BMW i3 cucerește Polonia: o flotă de 500 de unități va fi alocată pentru un nou serviciu de car-sharing în Varșovia

de Daniel Popescu
Joi, 11.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Varșovia va avea în curând un serviciu de car-sharing format din 500 de unități BMW i3 și i3s, care se vor putea alimenta la o rețea de 30 de stații de încărcare rapidă.

Popularitatea serviciilor de car-sharing a crescut constant în țările europene în ultimii ani, pe măsură ce constructorii promovează tot mai mult avantajele de a închiria o mașină în loc de a deține una în proprietate.

Polonia este cel mai recent exemplu de acest gen, după ce furnizorul de energie Innogy a anunțat că va lansa un serviciu de car-sharing la Varșovia care va avea o flotă de 500 de unități BMW i3, dintre care 30 de unități vor fi ale versiunii superioare i3s.

Autonomia oficială a celor două modele este de circa 200 de kilometri, iar mașinile electrice vor putea fi alimentate la o rețea de 30 de stații de încărcare rapidă de 50 kW dezvoltată de Innogy, pe lângă alte stații disponibile în oraș și în împrejurimile acestuia.

Prețurile anunțate de Innogy pentru noul serviciu sunt de 0.01 zloți (0.023 euro) pentru primele 15 minute, după care călătoria costă 1.19 zloți (0.28 euro) pe minut, în timp ce închirierea pentru o zi întreagă este tarifată cu 239 de zloți (55 de euro). În plus, clienții vor putea utiliza gratuit benzile speciale de autobuz și vor beneficia de parcare gratuită în anumite locuri din oraș.

BMW i3 este utilizat și în cadrul unor flote de car-sharing din România, inclusiv de serviciile Pony și BCR eGo.

Via BMW

Comentarii (2)

  • Vrem, nu vrem, asta-i trendul: car sharing. Nu mai avem loc pentru atâta risipă.
    1 1
  • K.Marx
    Inainte tovarasi. Asta-i trendul. Societatea capitalista bazata pe exploatare si risipa de resurse nu mai poate continua asa. Mai mult sharing inseamna mai putine masini exploatate.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru