BMW i3: cererea ridicată a dus timpul de aşteptare pentru livrare la şase luni

de Sebastian Toma
Vineri, 31.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a primit mai multe comenzi pentru i3 decât se aştepta iniţial, aşa că lista de aşteptare pentru livrare se lungeşte pe şase luni. Producţia de la fabrica din Leipzig ar putea fi mărită.

Esential 11.000 de comenzi a primit BMW pentru modelul i3.
BMW i3, primul model electric al mărcii bavareze, are o listă de aşteptare lungă de şase luni. Mai precis, dacă un client comandă astăzi un i3, aşteaptă jumătate de an până când maşina va fi livrată. După cum explică cei de la Automotive News, BMW a subestimat cererea pentru noul i3, model pentru care nemţii au primit peste 11.000 de comenzi din noiembrie până în prezent. În curând, pieţele din China şi Japonia vor primi şi ele noul i3, cele două ţări fiind aşteptate să depăşească SUA la comenzi, iar americanii au deja 1.200 de unităţi i3 comandate.

80% din clienţii care au comandat un BMW i3 până în prezent nu erau posesori de BMW sau nu aveau deloc maşină.

Dealerii BMW din Germania nu se plâng nici ei, titrează Automotive News, povestind despre cazul unui dealer din Hamburg, care a vândut 30 de i3-uri din 16 noiembrie până în prezent.

Reprezentanţii BMW sunt circumspecţi în privinţa creşterii producţiei lui i3, preferând să aştepte rezultatele de vânzări după primul an de producţie. Constructorul german a investit peste două miliarde de euro în dezvoltarea lui i3, potrivit estimărilor specialiştilor din industrie. În scurtă vreme, cei de la BMW vor lansa şi primul lor supercar hibrid din lume, i8.

Urmareste Automarket
În noiembrie 2013, BMW a anunţat că producţia pe un an a lui i8 a fost rezervată deja de clienţii săi. Anunţul făcut de Ian Robertson, şeful departamentului de vânzări al BMW, a venit după ce reprezentantul BMW a confirmat faptul că au înregistrat 10.000 de precomenzi pentru i3, primul lor model electric, încă din luna lansării.
Spre deosebire de anunţul legat de i3, cei de la BMW nu au precizat câte unităţi i8 vor produce într-un an şi câte unităţi au fost deja comandate.

20 de lucruri pe care nu le ştiai despre BMW i3

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (5)

  • au dat lovitura cei de la BMW cu i3. Atrag noi clienti catre marca si in acelasi timp modifica (in bine) perceptia publicului fata de BMW. Ian Robertson spunea ca 80% dintre clienti sunt noi sau nu au mai avut pana acum vreo masina (deci exista indivizi care isi iau o electrica "din prima").

    Succesul lui i3 este practic impotriva curentului si a celor ce credeau ca abordarea "electrica" a celor de la BMW va dilua spiritul sportiv si alte bull-shituri de tipul asta specifice marcii.

    Daca acest trend se mentine i3 va deveni locomotiva unei nise de piata bine definite iar concurenta va astepta in gara de la Wolsburg mult si bine
    9 5
  • Numa de bine se aude de la BMW i.....
    BMW ar putea renaste modelu isetta intr-o versiune electrica(i1)care ar fi un concurent redutabil pt. Smart-ul electric........
    6 2
  • Ce-i bun facut, se cunoaste de la o posta sfidarea perfectiunii. Felicitari BMW si succese.

    Sa auzim numai de bine 1
    7 4
  • Ce inseamna sa faci masini bune... chiar si cand faci o struto-camila tot se vinde ca painea calda... :)
    6 3
  • nu are nici un rost reanimarea unei...mumii

    Isetta un model de tranzitie care nici macar de conceptie proprpie nu a fost nu reprezinta nimic pentru noile generatii de consumatori. Dealtfel nici numele nu are vreo semnificatie in economia moderna a denumirilor, Isetta neputand fi asociat cu modernitatea, tehnologia, etc. Pentru asta ai i1.

    A incerca readucerea in atentia consumatorului o denumire veche (si invechita) doar "de dragul vremurilor bune de altadata" mi se pare usor (cum zice un "nou" forumist)...naiv.

    Dupa mine, Isetta nu va apare pe firmament multi ani de acum inainte. Eu cel putin asa sper.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru