Dacia Sandero redevine cea mai vândută mașină din Europa în 2023. A depășit Tesla Model Y și VW T-Roc

de Tiberiu Safta
Luni, 21.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero și-a recâștigat poziția de lider în clasamentul vânzărilor de automobile pe piața din Europa. Modelul mărcii românești a reușit să se impună în fața unor modele precum Tesla Model Y și Volkswagen T-Roc de la începutul acestui an, până la finalul lui iulie.

În ultima perioadă, a început să devină o obișnuință să vedem modele Dacia pe primele locuri la nivelul vânzărilor de automobile de pe Bătrânul Continent. La finalul lunii iulie, Dacia Sandero și-a recâștigat poziția de lider în clasamentul general al celor mai bine vândute mașini din Europa. De la începutul lui 2023 și până la finalul lui iulie, Sandero a fost vândut în 131.600 de exemplare, potrivit datelor furnizate de publicația Profit.

De altfel, modelul mărcii de la Mioveni a depășit inclusiv Tesla Model Y, care s-a bucurat, pentru scurtă vreme, de prima poziție în clasamentul vânzărilor în Europa. Modelul electric american a fost vândut în 122.400 de exemplare în intervalul ianuarie-iulie. Podiumul clasamentului general după primele 7 luni este ocupat de Volkswagen T-Roc, cu 120.600 de unități vândute.

În afara podiumului, clasamentul general este completat de următoarele modele: Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Golf, Toyota Yaris Cross și Dacia Duster.

Deci încă un model românesc în clasament.

Cu privire la vânzările din luna iulie, Volkswagen T-Roc ocupă prima poziție, cu 16.900 de exemplare vândute. Crossover-ul german este urmat de Dacia Sandero, cu 15.300 de unități comercializate.

via Profit

Comentarii (15)

  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    E clar, se duce în cap Tesla :))
    8 38
  • @Edikk
    Nu se duce in cap, vinde un amarat de model doar ok, restul modelelor chiar sunt duse in cap rau, in rest ia bataie grav de la multe termice, o masina electrica printre o armata de termice e fix praf in ochi, nu te mai bucura asa ca o fata mare, ca nu vor fi niciodata majoritare electricele cum visezi tu.
    34 11
  • @joe: asa este. Si din cauza focilor cretine care aplauda orice abuz din dorinta de validare si din lipsa oricarei meniri in lumea asta, sus numitul stat isi aroga tot mai multe puteri si face abuzuri tot mai mari. Cand spun "stat" nu ma refer numai la dragutul de stat roman, ci la orice "autoritate" de stat din Uniunea Socialista a Europei. Pandemia a fost repetitia generala pentru stat politienesc.
    6 7
  • Banditos
    ieri Sandero era prea scump, azi e saracie in Europa

    iar dupa el e o masina electrica si Troc amandoua nu foarte ieftine

    @jolica (si nu numai) ai ramas blocat in prejudecatile tipic romanesti ca Dacia e masina saracului.
    6 6
  • După o globalizare şi mai nou o automatizare, digitalizare, locurile de muncă (normal plătite, bine şi foarte bine plătite) sunt din ce în ce mai puţine în Europa.

    O automatizare la un port containere duce la şomajul a 500-1000 de oameni... ca mic exemplu...

    Normal că maşina ieftină Smart buy să câştige primul loc în asemenea epocă.

    Este la fel de evident că cei care încă mai au joburi bune să meargă pe principiul "sunt prea 'sărac' ca să i-au ceva ieftin" şi îşi cumpără o maşină maxim fiabilă şi cu un consum previzibil, sustenabil - adică merg pe Tesla.

    În momentul în care Tesla scoate Tesla model 2 de 24.000€ cam dă şah mat producătorilor europeni.

    Şi ca "combustibil" , energia electrică are marele avantaj că poate fi generat din multe surse, poate fi generat acasă în unele situaţii, poate fi transportat uşor... ceea ce îl face cu preţ mai competitiv decât petrolul.

    Oricum, bravo Dacia.
    5 24
  • Seriff
    Daca si Tesla e ieftina si fiabila eu sunt Elon Musk, oricum Mike esti praf
    26 6
  • Andrei
    Au tăbărât bombardierii și pe articolul ăsta.
    8 22
  • Dacă te referi la voturi Andrei, nu e decât unul, gunoiul Vitanului, care votează multiplu cu degetul de scărpinat lipsa activității.
    Pentru el nu e motiv de bucurie că pentru cea mai vândută mașină a Europei se lucrează multe subansambluri și pe-aici prin țară. E normal, cum să aprecieze munca cinstită un scărpinător din târgul de vechituri...
    6 22
  • Un gunoi de mașină, această Dacie. Ieri m-a lăsat instalația de climatizare, la intrarea în Grecia. Puțin peste 40 de grade Celsius. 5 ore am condus așa până la destinație. Acum trebuie să mă și întorc. Vreo 10-12ore, cu 2 copii mici ...Este a 2 oară în vara asta când îmi face faza asta.oare de aproape 18000 de Euro (am stepwey full) nu găseam un sh bun... ? Cred că îi dau foc când ajung in țară
    8 5
  • Se pare ca bula isteriei electrocaznicelor s-a spart. Rata de adoptie a masinilor cu baterii e pe la 7%: https://www.businessinsider.com/ev-electric-car-sales-plateau-early-adopters-competition-2023-8?r=US&IR=T
    6 2
  • in 1310 nu aveam nimic, decat geamuri si nu am murit. iar daca aveam ac sigur il inchideam ca sa depasim si mai rapid pe toti!
    0 4
  • Banditos
    @Eu

    Ai ghinion gramada. Cu siguranta la 18.000 gaseai un SH foarte bun si la care primeai garantia vanzatorului ca va merge ceas macar 5 ani. Sau nu.
    0 4
  • Repet că tu prinzi mai greu spre deloc… Tesla se duce in cap in a 2-a jumătate a lui 2023… adică asta se întâmplă.
    By, by number One!!!
    PS o sa explodeze vânzările cu cybertruck-ul, nu? ;)
    5 1
  • Da, mi-am luat un SH cu 35.000… merg toate!!! Am făcut 6.000 de km cu rulota după mine. Toate bune… tu?
    5 0
  • Nu cred!!!! Cine s-ar fi așteptat? :))))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru