Dacia a livrat maşina cu numărul 10.000 în Marea Britanie

de Bogdan Mirică
Miercuri, 02.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După numai 10 luni de prezenţă pe piaţa din Marea Britanie, Dacia a reuşit să livreze automobilul cu numărul 10.000. Comenzile plasate de englezi au depăşit însă 11.500 de unităţi.

La exact 10 luni de la debutul său pe piaţa din Marea Britanie, Dacia reuşeşte prima performanţă notabilă. Constructorul român a livrat maşina cu numărul 10.000 în Regatul Unit, un Duster vopsit în culoarea metalizată Granite Grey, cu nivelul de echipare Ambiance şi tracţiune integrală.

Proprietarul cu numărul 10.000 este Elma Marshall, un cadru activ la spitalul din Motherwell, Scoţia.

„Înainte de a merge la dealerul local, am citit mai mult lucruri despre Dacia pe internet,. Faptul că a fost declarată Maşina Anului în Scoţia a avut o oarecare influenţă. Imediat ce am stat în ea m-am simţit confortabil şi am simţit că îmi va fi de folos în zilele de iarnă cu vreme capricioasă. Am ştiut, de asemenea, că şi dacă voi alege versiunea de top voi face o afacere bună, comparativ cu celelalte produse de pe piaţă. Am primit deja câteva aprecieri pozitive din partea colegilor de la spital şi am smuls chiar câteva exclamaţii în locurile de parcare”, a declarat Elma Marshall.

Esential 10.000 de maşini a livrat Dacia în Marea Britanie.
11.500 de comenzi a primit Dacia până în prezent în Marea Britanie.
Dacia se bucură de acest succes cu doar două produse pe piaţa din Marea Britanie.
Aici, alături de Duster, se mai vinde doar Sandero şi derivatul său Sandero Stepway. Abia din această toamnă îşi va face simţită prezenţa şi noul Logan MCV.

Până în prezent, de la 1 ianuarie şi până la 1 octombrie, Dacia a înregistrat 11.500 comenzi. Dintre acestea, 5600 au fost pentru Duster şi 5400 pentru Sandero, cu un sfert din acestea fiind Sandero Stepway.

Restul până la 11.500 reprezintă noul Logan MCV, ale cărui comenzi au fost deja deschise.

Comentarii (16)

  • Bravo DACIA! Arată-le ce pot face ROMÂNII adevăraţi, spre deosebire de cei de care se tem ei c-o să-i invadeze...
    61 8
  • vai da' "frumoasa" englezoaica! Are dintii ca a unei iepe....In fine.

    La mai mare Dacia!
    17 64
  • @Sharks
    Care romani, frate? Doar numele mai e romanesc. Faptul ca e asamblata in romania nu inseamna ca e model romanesc! E doar o piesa pe tabla de sah a Renault-ului. Incetati cu izbucniri de bucurie prosteasca!
    23 53
  • Era de asteptat. La mai mare!
    54 5
  • O stire cu adevarat surprinzatoare ... la ce semnale despre cum DACIA este asteptata in Anglia "ca painea calda" ma asteptam sa vanda mai multe masini.
    9 26
  • Unckle, pentru o marca no name care a intrat pe o piata noua de nici un an, eu zic ca e bine. Sunt marci in Anglia mult mai cunoscute care nu au vandut cu mult mai mult.
    Citeam zilele trecute pe un mare site de la ei o analiza a lui Sandero si a lui Duster. Evident, si ei se plangeau de plasticul dur, de directia cam moarta sau de cutie care nu ajuta prea mult reprizele, insa incheiau cu ceva de genul "trebuie sa uiti lucrurile astea cand un Sandero costa cat 4-5 salarii medii. Dacia inainte de toate este o marca fiabila, care iti ofera dotari foarte bune pentru cat dai. In plus, in cei aproape 10 ani de existenta s-a dovedit a fi o marca fiabila. Fiabilitate, spatiu si dotari foarte bune pentru 6-7000... nu ai cum sa gresesti". Si ii cred pe cuvant, pentru ca judecand la rece cam asta inseamna Dacia. Problema la noi e insa ca un Sandero dotat binisor nu costa 4, 5 salarii medii pe economie, ci vreo 20. Na, imi amintesc o replica celebra: a facut mama prostia sa ma nasc in Romania. :))
    43 4
  • ce fericit e vanzatorul ca i-a mai pacalit pe unii.

    ce slabuta e ea :))
    11 25
  • Scrooge
    Ceea ce e Dacia azi (si foarte bine ca e) e numai meritul francezilor. Daca era lasata numai pe mana "romanilor adevarati" ar fi avut soarta Aro, Roman, Tractorul.....etc. Sigur ca o sa iau manute negative de la toti romanii care lucreaza si au legatura cu Dacia, dar sa-si puna intrebarea unde si-ar mai fi putut arata apttudinile fara capitalul, viziunea si managemetul celor de la Renault.

    @primul comentariu (bine si al doilea :) sunt infantile rau.
    22 3
  • Luand in calcul ca Dacia a intrat in UK cu doar 2 modele si ca suntem dupa o perioada de recesiune, eu zic ca Dacia a vandut bine.

    MCV are doar 2 luni de cand a intrat UK, iar astea-s vanzarile pe 10 luni.
    Baza au fost Sandero si Duster.
    16 1
  • AndreiRN
    Ceva nu miroase curat pe aici.
    In Marea Britanie erau Dacii si in ani '80.
    4 11
  • @LauCalin - cam asta spuneam si eu ... la cat de ieftina, laudata si asteptata era Dacia ma asteptam sa vanda mai mult ... dar am subestimat un pic conservatorismul englez.

    ... si o mica posibilitate de interpretare a unui comentariu ca fiind "negativ" la adresa daciutei autohtone aduce cu sine milioane de nemultumiti si cenzurarea rapida ... bravo Automarket, merge asa..
    2 11
  • Dacia Denem?
    0 6
  • Scrooge@unkle
    Eu am mai propus pe aici dar binenteles mi-a fost sters comentariul ca toti forumistii care sunt impotriva acestui sistem de cenzura Automarket sa dea like din oficiu la comentariile pertinente si de bun simt (uneori care chiar sunt in "sentiment" cu articlolul), comentarii care de multe ori au voturi mai multe negative si se autocenzureaza. Eu asa fac. Oricum daca un comentariu este injurios este sters definitiv de catre redactie, de la care astept si un raspuns daca se poate la comentariul meu.
    3 0
  • Unckle, daca tinem cont ca in Romania s-au vandut pana acum aproximativ 15000 de Dacii (Sandero, Logan, Duster, Lodgy si Dokker), in conditiile in care Dacia nu vinde in Anglia toate modelele, eu zic ca nu e deloc rau. :)
    9 0
  • @LauCalin: pe bune??????? Ce "no name" vezi? Dacia a intrat inainte de vara pe piata UK, cand englezii deja stiau ce volume de vanzari au facut!
    Istorie la asemenea volum de vanzari!\
    P.S.: Unde este Logan? Sar direct la MCV?
    0 1
  • volganeagra
    Dacia a fost vanduta intre 82 si 92 (modelele 1310, 1304, si ARO 10), insa slab - sub 10 au supravietuit. In anii 70 se vindeau si ARO 24, si TV, si Roman... Dar foarte putini in UK isi aduc aminte de Dacii. Deci practic, e o marca noua pe piata britanica. Si se vinde chiar bine!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru