Dacia, 3 premiere mondiale la Geneva: noul Duster, Spring facelift și prototipul pentru Dakar

de Alexandru Monenciu
Joi, 22.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul de la Mioveni va fi prezent la ediția din 2024 a Salonului Auto de la Geneva. Aici, Dacia va prezenta noua generație Duster, noul Spring facelift și Sandrider, prototipul care va participa la Dakar din 2025.

Anul acesta, Salonul Auto de la Geneva își deschide porțile în intervalul 26 februarie-3 martie. Marca Dacia va fi prezentă la eveniment, iar în standul său, care va avea o suprafață de 900 de metri pătrați, vizitatorii vor putea admira 3 premiere mondiale.

Prima pe listă este noua generație Duster. Dezvoltată pe arhitectura CMF-B, noul Duster propune un design modificat și o gamă de motorizări care nu include unități diesel. SUV-ul pornește în România de la 18.800 de euro.

A doua premieră este noul Spring facelift, dacă îi putem spune așa. Modelul cu zero emisii a primit atât de multe îmbunătățiri încât nu prea îi putem spune facelift (numai plafonul a rămas neschimbat). Dar nici generație nouă nu îi putem spune, pentru că platforma a rămas aceeași.

Despre toate aceste noutăți poți citi într-un articol dedicat.

În ciuda tuturor modificărilor, Dacia Spring rămâne singura electrică din Europa cu o masă proprie mai mică de 1 tonă.

Totodată, reprezentanții Dacia ne asigură că Spring rămâne modelul electric cu cel mai bun raport calitate/preț de pe Bătrânul Continent.

A treia premieră pe care Dacia o va expune la Salonul Auto de la Geneva este nimeni altul decât Sandrider. Adică prototipul care, din 2025, va participa la Raliul Dakar și în Campionatul Mondial de Rally-Raid.

În prima zi a Salonului, la standul Dacia va fi prezent și Sebastien Loeb, unul dintre cei 3 piloți care vor concura la Dakar sub culorile Dacia.

via Dacia

Comentarii (5)

  • Adrian
    Noul Duster este premiera mondiala la Geneva? Pai il stim deja ...
    2 4
  • @Adrian

    a fost prezentat doar presei, nu și publicului.
    4 5
  • Diana Șosoacă
    Aştept cu nerăbdare Bigsterul de serie, Dacia are nevoie ca de aer de un model cu anvergura cuvenită.
    3 5
  • Doar aurarii se vor prezenta la alegeri cu ”Bigster”-ul lor, hipopotamul care rage.
    Bigsterul cu adevărat util va fi prezentat mai târziu, poate la anul.
    3 4
  • Diana Șosoacă
    Sfrijitule, da, da, tu aflat deasupra mea, iți transmit: dacă redacția nu ia cu tine măsurile necesare privind atacul la persoană, atunci te iau eu în cătare, pentru ați inocula regulile elementare de conduita privind comunicarea in spatiul public.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru