Consiliul Concurenței: “În ultima perioadă, România este din nou sub media europeană la preţul benzinei şi motorinei”

de Paul Cosma
Luni, 30.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În ultima perioadă, România este din nou sub media europeană la preţul benzinei şi motorinei, după cum a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. Acesta susține că scăderea prețurilor la carburanți ar putea fi asigurată și de "Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi", care conţine informaţii despre tarifele practicate în marile lanţuri de benzinării din România și care a strâns peste 1,3 milioane de accesări de când a fost lansat.

Consiliul Concurenţei a lansat la 1 iulie 2019 platforma "Monitorul Preţurilor pentru Carburanţi", care conţine informaţii despre tarifele practicate în marile lanţuri de benzinării din România.

Autoritatea a spus că noul proiect va conduce la transparentizarea pieței pentru consumatori, iar aceștia vor putea să aleagă produsele cu cel mai bun raport preț-calitate.

Unul dintre efectele pozitive ale proiectului pare să fie scăderea prețului carburanților în țara noastră, președintele CC spunând că, în ultima perioadă, România este din nou sub media europeană la prețul benzinei și motorinei.

"Proiectul pare să meargă bine. A avut peste 1.300.000 de accesări de când a fost lansat. El nu va fi un miracol, să nu se aştepte lumea că or să scadă preţurile dramatic, că nu au cum să scadă dramatic, dar este o sursă de informare pentru conducătorii auto, să ştie unde pot să găsească combustibilul care-i interesează mai ieftin şi aşteptarea mea este că (…) va pune presiune asupra companiilor care au preţuri mai mari să le coboare spre cele care au preţuri mai mici", a declarat Chiriţoiu.

Via Agerpres

 

Comentarii (9)

  • Minti luate-ar n**ba sa te ia... In buricul Belgiei, la Shell aproape de intersectia Montgomery motorina avea acelas pret ca si in Romania la OMV si MOL :(((
    7 2
  • pai inseamna ca si in buricul Belgiei pretul e sub media europeana. Ce nu e clar?
    6 2
  • Adrian
    Acest articol ne vorbeste despre un fenomen grav, un lucru rau pentru Romania. Ilustrii economisti ne vor explica in zeci de teoreme ce perioculos este acest fenomen al preturilor mici, ce rau este sa platesti mai putin, deoarece impreuna cu salariile crescute ale PDSistilor si alte inlesniri de taxe, Romania se duce in mormant.
    De fapt, e rau sa-ti fie bine, si e bine sa fii sclavul imperiului.
    13 2
  • Preturi mici la carburanti ? Pe bune ? Ce-a fumat dl. Chiritoiu ? Eu n-am vazut motorina asa sus de cel putin 6 luni ... Iar in Austria e sigur mai ieftina. Si in Bulgaria. Si in Slovenia. Poate si in alte tari ? Cat priveste succesul site-ului ... sa fim seriosi, de la 20 MM accesari in sus facea sens. 1,3 MM e apa de ploaie pt asa site de valoare.
    9 0
  • Bai voi chiar sunteti nebuni, ce sa compari în una este sa ai venit pe luna ca familie în jur de 4000-5000 euro si alta e in romania de maxim 600 euro.
    Cum considerati ca sunt cam mici preturile cand plătești pe un litru de motorina 5.8 ron.
    Motorina la noi ar trebui să fie maxim 5 ron
    7 1
  • benzina e mai ieftina in Romania fata de Franta, Olanda, Belgia, Germania, Slovenia, Italia, Ungaria
    3 2
  • https://www.petitieonline.com/susinei_eliminarea_supraaccizei_la_carburani_acciza_majorat_cu_7_eurocenilitru?fbclid=IwAR2PUst62CCWiA7U4YoNAl2_Le2h-UKDwB8v03TLvAxvBjHm7m5jIvWa-hU
    3 0
  • Adrian
    Voi sunteti iritati ca totusi sunt preturile prea mari la noi in tara, dar cand vine guvernul cu vreo reducere sau scutire sunteti revoltati pentru ca nu ar avea acoperire. Nici laie, nici balaie, cine sa va mai multumeasca.
    Unde mai pui ca UE nu ne.ar lasa nici in ruptul capului sa aducem preturile la nivelul salariilor. Ar incepe imediat cu amenintari si predictii negative.
    2 3
  • La combustibili nu a venit nici o scutire sau reducere pe care s-o poată găsi cineva, fie și un pe$edac mic pus pe exagerări.
    Ultimele ”înlesniri fiscale” la prețul carburanților au fost operate de nas roșu Tudose:
    - reintroducerea supra-accizei lui Tonta;
    - cresterea cu peste 20% a accizelor la carburanți.
    Iar singurele scăderi au fost datorate variației prețului petrolului pe piețele internaționale.
    Despre bullshit-ul suveranist ce mai e de zis.... Ungaria, Polonia sau Bulgaria sunt ”lăsate” să aibă prețuri mai bune, nu?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru