Creatorul jocului Gran Turismo va deveni subiectul unui documentar

de Sebastian Toma
Vineri, 20.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kazunori Yamauchi, creatorul jocului Gran Turismo, va deveni subiectul unui documentar. Acesta este realizat odată cu aniversarea a 15 ani de la lansarea primului joc din serie.

Esential 5 generaţii ale jocului Gran Turismo au fost lansate în cei 15 de ani existenţă ai francizei.
Gran Turismo, celebrul simulator auto disponibil doar pe platforma Playstation, urmează să aniverseze 15 ani de la lansarea primului joc din serie. Pentru a aniversa acest hotar, un documentar va spune povestea lui Kazunori Yamauchi, omul din spatele jocului legendar. Documentarul se numeşte "Kaz: Pushing the Virtual Divide" şi urmăreşte pasiunea lui Yamauchi, arhitectul jocului respectiv. Potrivit descrierii oficiale, documentarul va prezenta drumul său şi frământările sale interioare care l-au dus la dezvoltarea respectivului joc.

Primul joc din seria Gran Turismo a debutat pe piaţa europeană în 1998, fiind lansat cu un an înainte în Japonia. Al şaselea joc din serie va fi lansat în luna decembrie a anului curent, iar creatorii săi lucrează deja la al şaptelea Gran Turismo. Între timp, consolele Sony Playstation au ajuns la cea de-a patra generaţie, permiţându-le creatorilor acestui joc să meargă din ce în ce mai departe cu grafica şi simularea oferită de celebra serie.

Urmareste Automarket
Creatorul celebrei serii de simulatoare a primit mai multe oferte de la Hollywood pentru a realiza unul sau mai multe filme care să folosească numele Gran Turismo, însă acesta a refuzat să-şi implice franşiza într-un film de acţiune pe care l-ar fi considerat banal.
Documentarul pe care l-a acceptat este mai mult povestea unui om, evitând clişeele pe care Yamauchi nu le dorea într-o peliculă care să-i ilustreze capodopera.

Via Autoplus.fr

Comentarii (2)

  • Abia astept.
    Intr-ul trailerului pare putin exagerat, dar tot cred ca va fi un documentar reusit. Sunt un mare fan GT, inca de la prima iteratie pe PS1. Este jocul care m-a facut pasionat de lumea auto si motorsport.
    3 4
  • Nu exista Gran Turismo pentru PC ?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru