Ce motorizări au preferat europenii în primul trimestru din 2022: creștere de 53% pentru mașinile electrice

de Alexandru Monenciu, Foto:Depositphotos.com
Joi, 05.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit raportului publicat de către Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în primul trimestru din 2022, europenii au cumpărat cu 53.4% mai multe mașini electrice noi decât în aceeași perioadă din 2021.

Potrivit raportului publicat de ACEA, în primul trimestru din 2022, europenii au preferat motorizările hibride, fără încărcare la priză, și cele pur electrice.

Concret, în acest interval, clienții de pe Bătrânul Continent au achiziționat 563.030 de mașini hibride noi (full hibrid + micro hibrid), cu 5.3% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cea mai mare creștere, de 53.4% au avut-o mașinile electrice (224.145 de exemplare).

Tot în primul trimestru din 2022, europenii au cumpărat 199.107 mașini plug-in hybrid, cu 5.3% mai puține decât în primul trimestru al anului trecut.

Și mașinile cu motoare pe benzină au înregistrat o scădere, de 22.6%, la 808.039 unități. În aceeași situația se află și mașinile noi cu motoare diesel (- 33.2%, la 378.009 exemplare).

În intervalul menționat, motorizările pe benzină au avut cea mai mare cotă de piață din UE, adica 36%. În dreptul motorizărilor diesel este trecută o cotă de 16.8%, 25.1% au avut motorizările hibride, iar 10% cele pur electrice.

Motorizările hibride cu încărcare la priză, adic

via ACEA

Comentarii (24)

  • Anonim
    378 de mii de masini diesel vs 224 de mii electrice fuul ca restul sunt pacaleli electrice . Si 430 de mii de benzinare plus inca 563 de mii de benzinare cu pacaleli electrice in combinatie. Concluzie 1. 371.000 de masini care au motoare termice pe ele vs 224 de mii fuul electrice . Poate daca le taie Putin gazul la prostii europeni se va accelera marea electrificare . Dar unde dracu sa incarci atatea masini electrice?
    20 7
  • Alt articol care incearca sa manipuleze.
    Romanii vor sh dizal, in rest nu conteaza ce se cumpara.
    Deci articolul e representativ pentru Europa, romanii sunt in afara ei la capitolul masini: a se vedea groapa de gunoi a Europei din pacate.
    Si au si ei dreptate: cu atati Dorei contra, cum sa faci infrastructura?
    10 16
  • si cum sa reciclezi atatea baterii care au atins 200k km
    20 6
  • @Anonim
    vorba unui clasic in viata: macar ai masina sau permis de iti permiti sa vorbesti?
    2 20
  • @ironR
    Sunt deja firme care se ocupa de asta.
    Cum se recicleaza uleiul, bujiile, filtrele???
    Sau la astea nu se pune ca se face schimbul anual :))
    5 15
  • Seriff
    @Mihai se vede ca nu ai iesit niciodata din satul natal, sa zici ca in Romania sunt doar masini vechi, du-te maine in Spania sa vezi acolo masini vechi, du-te in Germania sa vezi ca e full de Golfuri 4 si Passaturi din 2000, dar tu crezi ca aia in afara au toti Tesla si atat, voi spalatii pe creier de propaganda Eco sunteti mai cei mai inapoiati in gandire oameni, aveti ochelari de cal, vedeti si credeti doar ce vreti, nu ce e perfect evident.
    21 10
  • @Seriff
    Asa e la tara, vad si aud doar dieseluri :)
    Deci cifrele astea raportate de vanzari, sunt false? Ca emisiile la DIESELGATE? :))
    10 20
  • Excelent, înseamnă că după 2030 prețul motorinei se va prăbuși, în 2029 îmi voi schimba mașina tot cu diesel, produs prin 2024, apoi în 2035 cu una produsă în 2029, deci până în 2040 nu-mi fac probleme.
    20 9
  • Seriff
    Nu sunt false cifrele, sunt perfect reale si confirma inca o data ca electricele sunt praf in ochi la vanzari, iar masinile myld hybrid si hybrid nu sunt masini electrice.
    Masinile termice sunt baza in vanzari si asa vor fi mereu, electricele sunt doar niste jucarii de mers cu ele la paine si inapoi, mai mult oricum nu pot sa faca, sunt praf si pulbere.
    19 11
  • @dan_grc
    Exact asta se va intampla: pretul motorinei se va prabusi, dar taxele de drum s-ar putea sa te usture.
    1. Daca calitatea la favorita ta BMW e ca acum, iei troaca sigur, vezi TUV Germania pentru masinile vechi de 4-5 ani unde Seria 5/6 ocupa meritatul loc de la coada :))
    Si avand in vedere avantul BMW cu electrice, o sa ii rogi sa produca diesel special pentru tine in 2029, care sa respecte Euro 7-8 :))
    Success la a fi Gigi contra! Cei ce fac pipi contra vantului se uda.
    7 22
  • @Seriff
    https://worldpopulationreview.com/country-rankings/standard-of-living-by-country
    Cam asa sta treaba. Nu gasesti nici Romanica, nici Spania pe aici, nici alte tari mai EST europene. Ele sunt la nivel de cules si curatat vesticii de gunoaie.
    E pacat, dar adevarat. Unii evolueaza, altii involueaza.
    9 21
  • fanu lu Sheriff
    Ascultati-l pe Sheriff ca stie ce spune !

    E singurul de pe forumul asta care are o vasta experienta de viata, a condus sute de mii de kilometrii prin Europa si cred ca si uitat cate modele de masini electrice au trecut prin mana lui.

    E o comoara, dar ce spun eu? e din panoplia "tezaur viu" a Romaniei!

    Ce spune el e litera de lege si daca nu respecti din valoroasele sale sfaturi esti mancat, ai trait degeaba!
    8 20
  • Mircea Badea
    mult 16% pt diesel. trebuie sa ajunga la 1.6%
    8 16
  • Mircea Badea
    apropo, poza asta ar trebui pusa pe tavanul bisericilor etc...lupta dintre lumina si intuneric..
    7 14
  • Anonim
    @anonim tot vorba unui clasic in viata daca taceai filozof ramaneai .
    14 3
  • Seriff
    @fanul lui seriff, multumesc pentru sustinere, nu te mai enerva asa, sa nu ti se faca rau, daca patesti ceva zic astia ca ai murit de covid ca sa ne oblige iar sa stam in casa sau ca ai murit de poluare si interizc diesel euro 6 .
    16 6
  • Pentru mașinile mari de familie, încă nu există alternativa eficientă la diesel, îmi plac mașinile mari, hibridele sunt super scumpe și complexe, electricele și mai scumpe, motor mic pe benzină merge la clasele mai mici, iar în concedii nu pleacă nicio familie cu Spring, Zoe, etc...

    Soluția este să ai trei mașini, una de oraș, una de călătorii lungi, alta pentru nevastă ? Foarte eficient și ecologic, înmulțim mașinile în orașe, ( fie ele și electrice), blocandu-le și mai mult, locurile de parcare nu vor fi niciodată suficiente în acest ritm, sutele de milioane de euro zboară pe subvențiile electricele și hibridelor, în timp ce avem lipsuri dureroase în domenii importante, tot timpul cu căruța înaintea cailor.
    23 2
  • Seriff
    @dan_grc perfect spus
    @fanul lui seriff, multumesc pentru sustinere, nu te mai enerva asa sa nu patesti ceva, ca daca patesti ceva o sa zica astia ca e de la diesel si interzic si diesel euro 6.
    16 3
  • Mircea Badea
    aici se vede foarte bine de ce romania e cu 100 de ani in trecut si tine sa ramana asa..
    5 9
  • Superior
    Vânzările de electrice se bazează doar pe prețul mai redus la achiziție și lipsa impozitului. Majoritatea vânzărilor sunt făcute către firme/pfa-uri tocmai pentru a reduce din cheltuieli. N-are nicio treabă cu ecologia vesticului, moralitatea lui și Greta.
    Dacă ai un Range Rover hibrid cu V8 benzină, mașină de 100k, nu plătești impozit. Pârlitul cu Logan si motor de 1L, da.
    6 1
  • fanu lu Sheriff
    Multumesc Sheriff, voi ramane fanul tau pe vecie. Singurele comentarii pe care le citesc sunt ale tale. Se vede ca stii ce vorbesti.
    1 7
  • Toyota anunta ca lanseaza hibride de test in 2025 pentru solid state batteries. Probabil mai dureaza 5 ani pana la BEV, dar alea nu iau foc pe loc, se incarca in cateva minute, isi pastreaza capacitatea mai mult timp si au jumatate din greutatea echivalentelor care se vand acum.

    Oare cum o fi sa stai cu taycanul ca pensionarul la incarcat si sa treaca pe langa tine un toyotist cu 80% in 10 min. O ardeai in 2022 cu harneli ecologiste, cu rabla plus*, si, bineinteles, multe veverite in loc de neuroni.
    5 3
  • Tot ce este biserica este SF, cum zice un prieten Superman si Spiderman. De ținut limitați ocupați. Ni se pare normal sa mergem la biserica, aprindem o luminare, ne punem in rânduri si cântam ofrande si mai știu eu ce… incredibil cum toleram cea mai mare minciuna si abureala din istoria omenirii. Mai moare câte unul si nu i se găsește trupul (trist), dar sa spui ca problema este ca nu a fost înmormântat creștinește este noaptea minții. Așa pentru obsedații de electrice, nici Musk nu crede nimic din vrăjeala, ca doar nu ar investi sa ajungă in ceruri cu nave spațiile dacă am ajunge toți “gratis” la un moment dat :)
    5 0
  • Dutz, lasa cele sfinte celor ce le doresc. Ura impotriva credintelor si trairilor spirituale unor (multi) oameni iti consuma energie si nu iti aduce nici un beneficiu. Am avut si eu astfel de rataciri dar am reconsiderat si ma simt mult mai linistit lipsindu-ma de o ura grea si inutila.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru