Prototipul Red Bull X1: din Gran Turismo 5 în lumea reală

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 27.11.2010
Britanicii de la IDC au creat o copie reală a prototipului Red Bull X1, maşină care a fost special concepută pentru noul joc video Gran Turismo 5.

Jocul video Gran Turismo 5 a venit cu 1031 de maşini şi 71 de circuite diferite pentru pasionaţi. O mare realizare a celor de la Sony a fost colaborarea cu Red Bull Racing pentru dezvoltarea prototipului X1, o maşină virtuală care duce motorsportul la nivelul următor, o creaţie care nu ţine cont de reguli şi regulamente.

Până acum, Red Bull X1 putea fi admirat doar în jocul video Gran Turismo 5, însă cei de la Industrial Design Consultancy (IDC) au decis să creeze o copie reală a acesteia. Astfel, britanicii au construit o maşină fără sistem de propulsie ce are o lungime de 4.75 metri şi o lăţime ce măsoară 2.2 metri. Cea mai mare pierdere a creaţiei celor de la IDC o constituie lipsa propulsorului V6 de 3.0 litri capabil să producă 1.500 de cai putere şi să dezvolte un cuplu motor de 715 Nm.

"Să construim o maşină de acestă marime, în detaliu, de la zero în doar patru săptămâni a solicitat la maxim toate tehnicile şi tehnologiile noastre.

După atâtea ore şi după acest efort îndelungat, întreaga echipă este mulţumită de realizarea uimitoare şi de modul de implicare în proiectul Red Bull", a declarat Vincent O'Horo, director IDC Models.

Via | Red Bull Racing

Comentarii (1)

  • mic detaliu: Gran turismo e dezvoltat de Polyphony Digital, Sony e doar publisher-ul, asa ca meritul pentru colaborarea cu Red Bull le revine celor dintai.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru