Cutia automată de pe Dacia Logan şi Sandero va costa 600 de euro în Franţa

de Daniel Popescu
Marti, 27.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Logan şi Dacia Sandero cu transmisie automată Easy-R vor fi mai scumpe cu 600 de euro în Franţa comparativ cu versiunile dotate cu transmisii manuale. Dacia România nu a anunţat încă data la care noile versiuni vor fi disponibile pe piaţa noastră.

Esential 600 de euro este preţul suplimentar al unui model dacia cu cutie de viteze automată comparativ cu versiunea cu cutie manuală
Introducerea cutiei de viteze automate Easy-R pentru gamele Logan şi Sandero a fost principala noutate anunţată de Dacia cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie, însă până acum nu au existat informaţii concrete cu privire la preţul suplimentar pe care va trebui să îl plătească clienţii pentru aceasta.

Publicaţia L'Argus anunţă însă că, pe piaţa din Franţa, noua cutie automată va creşte preţul modelelor cu 600 de euro comparativ cu versiunile cu cutie manuală, iar lansarea efectivă pe piaţă ar urma să aibă loc în luna decembrie.

Până în prezent, Dacia România nu a confirmat data la care maşinile echipate cu noua cutie Easy-R vor fi lansate şi pe piaţa noastră.

Noua cutie de viteze Easy-R va fi disponibilă pe gamele Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway doar în combinaţie cu motorul 0.9 Tce de 90 CP.

Vorbim despre o unitate Euro 6 care va păstra consumul mixt de 4.9 litri la sută al versiunii manuale, precum şi emisiile CO2 de 109 grame pe kilometru.

Cutia Easy-R reprezintă în realitate un compromis între o transmisie manuală şi una automată, întrucât beneficiază atât de mod automat (Drive), cât şi de mod manual (Manual). Iată cum funcţionează cele două moduri de rulare ale cutiei:

Via L'Argus

Comentarii (9)

  • 600 de euro ar fi un pret decent
    21 0
  • andi77
    Probabil ca la noi va costa dublu.Pentru ca........ avem cu ce.
    19 3
  • Eu am auzit de 500 initial , dar am crezut ca e o cifra scotocita . Totusi daca in FR vor cere 600 , in RO sigur vor cere 1000 . Punem pariu ?! Ca sa nu mai zic ca nu pun si ei motorizarea 1.2 TCe pe LOGAN / Sandero .
    11 2
  • @ingerulol
    Daca te duci tu la Dacia si semnezi un contract pentru achizitionarea unei flote de 10 mii de dacii 1.2 TCe, iti garantez ca in3 luni ai motorul deja montant si omologat pe Logan pentru ca din contractul tau isi amortizeaza investitia si scot si un profit.
    Fara minima garantie ca motorizarea se va vinde, nici nu se obosesc s-o monteze/omologheze.
    La articolul cu echiparea Prestige pe Logan, se zicea clar ca cele mai vandute motorizari sunt 1.2 mpi si 1.5 dci 75 cp.
    Motivele sunt simple: 1.2 este ieftin, 1.5 consuma foarte putin.
    Ce anume nu intelegi din "fezabilitate economica"?
    Asta este si motivul pentru care au ales o cutie robotizata. O automata propriu-zisa era foarte scumpa.
    17 4
  • un rahat de masina mai bine un vw masluit decat rabla de dacie
    2 9
  • @Ilici02 - pai omologarea o puteau face cu costuri insignifiante - de ce trebuie sa le comand eu 10000 de Dacii , cand la banii aia gasesc sa zice ... VW?! mai dotat si mai puternic / mai economic totodata (ca exemplu).
    Diferenta intre 1.2 73 si 0.9 TCe e 54% vs 46% din ponderea benzinelor . Cum poti trage o concluzie asa transanta ?! Profitul per unitate pe termen scurt este mai mare pe 1.2 de care trebuie sa scape , ca sunt vechi si costa putin , insa 0.9 este mai complex si castiga din piese / manopera . Cine cauta ieftin , nu va cauta sigur varianta Prestige (dupa nici o logica)... iar dieselul de 75cp e ok (nu am zis nimic de rau - e o motorizare decenta / suficienta pentru aproape oricine .
    2 1
  • Pai daca in Franta va fi 600 de euro la noi poate sa fie mai ieftina. Vad mai sus ca unii spun ca va fi mai scumpa. Mai fratilor Dacia cea mai ieftina la noi se vinde nu in Franta caci nu in Franta se face plus ca salariul unui francez e de 10 ori mai mare ca la romani. De unde ati scos ca in Franta vafi mai ieftina. Cu 600 de euro cutie automata, ii va baga pe toti in corzi. Bravo DAcia!!!
    2 1
  • u Ionescu
    Eu cred ca va avea mare succes cutia automata in romania,mai ales in randul taximetristilor cat si din cauza traficului din Bucuresti.Am insistat de nenumarate ori dar nu stiu de ce nu sa oferit aceasta varianta pt. tara noastra... Am informatii ca in Egipt sunt inclusiv pe taxi...
    0 1
  • Poate ma insel, dar soferul roman de Dacia (de la 1300 pana la cel mai nou Logan full option) si cutia automata ese la fel ca si baba cu mitraliera: n-au absolut nicio treaba. In general, aici gasesti acel tip de sofer atoatestiutor si omnipotent, care prefera sa-si demonstreze barbatia in trafic mestecand cu batul in mamaliga si facandu-i handicapati sau gay pe cei care prefera cutia automata!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru