BMW Seria 2 Coupe şi Citroen DS3 facelift, în luptă directă pentru calificare în Autovot 2015

de Automarket
Vineri, 06.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Avem un duel încins astăzi în Autovot. BMW Seria 2 Coupe trebuie să treacă de spiritul cool al noului Citroen DS3. La categoria Maşini Accesibile, Toyota Aygo are de înfruntat noul Seat Leon X-Perience.

Mijlocul acestei săptămâni pare să se fi înscris într-un şablon foarte clar: câştigător detaşat în cazul ambelor categorii. După ce Nissan X-Trail şi Porsche Cayenne au defilat miercuri în faţa rivalilor, scenariul s-a repetat aproape la indigo şi în ziua de joi.

Așa cum era se așteptau fanii Volkswagen, noul Touareg facelift a devorat hibridul Mitsubishi Outlander PHEV la categoria Maşini Accesibile. Touareg va fi nevoit să înfrunte unul dintre câştigătorii duelului Toyota Aygo şi SEAT Leon X-Perience, care se joacă astăzi.

De partea cealaltă, la capitolul Maşini Premium, Porsche Cayenne şi-a aflat adversarul din turul următor. El este Lexus CT facelift, compacta japoneză care a bătut fără drept de apel micul Smart Forfour. Este a doua înfrângere usturătoare a brandului german, după ce Smart Fortwo a fost bătut într-un duel fratricid, dar inedit de Mercedes Clasa V. 

Astăzi în Mașini Accesibile: Seat Leon X-Perience vs. Toyota Aygo

Astăzi urcă în ring două maşini complet diferite. Una dintre ele vine cu o abordare nouă, mult mai jucăuşă, gata să repete succesul comercial al generaţiei anterioare.

Este vorba despre micul model urban Toyota Aygo, disponibil împreună cu o mulţime de soluţii de personalizare. În celălalt colţ al ringului avem o compactă serioasă, cu spirit agresiv, care îşi propune însă şi câteva escapade off-road. Seat Leon X-Perience, o versiune cross a lui Seat Leon ST, a fost prezentată anul trecut şi a ajuns de curând şi pe piaţa din România.
VOTEAZĂ AICI ÎN DUELUL ZILEI 

Seat Leon X-Perience. În România de la 24.580 euro. Prezentare, fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, informaţii tehnice
Toyota Aygo. În România de la 9237 de euro. Prezentare, fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, informaţii tehnice

Astăzi în Mașini Premium: BMW Seria 2 vs. Citroen DS3

BMW urcă din nou pe scena Autovot, pentru că anul trecut a fost unul foarte plin pentru constructorul bavarez. De această dată, germanii mizează pe designul unui coupe cu potenţial de seducţie în rândul tinerilor: BMW Seria 2 Coupe. Problema este că urmaşul vechiului Seria 1 Coupe are de înfruntat un model francez popular: Citroen DS3.

O maşină cult, privită ca un accesoriu la modă, uşor de personalizat şi gata să ascundă resurse nebănuite sub capotă.
VOTEAZĂ AICI ÎN DUELUL ZILEI  

BMW Seria 2 Coupe. În România de la 31.000 de euro. Prezentare, fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, informaţii tehnice 
Citroen DS3. În România de la 16.232 de euro. Prezentare, fotografii, preţuri, versiuni, motorizări, informaţii tehnice

Comentarii (2)

  • Singurul lucru interesant in acest asa zis top mi se pare motocicleta R75 care insoteste in poza Seria 2 Coupe. In rest, in ciuda oricaror argumente, criteriile pentr care Toyota Aygo este inclusa in aceeasi grupa de comparatie Leon X - Perience, pentru mine raman total lipsite de sens.

    Mi-aduc aminte ca, la un moment dat reprezentantii Automarket justificau faptul ca nu participa la acordarea titlului de " masina anului" in Romania prin aceea ca acel concurs este lipsit de obiectivitate. Am inteles acele argumente si totusi, cu tot respectul, imi permit sa afirm ca un top in vederea realzarii caruia sunt asezate alaturi masini din clase total diferite doar pentru ca acestea se incadreaza intr-o marja (inacceptabil de larga de pret) mi se pare ca este cel putin la fel de lipsit de obiectivitate. Este ca si cum ai compara un un cal de rasa de povara cu unul de cu unul de curse doar pentru ca ambii pot sa traga o sareta.
    6 2
  • Criticul
    De acord cu misha. Am inteles ca acest "campionat" e mai mult o joaca pentru cititori si un mod de a ridica traficul pe automarket, dar modul cum este facut acest concurs este foarte discutabil. Imperecherile sunt cel putin ciudate si de cele mai multe ori inechitabile. Plus favorizarea unor modele (unele fiind calificate direct in turul urmator), cum ar fi Touaregul. Nu sunt fan vw, chiar deloc, dar si eu am votat pentru Touareg, comparatia cu Outlander PHEV fiind deplasata (acestea putand fi comparate doar prin faptul ca sunt SUV-uri). Iar in turul urmator va fi si mai disporportionat meciul ...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru