Dacia Lodgy şi Alain Prost au câştigat Trofeul Andros!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.01.2012
După două sezoane pe locul al doilea, Alain Prost a spart gheaţa pentru Dacia în Trofeul Andros, adjudecându-şi prima poziţie la final în clasamentul ediţiei 2011/2012 a competiţiei franceze.

Alain Prost şi Dacia Lodgy Glace au reuşit să-şi adjudece locul întâi în Trofeul Andros 2011/2012 după etapa finală a competiţiei, care a avut loc în acest weekend în staţiunea franceză Super Besse. După doi ani în care Prost a fost vicecampion cu Duster Ice, schimbarea maşinii de competiţia i-a priit "Profesorului", care îşi trece astfel în palmares al treilea titlu în competiţia supranumită "Formula 1 pe gheaţă".

Ultimul weekend al ediţiei 2011/2012 din Trofeul Andros nu a început cu Alain Prost în postura de favorit principal, dar francezul, cvadruplu campion mondial de Formula 1 în anii '80, a reuşit să câştige ambele manşe ale calificărilor şi cursa principală finală. Prost l-a depăşit astfel în clasamentul general pe Benjamin Riviere (Skoda Fabia), profitând de faptul că acesta a plecat la Super Besse cu maşina ceva mai grea, dezavantajul tradiţional pe care liderul clasamentului general trebuie să şi-l asume în competiţia franceză.

Deşi Alain Prost a dominat autoritar calificările, terminând cu peste o secundă atât în prima manşă, cât şi în a doua, Prost a fost acroşat de Villeneuve în prima cursă, incident care a determinat apariţia steagului roşu pe circuitul de gheaţă din Alpii francezi. Totuşi, echipa de ingineri Dacia a avut timp să-i repare maşina lui Prost, care a câştigat detaşat a doua cursă, singura care s-a desfăşurat cap-coadă în weekend-ul Super Besse.

Victoria lui Alain Prost la General a fost dublată de o clasare bună a lui Evens Stievenart, pe a doua maşină Dacia aflată în competiţie.

Acesta - aflat la prima participare în Trofeul Andros cu Dacia - a terminat ediţia din acest sezon a competiţiei pe locul al cincilea.

CLASAMENT FINAL TROFEUL ANDROS 2011/2012
PILOT ECHIPĂ PUNCTE
1 Alain Prost Dacia  823 
2 Benjamin Riviere  Skoda  818 
3 Jean-Philippe Dayraut  Mini  817 
4 Olivier Panis  Skoda  784 
5 Evens Stievenart  Dacia  764 
6 Franck Lagorce  Skoda  763 

Comentarii (17)

  • un fan
    wow
    Felicitari echipei de ingineri Dacia si lui Alain Prost !
    25 0
  • Andrei
    Bravo Dacia
    Felicitari echipei. ;)
    15 0
  • Felicitari!
    11 0
  • Dacia Lodgy
    Si Nicolas Prost, fiul lui Alain Prost s-a clasat pe 3 la electric, tot cu Dacia Lodgy.
    8 0
  • Opinie :)
    Alain Prost este considerat pe nedrept mai putin valoros decat Ayrton Senna si Michael Schumacher, dar, judecand prin prisma pasiunii sale mistuitoare fata de automobilism si a tenacitatii sale remarcabile la varsta lui, eu, unul, l-as cam proclama regele all time al Formulei 1...
    9 5
  • yete, maaaaaaaaaama yete yete mama yete
    Felicitari lui Alain Prost, Dacia, Romania, si lui Nicholas!!!!!!
    4 0
  • @SaabCuantic
    Ce Formula1???
    Aci vb de raliuri...
    1 5
  • lorinczi.thomas
    Pentru ca in Formula 1 s-a consacrat si a excelat. Pana sa vina Schumacher el si Senna erau adevarati eroi. Juan Manuel Fangio era din timpuri prea vechi.
    1 0
  • @lorinczi
    Raliuri ca raliuri, dar in ce categorie s-a afirmat Prost? Pai eu il cunosc dinainte de '89, cand eram copii, ne jucam in nisip cu masinutele si il auzeai pe cate unul "Eu sunt Prost!". Toti radeau de el, dar numai pana cand specifica: "Da, ma, sunt Prost. Alain Prost". Ce vremuri adorabile traiam atunci! Cu Formula 1 aveam conexiuni prin intermediul exceptionalului "Almanah auto". Nimic nu mai are aceeasi savoare ca in secolul trecut, nici macar Formula 1! Senna avea un stil de condus mai agresiv, dar Prost, cand prindea cate o zi de gratie, specula orice gafa a contracandidatilor, iar duelurile sale crancene cu rivalul Senna raman cele mai spumoase momente din istoria F1...
    3 2
  • in afara subiectului
    SaabCuantic esti un poet cu un stil deosebit.
    Din pacate ai dreptate. Secolul trecut ne-a marcat si nu va mai fi egalat. Probabil insa motivele reale erau 2: varsta la care eram impresionabili si lipsurile generalizate.
    Cand in parcarea unui bloc cu 4 scari sunt doar 7 masini si alea fie Dacia fie Oltit atunci apar rivalitati memorabile iar proprietarii niste super-oameni, niste vedete.
    In plus banuiesc ca erau mai echilibrate monoposturile sau pur si simplu prea rapide si prea nesigure pentru circuitele de atunci. De aici pana la spectacol total nu mai e decat un steag hasurat.
    1 1
  • Trofeu controversat
    Din cate am citit in presa victoria lui Alain Prost este contestata. Acesta a fost scos in decor de catre Jacques Villneuve si a lovit masina. Ulterior a aparut cu masina reparata la start. Sunt mai multi care contesta... ma rog, asta in ultima etapa, dar cred ca nu se poate pune la indoiala superioritatea Dacia-Prost.

    http://www.mediafax.ro/sport/jacques-villeneuve-spune-ca-trofeul-andros-a-fost-o-competitie-trucata-9190217
    4 0
  • http://www.mediafax.ro/sport/dacia-lodgy-in-mijlocul-unui-scandal-jacques-villeneuve-spune-ca-trofeul-andros-a-fost-o-competitie-trucata-9190217/

    Asta a facut Prost toata viata lui, a trisat. Nu-i contest talentul, ci doar prostul obicei de a se "asigura" ca iese invingator prin orice mijloace. Asa a facut si cu Senna, era deosebit de gelos pe talentul brazilianului si, prin "pilele" pe care le-a avut la conducerea F1, i-a pus bete in roate ori de cate ori a putut.
    Rusine!
    8 16
  • Carlos
    @dan
    Aberezi rau de tot...

    Ce spune J Villeneuve sunt doar frustrarile lui personale acumulate de-a lungul timpului. Spre deosebire de el, Alain Prost s-a retras in plina glorie din F1, nu a tras mata de coada pe salarii nesimtite si nemeritate!
    12 6
  • @Carlos
    Asa e, aberez, eu si toti spectatorii de la competitie care au aruncat cu bulgari in masina lui Prost.
    Mai baiete, citeste stirea cu atentie, inainte sa jignesti ca un roman ce esti!
    6 12
  • Carlos
    te referi la articolul din mediafax?
    da, dar ce nu se spune e ca "spectatorii" erau 2 la numar si erau reprezentati de mama si sora lui villeneuve :)) multa frustrare!
    10 6
  • E clar, traiesti in lumi paralele, ori iti place sa fi 'flamer' cu orice pret, chiar si cu cel al penibilitatii supreme. Nici macar faptul ca un site francez de stiri sportive ia apararea unui canadian in fata unui erou, practic, al Frantei. Nuuuu, Prost a castigat just, asa cum a facut-o de-a lungul intregii sale cariere. Parca si acum il vad fugind ca o primadona nerezolvata la Balestre, smiorcaind printre batiste ca Senna isi continua cursa nestingherit si topaind de fericire ca o fata mare la vederea unei matarangi cand s-a vazut cu titlul bine furat in buzunar. Deh, obiceiurile proaste nu se dezmint. Eu, unul, ma simt jignit ca un astfel de om imi reprezinta marca nationala in competitii, e ca si cum as considera ca de-acum incolo Dacia rupe la vanzari dupa ce da foc la fabricile concurentilor. Dar, ma rog, fiecare cu lumea lui, unii cu realitatea, altii cu imaginatia. Ia spune-mi, in lumea ta, presedintele tarii e tot Iliescu?
    1 9
  • Carlos
    Lasa faza cu -canadianul- ca "eroul" tau vine tot dintr-o colonie a Frantei. Sincer dupa al 3-lea rand nu m-am mai ostenit sa-ti citesc melodrama cretina si interminabila...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru