Constructorul chinez Nio va lansa modele electrice cu baterii de 150 kWh: autonomia promisă este de 900 de kilometri

de Daniel Popescu
Joi, 05.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul chinez Nio a anunțat că va introduce o baterie de 150 kWh pe modelele sale. Producătorul susține că autonomia va ajunge la 900 de kilometri, calculată pe baza vechiului standard NEDC.

Constructorul Nio a anunțat recent în cadrul unei conferințe care a avut loc în China că pregătește lansarea unei noi baterii pentru mașini electrice, a cărei principală caracteristică este capacitatea de 150 kWh.

O astfel de capacitate este de circa două ori mai mare decât capacitatea bateriilor utilizate de cele mai multe modele de pe piață.

Producătorul chinez susține că modelele electrice care vor fi echipate cu o astfel de baterie vor avea o autonomie de circa 900 de kilometri. 

Aceasta a fost însă calculată pe baza standardului NEDC, folosit în continuare în China, dar care în Europa a fost deja înlocuit de standardul mai realist WLTP. Cel mai probabil, autonomia va fi de 700-750 de kilometri când va fi calculată pe baza protocolului WLTP.

De asemenea, Nio susține că dimensiunea bateriei va fi similară cu celelalte baterii pe care le oferă în prezent, însă nu precizează prin ce metode a reușit acest lucru.

În prezent, modelele Nio sunt echipate cu baterii de 70 kWh și 84 kWh, iar în curând vor fi disponibile și cu baterii de 100 kWh.

Nu este clar când vor fi lansate și primele modele Nio cu bateriile de 150 kWh.

Nio a înregistrat vânzări record de 4.700 de unități în luna septembrie, iar în cursul anului 2021 se va lansa oficial și pe piața din Europa, inițial în Norvegia, Danemarca și Marea Britanie.

Via Motor.es

Comentarii (9)

  • autonomia asta nu ma impresioneaza, pentru ca e vorba doar de o baterie uriasa. e ca si cum te-ai lauda ca un charger hellcat are autonomie de 1000 mile dar uiti sa spui ca rezervorul e de 250 L.
    11 7
  • andrei
    care 900? in nedec? e zero si scrie, de altfel, ca in wltp pe la 700km. la ce baterie are e cam mica eficienta.
    6 6
  • sa vina si la noi, apoi voi fi interesat
    8 3
  • pai numai bateria are cel putin o tona.
    O tona de:
    lithium hexafluorophosphate (LiPF6), lithium hexafluoroarsenate monohydrate (LiAsF6), lithium perchlorate (LiClO4), lithium tetrafluoroborate (LiBF4), and lithium triflate (LiCF3SO3)
    si multe multe alte substante amestecate in cel mai diabolic mod cu putinta.
    9 7
  • Nicolai
    Nu aberez , va spun ca nu i nevoie de baterii , decât pt pornire,nu înțeleg de ce nu se construiesc motoarele electrice care se autosustin , cu magneți se pot face asemenea motoare ,principiu e simplu
    10 9
  • @ nicolai: detaliaza, sau baga un link.
    9 3
  • hahaha
    @Nicolai Construieste tu un astfel de motor care sa genereze un milivat nu mai mult fara sa consume energie si o sa primesti premiul Nobel.
    Un astfel de motor exista doar pe youtube care de fapt sunt trucuri care ascund o baterie, campuri magnetice generate de curent alternativ sau se conecteaza ascuns la priza.
    11 6
  • @Nicolai ar risca foarte mult dand din casa cum e cu motoarele alea de nu consuma curent deloc. Ar avea aceeasi soarta cu cei care au vrut sa faca motoare termice pe apa sau aer. S-a mai auzit ceva de ei? Nu, pentru ca oculta mondiala. Asa si super motoarele alea pe benzina sau motorina cu care ne-au amagit constructorii: motorina din aer si co2, benzina din alge, samd. E clar ca si constructorii au fost amenintati (Audi de exemplu) si opriti sa continue cercetarile. Pentru ca producatorii ar fi ramas "pe stoc" cu petrolul ala inepuizabil si magic reprodus in adancurile pamantului care se intampla sa fie foarte foarte plat.
    7 14
  • Ovidiu
    Bine pentru mine că am cumpărat 500 acțiuni Nio la 18.02$ și acum atinge 44$!
    Urmăresc de multă vreme Nio, e o mașină superbă, calitate înaltă a materialelor, design superb, tehnologie! EC6 e modelul pe care mi-l doresc, sau ET7 pe care îl vom vedea pe 9 ianuarie (Nio Day)
    Nio blue Sky!
    9 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru