Brabus a transformat un Clasa G într-un pick-up: gardă la sol de 49 de centimetri și motor V8 cu 800 CP

de Cornel Șocariciu
Duminica, 01.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Mercedes-AMG G63 a fost transformat într-un pick-up de specialiștii casei de tuning Brabus. Nemții au pregătit o suspensie modificată, o benă generoasă și un V8 de 4.0 litri cu 800 CP.

Brabus, tunerul de casă al constructorului german Mercedes-Benz, a pregătit un Clasa G cu totul și cu totul special. Proiectul tunerului german se numește 800 Adventure XLP și a pornit de la un AMG G63 echipat standard cu motorul V8 biturbo de 4.0 litri.

Brabus a înlocuit turbinele unității pe benzină și a pregătit un software nou, iar în urma acestor modificări, motorul V8 oferă 800 de cai putere la 6.600 rpm și un cuplu motor de 1.000 Nm la 3.600 rpm (acesta din urmă a fost limitat electronic).

Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu nouă trepte și de un sistem de tracțiune integrală. Conform oficialilor Brabus, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.8 secunde, iar viteza maximă a fost limitată electronic la 210 km/h din cauza anvelopelor all-terrain utilizate.

Dar Brabus nu s-a oprit aici. Tunerul german a mărit ampatamentul versiunii de serie cu 50 de centimetri (pentru a păstra spațiul generos oferit standard de Clasa G), iar în partea din spate a integrat o benă.

Pentru a îmbunătăți abilitățile în off-road, Brabus a mizat pe punți pe portale, aceeași soluție pe care am văzut-o în cazul lui G63 6x6 sau G500 4×4². În urma acestor modificări, garda la sol a lui Brabus 800 Adventure XLP măsoară 49 de centimetri.

Iar ideile Brabus au continuat. Mulțumită unui parteneriat cu producătorul de drone Wingcopter, în benă benă a fost integrat un "heliport" gândit special pentru un astfel de gadget. Drona frunizată are o autonomie de până la 120 de kilometri (indiferent de condițiile meteo) și o viteză de top de 240 km/h.

De asemenea, pachetul pregătit de Brabus include atât kit-ul de exterior Widestar, cât și o gamă generoasă de îmbunătățiri pentru interior.

Prețul de bază anunțat de Brabus pentru 800 Adventure XLP este de 390.000 de euro fără taxe, iar dacă alegi versiunea care include drona și heliportul, prețul de pornire începe de la 667.000 de euro fără taxe.

Comentarii (4)

  • Mercedes puteau sa scoata X Class bazat pe platforma asta, dar au ales o directie total gresita. Parteneriatul cu nisan a fost una din cele mai slabe miscari posibile. Sper sa nu se dea batuti, si data viitoare sa-si foloseasca propriile resurse. Au si bani si unii din cei mai buni ingineri si designeri din lume. Un design modern si functional ar putea gasi clienti care inainte nu s-ar fi gandit la nisa asta.

    Mai ales in era in care masinile electrice bat la usa si posibilitatile devin fabuloase.
    1 0
  • fan skoda
    Arata mult mai bine decat X-class. Designul este mai frumos si mai modern. Drona si heliportul sunt idei geniale ! Si o garda la sol chiar uriasa ! Si este chiar rapid pentru un pick-up, mai ales cu greutatea, aerodinamica de dulap si garda la sol uriasa ! Arata spectaculos ! Dar totusi este ingrozitor de scump ! Adica nu mai versiunea fara heliport si drona este 390.000. Inteleg ca este foarte luxos, are capabilitati in off road pe care nici nu ai putea sa iti inchipui ca ar exista, chiar si nisip, bolovani, orice ! Versiunea cu heliportul si drona este 667.000 fara taxe, adica va fi si mai scump. Stiu ca drona avand autonomie de 120 km si viteza de 240 km/h (adica mai mult decat G-class) este foarte scumpa si are si heliport, dar totusi. Este exagerat. Chiar daca are lux, drona+heliport, garda la sol uriasa, capabilitati in off road, viteza si acceleratii montruoase pentru un pick-up, motor foarte puternic, modificari Brabus, pachet AMG, bena generoasa si suspensii modificate, este totusi scump chiar daca are aceste calitati si dotari si altele.
    0 4
  • pacman
    Ma intreb oare cati ani are domnul "fan skoda" :)) eu ii dau 14
    3 0
  • fan skoda
    @pacman

    Si de ce crezi asta ?

    PS: Numele tau de utilizator imi aminteste de joculetul PAC-MAN.

    google.com/doodles/30th-anniversary-of-pac-man
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru