CNAIR anunță că vom avea 3 noduri rutiere noi pe autostrăzile A1, A2, A3

de Paul Cosma, Foto: CNAIR
Joi, 20.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Search Corporation va realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru construcţia a 3 noduri rutiere pe Autostrăzile A1, A2, A3, într-un contract în valoare de 1,37 milioane de lei, fără TVA, finanţat din fonduri europene nerambursabile, potrivit unui anunț făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Încep să se miște lucrurile și pe autostrăzile de la noi. Chiar dacă ritmul în care apar noi kilometri este unul foarte lent, se fac promisiuni pentru dezvoltare în perioada imediat următoare. Potrivit unui anunț recent făcut de CNAIR, vor exista trei noduri rutiere noi pe principalele autostrăzi de la noi din țară.

"Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat joi contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de Execuţie privind realizarea a 3 noduri rutiere pe Autostrăzile A1, A2, A3 cu Search Corporation SRL. Valoarea contractului este de 1.367.790,97 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile. Durata contractului este de 10 luni de la data de începere," se arată într-un comunicat al CNAIR. 

Obiectul contractului de servicii constă în elaborarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic de Execuţie pentru Nod Rutier Autostrada A1 (km 73+100) - DJ 702F (Ioneşti), Nod Rutier Autostrada A2 (km 90+100) - DJ 306 şi DN3A (Dragoş Vodă) şi Nod Rutier Autostrada A3 km (36+700) - DJ 101C la Gruiu (Sector Bucureşti - Ploieşti).  

Via Agerpres

Comentarii (4)

  • deci ... ne costa 1.3 mil ron sa proiecteze astia niste iesiri de pe autostrada? din cate stiu alea de vb ei despre ele sunt deja. ce le face de costa atat doar studiul vietii? mie imi miroase a sifonare de fonduri europene, dar ma rog cine sunt eu sa imi dau cu parerea
    8 1
  • toate contactele pe bani europeni se castiga in licitatii. Daca si asta miroase a sifonare...
    2 5
  • Nodul către Dragoș Vodă nu există dar e bun, comunicarea DN3 -A2 e rară tare în acea zonă.
    Pe A1 la Ionești e un nod care deservea doar un sens....acum va fi realizat complet.
    Pe A3 la Gruiu însă e un nod existent dar care pare de acces tehnic, cu gard și fără bretele.
    Nu e rău că se face cu bretele, cred că sunt mulți în zonă care vin des la București sau Ploiești.
    Și deși nu mai e decât un nod deschis de acolo la Ploiești (la Gherghița), va fi deschis ăsta la Gruiu chit că mai e unul la Vlăsia la câțiva km. Nu pot să nu speculez: vor băieții cu vile din Snagov să intre mai repede pe A3 către Sinaia?
    5 0
  • Seriff
    CNAIR, adica niste trantori platiti regeste din bani publici care nu fac practic nimic, doar promit, dau din coate si atat, timpul trece, leafa merge, noi tot pe drumuri din anii 50 mergem si tot 7 ore facem pana oriunde prin panarama asta de tara, dar platim taxe, impozite si roviniete.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru