OFICIAL: Gran Turismo 5 se lansează în 3 noiembrie și va avea un mod karting

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 20.08.2010
În sfârșit: 3 noiembrie este data de la care europenii vor putea achiziționa Gran Turismo 5, primul joc de tip simulator care va pune la dispoziția gamerilor peste 1000 de mașini diferite și un mod karting realist.

Esential

1000 este numărul mașinilor disponibile gamerilor în Gran Turismo 5.

Cel mai așteptat joc video de tip simulator din istorie, Gran Turismo 5, este gata și va fi lansat oficial în Europa în 3 noiembrie. Data oficială a fost anunțată după aproape un an și jumătate de amânări care au fost cauzate atât de introducerea constantă a unor noi mașini disponibile în joc, cât și de calibrarea unor aspecte de căpătâi ale acestuia. Gran Turismo 5 va fi disponibil exclusiv posesorilor consolei PlayStation 3.

Odată cu oficalizarea datei de lansare, compania producătoare a anunțat o nouă noutate absolută: introducerea modului Karting între cele disponibile gamerilor. Deși existau și până acum discuții în acest sens, Polyphony Digital a prezentat de abia acum primele fotografii cu karturile care vor sta la dispoziția celor interesați.

Vă reamintim faptul că Gran Turismo 5 va fi primul joc video auto din lume care le va da ocazia gamerilor să încerce 1000 de mașini, toate create în cele mai mici detalii de realizatori. De asemenea, la dispoziția tuturor vor sta 70 de circuite identice cu cele reale și alte 20 de zone de racing citadine sau nu, GT5 urmând să aibă un mod de noapte.

O altă mare premieră este apariția efectelor plastice ale accidentelor, "damage"-ul fiind calculat realist atât la nivel mecanic, cât și estetic în funcție de viteză și de unghiul impactului.

Pentru prima dată în istoria seriei Gran Turismo, jocul le va da posibilitatea fanilor să reediteze un sezon complet de WRC, NASCAR sau Super GT, Polyphony Digital cumpărând licențele oficiale pentru aceste competiții. Costurile totale de dezvoltare ale lui Gran Turismo 5 au fost de 60 de milioane de dolari.

via | Polyphony

Comentarii (2)

  • Firestarter
    Genial... cel mai bun pretext pentru a-mi cumpara un volan pt Playstation 3 :) Daca ar avea si un editor de trasee ar fi perfect. Cei care piloteaza kart-uri ar putea sa replice circuitele pe care se antreneaza de obicei si sa foloseasca GT5 ca si simulator. Totusi, desi nu cred ca va exista o astfel de optiune, acest modul pentru karting este o veste foarte buna pentru mine :)
    2 0
  • @automarket
    din cele 70 de circuire, nu toate vor fi reale, la fel ca in GT4.

    E singurul joc pentru care as fi in stare sa dau banii pe un HDTV si un PS3.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru