Dacia ironizează BMW: oferă gratuit sticle cu apă caldă ca alternativă la scaunele încălzite

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 25.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia introduce în Marea Britanie așa numita "Heated Seat Saviours" sau, cu alte cuvinte, un recipient cu apă caldă pe care o oferă gratis. Este destinată clienților care nu doresc să plătească în plus un abonament pentru deblocarea unor dotări, cum ar fi scaunele încălzite.

În ultima vreme, tot mai mulți producători de automobile își taxează în plus clienții, sub forma unor abonamente, pentru deblocarea unor dotări. Spre exemplu, scaunele încălzite sau diverse sisteme de asistență cu care mașina vine echipată încă de la început.

Dacia a decis să lupte împotriva acestui curent care a cuprins industria auto cu așa numita "Heated Seat Saviours" sau, cu alte cuvinte, o sticlă (sau ploscă, dacă vrei) cu apă caldă pe care o oferă gratuit în Marea Britanie.

Aceasta este destinată clienților care nu doresc să plătească în plus, un abonament, pentru deblocarea scaunelor încălzite. De menționat că această dotare este standard pe nivelurile de echipare de top ale modelelor Sandero Stepway, Duster și Jogger.

Britanicii pot ridica, gratuit, recipientul "Heated Seat Saviours" de la reprezentanțele Dacia din Manchester, Swansea și Londra (Staples Corner) în intervalul 1-2 februarie.

După citirea instrucționilor de utilizare, clienții pot umple sticla și o pot așeza pe scaun, transmit reprezentanții Dacia.

via Dacia

Comentarii (17)

  • Al Bundy
    Așa ceva... Pe când vor oferi gratuit si o oliță??
    23 1
  • De patru ori ni se spune despre „sticla cu apă caldă” care este oferită gratuit în Marea Britanie.

    Realitatea e că recipientul în cauză este oferit gol, urmând ca tu să-ți pui singur apă caldă în el (e PENTRU apă caldă, nu CU apă caldă).
    26 2
  • Nici nu stii ce sa mai faci cand citesti despre astfel de idiotenii , sa razi sau sa plangi din cauza nebuniei ce pare ca a cuprins intreaga lume...!
    34 2
  • În România vor oferi o sticlă tip PET de 3 litri cu bere.
    Dacă vroiau să facă ceva bun ofereau scaunele încălzite în echiparea standard. Nu sărăceau cei de la Renault...
    16 4
  • "Britanicii pot ridica, gratuit, sticla cu apă caldă de la reprezentanțele Dacia din Manchester, Swansea și Londra (Staples Corner) în intervalul 1-2 februarie."

    Mă tot gândesc cum oare rezistă apa aia caldă atâte zile. Sau o încălzesc ăia în reprezentanță la ibric?
    @Automarket, voi aveți în redacție ceea ce pe timpuri se chema "cap limpede"? Mai rugați și voi un coleg, ceva, să dea și el o corectură înainte de a da "bun de tipar".
    16 2
  • Seriff
    Nu pot sa cred ca exista asa ceva, trebuie sa fie la misto, maine poimaine vor oferi o patura sa o pui pe tine in loc de clima.
    25 2
  • Cred că destinația este alta. Am văzut la Top Gear ceva asemănător dar ca să faci pipi în cazul blocajelor pe autostradă (aveau și varianta pentru femei).
    15 2
  • In articol scrie clar ca e un manifest impotriva tendintei de a impune plata unui abonament pt echipamente deja instalate pe masina (cum face bmw cu scaunele incalzite, mercedes cu puterea motoarelor electrice, etc)
    15 3
  • andrei
    nu te obliga nimeni la bmw sa iei abonament la scaune incalzite. le poti achizitiona complet. faptul ca pun hardwareul in masina de la bun inceput nu inseamna ca sunt obligati sa ti le ofere la acelasi pret. astept sa va vad pe voi dand dotari gratis cand puteti sa luati bani.
    cand nu vor mai vinde, vor intelege mesajul si abia atunci vor include gratis. momentan se vand pe rupte. asta e situatia.
    8 8
  • Posibil ca Petul cu bere sa fie oferit in completare la plosca, sa aiba si scaune ventilate vara alaturi de cele incalzite iarna
    8 3
  • Mircea Badea
    aia cu instalarea preventiva ar trebui interzisa, fiindca sigur o platesc toti, nu iese nimeni pe pierdere, in plus polueaza fiindca daca nu e folosita acele materiale si constructia au poluat "degeaba", plus greutatea adaugata masinii.

    ni se cere dus in 2 dar poti cumpara asa ceva desi nu locuiesti in alaska. de ce e legal scaunul incalzit? mai bine ar fi obligatorii geamurile incalzite.
    2 20
  • @guguman
    Dar ce logică imbatabilă afișezi.
    Este știut faptul că producerea unei electrice generează CO2 cât pentru câteva sute de mii km de exploatare, în general, 200 000 km.
    Acum să zicem că ai un Renault Zoe, cu 500 km deja făcuți, intri pe o străduță cu mașini parcate pe sensul tău de mers și te întâlnești cu un Tiguan pe care îl lovești frontal. Oprește, dar îl vezi târziu și pentru că electrica ta mai întâi regenerează și abia pe urmă frânează, intri ca prostul în el. Ăluia îi cade numărul de înmatriculare, iar Zoe a ta e moartă, daună totală.
    Deci, ce ar trebui interzisă, gugumane? Reia raționamentul!
    13 5
  • @MirceaBadea
    Nu exista instalare preventiva. Hardware-ul necesar pentru scaunele incalzite il primesti doar daca iei un anumit pachet de optionale (spre exemplu "Premium Pack"). Apoi poti plati suplimentar pentru a avea scaune inalzite pentru o durata nelimitata sau poti opta pentru plata unui abonament lunar doar atunci cand ai nevoie.
    2 0
  • @afumat
    electricele nu-s pt cei ca tine momentan, deci nu vor face accident.

    si mai bine polueaza undeva departe decat la mine in oras. tu nu ai plamanii (si creierul) in oras?
    1 14
  • @guguman
    Poluez euro6d în oraș, dar locuiesc pe un deal, la marginea pădurii. Nu fii prost, ia-ți electrică să-i salvezi pe ceilalți. :)
    7 2
  • Seriff
    Eu poluez in oras zilnic, ca mine mai fac asta cateva sute de mii de persoane, in realitate nu polueaza nimeni fiindca nu pateste nimeni nimic de la noxele masinilor, asta e o doar o minciuna pe care niste parlamentari corupti v-au bagat-o pe gat ca sa vanda niste masini electrice exagerat de scumpe si de inutile.
    16 8
  • Seriff
    Aaaa ,va placut ?V-a multumesc ca m-a aplauda-ti !
    O s-a v-a m-ai inpartasesc din logica mea !
    Nu mai bine !
    3 15

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru