Caterham va dezvolta un SUV şi un model de oraş pe platforme Renault

de Mircea Meșter
Luni, 08.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Asia este tărâmul făgăduinţei în lumea auto actuală. iar Caterham vrea să profite de explozia asiatică dezvoltând un SUV şi un model de segment B destinate mai ales pieţelor de pe acest continent.

Dacă reuşim să facem ce trebuie cu SUV-ul, vom avea un succes imens.

Tony Fernandes
Proprietarul mărcii Caterham
Producător britanic de nişă Caterham, cunoscut în lumea auto exclusiv pentru dezvoltarea unor modele sport radicale, îşi va extinde gama în viitorul apropiat cu un SUV şi un model de segment B care vor fi produse în colaborare cu francezii de la Renault. Compania condusă de magnatul Tony Fernandes profită astfel de colaborarea cu Renault în zona modelelor sport (renaşterea brandului Alpine va naşte două modele diferite, câte unul pentru fiecare marcă) şi încearcă să se dezvolte mai ales pe pieţele din Asia, considerate de Caterham de bază pentru dezvoltarea ulterioară a afacerii.

Informaţiile vin chiar din partea lui Tony Fernandes, care a declarat pentru Reuters că cele două viitoare modele se vor baza pe platforme Renault existente, urmând să fie produse la fabrica pe care Renault o deţine la Dieppe, Franţa.

Modelul inspiraţiei Caterham este Range Rover Evoque, un model care a reuşit să-şi câştige locul pe nişa SUV-urilor compacte premium la nivel mondial.

Pe de altă parte, cele două lansări care vor avea loc în în jurul anului 2016 vor transforma marca dintr-una eminamente britanică într-una reprezentată la nivel mondial. În plus, prezentarea modelului-frate cu Renault Alpine va avea şi el un cuvânt de spus în Asia, Fernandes aşteptându-se la vânzări de circa 3000 de unităţi în Malaezia, principala piaţă de desfacere a noii sportive Caterham.

Comentarii (10)

  • Daca si Caterham vrea sa faca SUV...chiar nu se mai poate spune nimic de altii care au o gama de modele mult mai raspandita, colaborarea cu Renault in privinta renasterii brandului Alpine este logica si potrivita, colaborarea pt un SUV absolut deloc, deloc potrivita pt Caterham.
    9 2
  • Caterham
    Dar de ce sa-si faca Range Rover Evoque de capul lui? Eu vreau sa vad ceva creativitate si diversitate. Tony Fernandes gandeste bine.
    17 3
  • destul de nasol ce vrea sa faca Caterham.........nu de alta da mi se par simpatice si 'tare' sport modelele pe care le construiesc.......
    dar de ce SUV??????
    de ce nu un concurent pt. GT86 un sedan sport
    toata lumea se arunca la SUV-uri frate de parca masinile de teren sunt noua religie mondiala...........de fapt chiar este........
    industria auto asa se da peste cap de nu ma va mira pe viitor daca Caterham va face modele X5,Q7 si ........Jeep va creea supercar-uri cu motoare centrale de 800hp..........
    nu de alta da mi se pare o prostie sa te lasi de fotbal cand esti meserias si sa te apuci de baschet..........
    11 4
  • Caterham s-a apucat sa planteze balarii in curte:)
    4 14
  • Vasilica
    Lumea a inebunit cumva??!! Ce dracu au patit cu totii ? Au dat-o in balarii MB cu A Klasse, acum astia fac SUV-uri si cireasa de pe tort cu platforme renault unde renault este un mare 0 barat!!
    6 21
  • Clio Williams
    Renault are platforme foarte bune. N-o sa ajunga sa ne spuna toti tractoristii ce este si nu este Renault. Renault a pus baze tehnologice solide cu mult timp inaintea altora.
    Vw,ford, opel erau "baietii de la tara" pe langa elita ce o reprezenta Renault in deceniile trecute.
    17 3
  • arkkan
    @Clio Williams
    Nu spun ca are sau nu dreptate (nu, nu are) dar sa lipesti numele Wiliams chiar daca e legat de performante cu Reno, de Clio (cea mai lipsita de personalitate, urata, mizerabila, gretzoasa, etc masina din lumea buna "nu discut aici de ssangyong sau alte prosti" de Willliams este ...Pacat.
    1 5
  • @Vasilica-Nu e nimeni sa aiba adevarul absolut dar as vrea sa aud motivele pentru care ai ajuns la un verdict asa de sigur. As fi curios ce masini ai avut/condus de te-a determinat sa urasti Renault asa de tare. Dupa toata "aventurile" auto pe care le-am avut, nu am ajuns sa urasc nici o marca, din contra, masini care imi pareau anoste si marci care nu-mi spuneau nimic, m-au facut sa le iubesc(automobilistic vorbind).
    @arkkan-Clio Williams este o legenda. Este (obiectiv vorbind) unul dintre cele mai bune hot-hatch produse vreodata. Chiar daca aveau "numai" 150HP sasiul este inca extraordinar chiar pentru timpurile actuale. Nu stiu ce experiente ai avut cu Clio dar daca vreodata o sa ai sansa sa conduci un CW o sa fi mai bogat sufleteste(din nou automobilistic vorbind)
    7 0
  • Vasilica
    @Alpine77 holy shit!!!Nu urasc nimic!! Doar vreau sa le provoc atac cerebral daciotilor si dealerilor care o freaca la greu! Imi plac toate masinile in special cele la care mai poti interveni cat de cat .Eu am detinut un logan ,o masina cinstita si recomand oricui care nu are bani multi de aruncat aceasta masina. Nu imi place in schimb mentalitatea romaneasca de a impune cuiva ceva cu "forcepsu"!!Iar din cate vad din profilul tau nu locuiesti in manelarica ca sa vezi cu e!!

    "Succesuri " si nu te mai intoarce aici in tara!!
    5 2
  • Mdea, cam dubioasa decizia astora de la Caterham...

    Pe de alta parte, Porsche si-a salvat fundul cu Cayenne. Ca e urata, ca nu e in spiritul marcii, ca arata ca un 911 pus pe steroizi, cate nu s-au spus despre el - dar ce mai conteaza? I-au scos din r*h*t, s-a vandut ca painea calda, nu conteaza cui. Pe praful asta, orice client conteaza.

    Sigur, va fi o diluare a marcii Caterham. pe de alta parte, nu stiu cat de cunoscuta era caterham (adica, mai exact, cat vindea) in tarile asiatice. Oricum, tinand cont ca Fernandes e de-al casei prin Asia, sa nu uitam ca Proton tot a lui este (sau era...), omul se axeaza pe ce piete cunoaste si el.

    Si sa nu uitam ca si altii testeaza piata..
    Bentley - vezi EXP 9F
    Aston Martin - Lagonda 2009 (slava Domnului ca n-au produs-o in serie)
    In incheiere, mai ramane sa faca si Ferrari un SUV si gata, au cazut toate miturile.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru