Dacia Sandero a fost cea mai înmatriculată mașină în Spania în luna mai: hatckback-ul de la Mioveni a avut 1.570 de clienți noi

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Miercuri, 03.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero a fost modelul cu cele mai multe înmatriculări în Spania în luna mai cu 1.570 de unități, în timp ce la nivelul primelor cinci luni ale anului ocupă poziția a treia.

Piața auto din Spania a raportat o scădere de aproape 73% a înmatriculărilor de mașini noi în luna mai, la puțin peste 34.000 de unități.

Dacia a reușit să obțină însă o performanță mai bună decât media pieței după o scădere de 59% la 2.260 de unități. Acest lucru a propulsat Dacia Sandero pe prima poziție în topul modelelor cu cele mai multe înmatriculări din această țară în luna mai, cu 1.570 de unități.

Performanța este una remarcabilă mai ales în contextul în care următoarele modele sunt la mare distanță: Renault Clio a totalizat 1.140 de unități, în timp ce locul trei i-a revenit lui Audi A1 cu 995 de unități.

Liderul tradițional al pieței spaniole este Seat Leon, care în luna mai a ocupat însă doar locul cinci cu 790 de unități. De altfel, la nivelul primelor cinci luni ale anului, Leon rămâne pe prima poziție în topul preferințelor spaniolilor cu 7.240 de unități și este urmat de Nissan Qashqai cu 6.404 unități.

Performanța din luna mai a propulsat Sandero pe locul trei în topul general cu 6.360 de unități, foarte aproape de poziția a doua.

La nivelul primelor cinci luni ale anului, Dacia a înmatriculat în total 10.237 de unități, în scădere cu 57% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Scăderea din primele cinci luni este apropiată de scăderea medie a pieței auto din Spania (-54%), care a totalizat puțin peste 257.000 de unități.

Între timp, Dacia Duster a avut 511 unități înmatriculate în luna mai și 2.744 de unități la nivelul primelor cinci luni ale anului. Celelalte două modele Dacia comercializate în Spania, Logan și Lodgy, au avu mai puțin de 100 de unități înmatriculate în mai.

Via ANFAC (PDF)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru