Chinezii de la Aiways lansează un rival electric pentru Volkswagen ID 5: 400 de kilometri autonomie și preț de 41.000 de euro

de Tiberiu Safta
Luni, 14.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania chineză Aiways a lansat noul model electric U6 în Germania. Noul model este un rival pentru modele precum Volkswagen ID 5 și propune o autonomie de 400 de kilometri, alături de un preț de pornire de 41.000 de euro.

Chinezii de la Aiways au lansat oficial noul U6 pe piața din Germania. SUV-coupe-ul electric poate fi comandat deja în Germania și promite să fie unul dintre competitorii principali ai lui Volkswagen ID 5.

Noul model din țara asiatică vine echipat cu o baterie de 63 de kWh, care poate trage un curent de până la 90 kW la o priză DC. Motorul electric livrează 217 cai putere și un cuplu de 315 Nm, iar Aiways U6 promite o autonomie de până la 400 de kilometri în regim WLTP. Potrivit mărcii consumul mediu de energie este cuprins între 15.9 kWh/100 de kilometri și 16.6 kWh/100 de kilometri.

Bateria poate fi încărcată de la 30% la 80% în 30 de minute la o stație de încărcare rapidă. Compania nu a dezvăluit viteza maximă a noului model, dar spune că U6 sprintează de la 0 la 100 de km/h în mai puțin de 7 secunde.

La nivel vizual, Aiways U6 se distinge prin silueta sa de SUV coupe. Partea din față prezintă faruri LED cu lumini de zi subțiri și cu o priză de aer mare în zona barei din față.

În părțile laterale sunt montate mai multe elemente de protecție în zona aripilor și pragurilor, pentru a oferi o notă de design mai robustă. Mânerele ascunse în portiere asigură o suprafață netedă, iar jantele au formă aerodinamică.

Stopurile LED sunt unite printr-o bandă subțire, iar sub bara din spate avem un difuzor mic alături de câteva elemente de protecție suplimentară în zonele laterale.

Primul lucru care iese în evidență la interior este combinația de culori. Avem de-a face cu un mix de alb, roșu și albastru la tapițeria scaunelor, la bord, la panourile portierelor și chiar la volan. Tot aici avem un ecran central de 14.6 inch, cu un sistem de operare bazat pe Android. Evident, sistemul este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Instrumentarul este afișat pe un ecran mai mic, de 8.2 inch, iar modelul este echipat și cu iluminare ambientală, cu până la 360 de configurații diferite. Imediat sub ecranul central avem o zonă de încărcare pentru smartphone, iar maneta comutatorului de viteză are un design inspirat din manetele de propulsie văzute la un iaht.

Comenzile pentru noul Aiways U6 au fost deschise în Germania.

Prețul de pornire al noului model din China este de 41.001 euro. Asta include și subvenția de 6500 de euro oferită de guvernul german. Prin comparație, Volkswagen ID 5 pleacă de la 47.935 de euro în Germania, cu subvenția luată în calcul. Livrările vor începe în prima jumătate a lui 2023.

via Aiways

Comentarii (8)

  • Prețul nu este chinezesc deloc .
    14 12
  • @dan_grc
    Nici aspectul.
    Masina asta face VAG sa arate a caruta.
    Felicitari chinezilor pentru intratea pe piata germana.
    Nio a luat in Germania volanul de aur.
    Chinezii fac treaba buna, sa ne uitam la BMW IX3 100% made in China.
    6 10
  • #staiacasa
    #electricelesevorieftinicurand
    #emaieftinacaobenzinara
    #seincarcaincinciminute
    #mergigratis

    Completati voi daca mi-a sarit vre-un tag.
    11 11
  • Ce să mai zicem.... maşina arată bine spre foarte bine, făcută bine, preţul bun, chiar dacă nu ieftin,....

    Trist, suntem mâncaţi de China.
    3 3
  • mai degraba seamana cu polestar
    3 1
  • Omu’
    Citroën chinezesc, la partea frontală. Nu de parcă Citroën n-ar deja parțiale chinezesc.
    0 3
  • Prea mica bateria, de aici si diferenta de pret.
    Next..
    13 0
  • Marcian Bleahu
    nu voi lua niciodata o astfel de chinezarie. Bleahu.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru