Cel mai sportiv VW Golf are 330 CP, dar nu îl poţi comanda în showroom-uri

de Mircea Meșter
Vineri, 10.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai tare Golf produs de Volkswagen are 330 de cai putere, bare antiruliu şi echipare de competiţie. Vestea proastă e că nu poate fi comandat la dealeri, fiind dedicat circuitului.

După ce a dezvoltat o versiune specială pentru raliuri a lui Polo care a câştigat ultimele două sezoane din Campionatul Mondial de Raliuri, Volkswagen continuă implicarea în motorsport prin prezentarea variantei de circuit a lui Golf 7. Maşina a fost dezvoltată special pentru a participa în sezonul următor al Touring Car Racing International Series (TCR).

Construit pentru competiţiile de turisme, noul Golf de circuit păstrează în linii mari designul modelului de şosea, dar este schimbat serios ca apariţie prin implementarea unor soluţii aerodinamice radicale. Sub capotă, noul Golf 7 de circuit dispone de o versiune de performanţă a motorului de pe Golf R. Vorbim de un motor turbo cu patru cilindri de 2.0 litri care în versiunea radicală dezvoltă 330 de cai putere. Cutia automată DSG cu şase rapoarte trimite puterea către roţile din faţă.

Foarte interesant este că la dezvoltarea motorului pentru noul Golf 7 TCR au contribuit serios partenerii de grup de la Seat, echipa de motorsport de uzină a mărcii spaniole beneficiind de experienţa adunată în sezoanele în care a participat în WTCC şi mai ales în Cupa Leon, o competiţie dedicată compactei produse de brandul iberic.

Deşi maşina a fost dezvoltată cu gândul la sezonul 2016 al Touring Car Racer International Series (TCR), primul test pe circuit al noului Golf va avea loc în etapa a opta a acestui sezon din competiţia de turisme.

Aceasta se va desfăşura pe circuitul Red Bull Ring din Austria în acest weekend. 

Comentarii (8)

  • in schimb il poti comanda pe ala de 85 de cai, care efectiv nu are nici un fel de putere pentru nici un fel de manevra.
    19 17
  • Lasa ca are Ford rachetele alea de 1.0 EcoBoost de 100 si 125 CP cu care te iei la intrecere cu carutele pe drumurile comunale si tot pe locul 2 ajungi. OZN-uri frate, nu alta!
    24 13
  • @DRI@N
    PENTRU eee
    Sa te vad cand o sa-l scoate pe Golf MKVII R400 ce o sa mai zici ?
    14 2
  • Cristi
    La ce echipa de cercetare are VW cred ca este o masina f buna si nu se opresc aici.
    11 4
  • Oricat s-ar chinui VW tot nu au masina care sa bata Ford Focsul RS...
    4 5
  • Nu zau!Daca te cheama Mahomed si ai 5 sonde in EAU, crezi ca e vreo problema sa-ti aduca unul la showroom? La un pret ,,special,, bineinteles....
    3 0
  • @@eee

    lasa ca am vazut destui zmei cu VW tari in linie dreapta iar pe viraje is cu morcovu' in borta derrierului... mi-ar fi placut sa le dau una peste ceafa ca mai mult incurcau...e adevarat ca eu eram cu o caruta de ford de 1L/125 iar ei erau cu "valuare".

    n-am inteles niciodata de ce viraje in panta/rampa ce pot fi abordate lejer cu 60-70-80 astia le depaseau la pas de parca era gheata pe carosabil si cu pedala de frana pana in podea.

    concluzie....sa conduci presupune si minte nu numai motor....dar asta n-ai de unde stii
    0 1
  • bai Vianu, eu am un golf nou, sincer in viraje n-am chef sa folosesc frana prea tare ptr. ca vad multi boi care ma depasesc inainte de curbe dupa care pun o frana de ti-e mila de masina aia, zici ca-s la curse sau ceva de genul, si nu vreau sa fiu ca ei
    cand esti constient ce se intampla in/cu masina ta cand o conduci, adopti un mod de conducere mai inteligent
    intelegi?
    te-ai intrebat vreodata de ce toti pensionarii care si-au cumparat Mercedes merg pe autostrazile din Germania pe prima banda, in loc s-o taie ca nebunii, depinde de cat de paranoic esti in legatura cu masina ta
    trebuie sa fii undeva la mijloc, ptr ca pana la urma e doar un obiect
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru