BMW X2, un frate mai mic pentru X6 şi X4, este aşteptat în 2017

de Bogdan Mirică
Joi, 20.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW intenţionează să îşi extindă gama de SUV-uri coupe cu un model mai mic decât noul X4. Acesta ar urma să se numească X2 şi să fie dezvoltat pe noua platformă cu tracţiune faţă.

După ce a dezvăluit versiunea de producţie a modelului X4 chiar în a doua zi de presă a Salonului Auto de la Geneva, cu promisiunea de a oferi un debut live în luna aprilie, BMW îşi face temele pentru un nou model 4x4.

BMW X4 - imagini oficiale cu fratele mai mic al lui X6

Mai multe surse vorbesc despre extinderea gamei de SUV-uri coupe, SAC-uri cum sunt ele numite de marketing-ul BMW. Asta înseamnă un nou frate pentru BMW X6 şi X4. Acesta ar urma să fie mezinul familiei şi să se numească X2.

Esential 2017 este anul în care ar urma să debuteze noul BMW X2.
Informaţiile au fost puse în circulaţie de o publicaţie dedicată brandului bavarez, care susţine că X2 va fi frate de platformă cu viitorul X1. Această înrudire presupune folosirea platformei cu tracţiune faţă, regăsită deja pe noul BMW Seria 2 Active Tourer, monovolumul rival pentru Mercedes B-Klasse, introdus şi el tot la Geneva.

BMW Seria 2 Active Tourer: prima tracţiune faţă din istoria BMW debutează pe un monovolum compact

Se pare că noul X2 a fost confirmat pentru a intra în producţie în 2017, ceea ce înseamnă că spre sfârşitul acestui an am putea să facem deja cunoştinţă cu un concept gata să-i anticipeze debutul.

Viitorul X2 va fi oferit doar alături de tracţiunea integrală xDrive pentru a garanta ţinuta de drum exemplară cu care bavarezii au obişnuit. De asemenea, modelul va fi oferit alături de două variante de caroserie, una cu trei şi una cu cinci uşi.

Urmareste Automarket
Pentru a nu fura din clienţii modelelor Paceman şi Countryman, acestea vor fi uşor repoziţionate.
Paceman, SUV-ul cu trei uşi, va fi oferit şi în configuraţie cu cinci portiere, iar Countryman, inspirat probabil de performanţele obţinute în Dakar, va oferi o abordare mult mai curajoasă în off-road.

via carscoops

Comentarii (6)

  • Deja producatorii auto devin ridicoli. Ei aplica exact acelasi procedeu ca la haine. Le fac pe marimi : S, X, XL, XXL etc. Au facut X4, care e o varianta mai mica a lui X6. Acum se face o varianta si mai mica? De ce???
    11 3
  • Dacia Plant
    X6 - pt smecheri
    X4 - pt sotiile smecherilor
    X2 - pt gradinarul care are grija de proprietatea smecherilor
    14 0
  • chiar cere piata asa ceva? x2, x4, q1, q3?
    6 1
  • Lumea se prinde usor usor ca mastodontii SUV sunt inutile, energoage, greoaie si cu o fals sentiment de siguranta.
    Numai ca omul din greseala invata...
    Parerea mea cine vrea un BMW, seria 7 e crema, sau un coupe sportiv.
    X5-uri m-am saturat cate am gasit esuate prin Vadu sau pe aiurea...iar sa cari camila ai cu tina tot timpul, e loc de o cauza mai buna!
    3 0
  • modele peste modele.....nu mai vin constructori astia cu ceva original chiar de mult timp.......
    probabil singurul model care a mai rupt gura targului in ultimi 10 ani e CLS-u de la Mercedes......un model care a fost primu in segment si a atras o gramada de 'concurenta' dupa el....in rest mai nimic.....
    5 0
  • andrei
    deci daca nu vad bmw-uri X si seria de la 1 la 20 tot degeaba. se duce dracu lumea asta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru