Primele imagini oficiale cu Volkswagen Golf GTI facelift

de Tiberiu Safta
Marti, 09.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele imagini oficiale cu noul Golf GTI facelift în cadrul evenimentului CES din Las Vegas. Noul model aduce un design exterior ușor revizuit, butoane fizice pe volan și un sistem multimedia bazat pe ChatGPT.

Au mai rămas câteva săptămâni până când vom face cunoștință oficial cu noul Volkswagen Golf facelift, ultimul Golf care va fi oferit cu motoare termice. Până atunci, constructorul de la Wolfsburg ne oferă primele imagini oficiale cu noul Golf GTI facelift, versiunea hot-hatch a compactei. Noul model, ascuns sub camuflaj, este expus în cadrul evenimentului CES din Las Vegas, iar imaginile relevă câteva dintre schimbările aduse de noua actualizare.

La exterior, noul Golf GTI facelift primește un design nou al barei din față, care are acum un aspect mai agresiv față de modelul din prezent. Farurile sunt noi, fiind ușor mai subțiri și având o semnătură luminoasă diferită. În spate putem observa un eleron nou, care este asemănător cu cel văzut la actualul Golf GTI Clubsport. Exteriorul este completat de jante de 19 inch.

În habitaclu, cea mai mare noutate este reprezentată de revenirea butoanelor fizice pe volan. Acestea le vor înlocui pe cele haptice din prezent, criticate de către cei mai mulți clienți ai modelului.

Inclusiv ecranul central pentru sistemul multimedia este nou și are acum o interfață care promite o utilizare mai ușoară. De asemenea, comenzile pentru reglarea temperaturii sunt acum iluminate și vizibile chiar și pe timp de noapte.

Noul Volkswagen Golf GTI facelift va fi și primul model care va implementa ChatGPT în cadrul sistemului multimedia. Tehnologia bazată pe inteligență artificială va fi prezentă și la viitoarele modele ale mărcii, iar programul ChatGPT va fi un asistent de rezervă atunci când asistentul principal nu poate oferi răspunsuri concrete. Volkswagen spune că asistentul bazat pe ChatGPT va oferi “răspunsuri relevante pentru aproape toate întrebările imaginabile.”

La final, constructorul german mai spune că ChatGPT nu va avea acces la datele mașinii, iar toate întrebările vor fi șterse imediat din istoric odată ce acestea primesc un răspuns.

Noul Volkswagen Golf facelift va fi prezentat la finalul lui ianuarie. Între timp, sistemul ChatGPT va fi disponibil pe toate modelele Volkswagen pe piața europeană începând din al doilea trimestru al lui 2024.

via Volkswagen

Comentarii (10)

  • Abia astept implementarea ChatGPT pe Golf facelift, mai ales ca va oferi raspunsuri la toate intrebarile imaginabile.

    Exact ce am nevoie de la un autoturism cand merg de la Cluj la Bucuresti si stau blocat pe Valea Oltului, raspunsuri la intrebari: care este sensul vietii, unde sunt cei mai buni mici din zona, ce este constiinta, what is love?

    Legat de butoane fizice PE VOLAN, nu inteleg cum au ajuns porcariile alea de sensitive touch in productie.
    11 0
  • Deci asta nu va fi ultima generatie cu motoare cu combustie ci foarte probabil ultima generatie de masini VW :)))

    PS: hai cu 45000 Eur pornirea! :))
    8 0
  • VW se bazează pe clienți copleșiți de... întrebări.
    Chat GPT este perfect nimic, acum disponibil pe noul gri. :)))
    8 0
  • Perfect pentru stat în coloană la Comarnic, mai schimbi o vorbă cu chat gpt, una-alta, altfel trece timpul. Mai ales să fii supărat cu nevasta : ))))
    4 1
  • Culmea e că și autocorrect-ul face treabă la fel de bună ca chat gpt. Eu puteam să mă lipsesc de amândouă, clienții captivi vw, nu prea. :)
    2 1
  • Valeu da Vw vad că se pricepe la softuri. Înainte prostea e-misiile de noxe, azi prostește e-misferele șoferilor (de gen) masculin e-molari e-pilati
    3 2
  • Care-i noutatea cu acele comenzi fizice pe volan ? Sunt prezente deja.
    1 2
  • Exact, nimic mai mult! ;)
    1 0
  • Timp de decenii s-au adresat babalâcilor și persoanelor cu diverse dizabilități fizice și mentale. Acum au întors macazul spre cei care dialoghează cu ChatGPT.

    Perfect pentru inexo să îl întrebe dacă e Fănel securistul în mașina din spate. Și cea din față. Și de pe contrasens.
    5 2
  • ia uite-i si pe amaratii astia, tot cu fosilara, ca doar atata pot ei. chatgpt intr-o fosilara = branza buna in burduf de caine. hai odata si cu gpsul in locomotivele cu abur!!!
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru