3 E30 reprezintă în continuare cel mai de succes turism din toate timpurile. În 1984, prima cursă din istoria DTM avea 11 modele BMW pe grila de start.

Via | BMW

Comentarii (12)

  • DTM pe TV
    @Sebastian, ai idee daca in Romania se vor transmite cursele?
    3 1
  • Alex Seremet (BMW)
    Eu nu stiu de niciun post care sa preia, din pacate.
    0 0
  • DTM pe TV
    @C-G-C: Din cate stiu, nicio televiziune din Romania nu va transmite cursa. :(
    Oricum, la etapa din 3 iunie de la Red Bull Ring din Austria am bilete...de-abia astept sa ajung acolo!!!
    4 0
  • @C-G-C
    Am aflat ca televiziunea Das Erste (componenta a grupului media ARD) va transmite DTM-ul: http://www.sportschau.de/dtm/index.html
    Din pacate, nu vor da si live streaming pe net, asa ca trebuie sa cautam tot felul de linkuri ciudate :)
    Cand ajung acasa o sa fac mai multe cercetari ;)
    0 0
  • laudarosii
    dupa cat se lauda bmw ar trebui sa castige fara probleme
    dar la ei reclama e mare in rest un fassssss si atat abia asteapta constructorii cu nume mai putin sonore sa le arate cateva smecherii
    si apoi vor iesi iar cum au facut si in formula 1
    2 6
  • In WTCC nu prea au sanse,BMW o ia pe spinare de la Chevrolet .
    Seria3 e umilit de Cruze.
    4 8
  • andrei
    @ Gore
    in WTCC BMW nu se mai implică direct de ceva vreme, doar ajută echipele private. Așa că nu prea își are sensul comparația.
    5 2
  • Practice
    Locurile 1-6 au fost acontate de pilotii Audi. Primul Mercedes apare pe locul 7, iar cel mai rapid BMW se claseaza pe locul 12.

    O foarte buna sursa de informatie este www.dtm.de.

    P.S.: Din pacate in Romania nu transmite nimeni. O prostie pt ca am urmarit atunci cand se transmiteau pe TV (atat la televiziunile romanesti, cat si pe Motors TV) si pot spune ca erau niste curse extrem de spectaculoase.
    Nu stiu daca vom reusi ceva pe DTM.TV
    0 0
  • SUPERBA CURSA
    Mai ales ca a castigat Mercedes :P
    0 1
  • @raduvlase
    Cum ai urmarit cursa pana la urma, online? Eu am fost plecat de acasa si nu m-am mai ocupat de treaba asta.
    0 0
  • util
    http://tv-stream.to/ adresa unde poti vedea das erste
    0 0
  • habahaba
    alo, coasa/gore. mai aveti ceva de zis prostanilor??? bmw a castigat inca de la intoarcerea in DTM... asa ca ciocu mic papagalilor!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru