Dacia Sandero redevine cel mai vândut model din Europa. Opel Corsa pe 2

de Alexandru Monenciu
Marti, 23.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna aprilie, Dacia Sandero a revenit pe locul 1 în topul celor mai vândute modele din Europa. Opel Corsa s-a clasat pe locul al doilea, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Volkswagen T-Roc.

În a treia lună din 2023, Tesla Model Y a întrecut Dacia Sandero și a fost cel mai vândut model din Europa. Modelul produs de constructorul de la Mioveni și-a luat, însă, revanșa în luna aprilie și a revenit pe prima poziție.

Sandero s-a instalat pe prima poziție cu 17.257 de unități comercializate în aprilie, la o distanță de circa 1.300 de exemplare de locul al doilea, ocupat de Opel Corsa, transmit cei de la Profit.ro.

Pe ultima treaptă a podiumului a urcat, în aprilie, Volkswagen T-Roc. Modelul german a fost urmat, pe rând, de Renault Clio și Peugeot 208. Locurile 9 și 10 au fost ocupate de către Dacia Duster, respectiv Ford Puma.

Dacia Sandero rămâne lider după primele 4 luni ale anului, urmat la mică distanță de Tesla Model Y. Volkswagen T-Roc și Opel Corsa ocupă următoarele 2 poziții.

via Profit.ro

Comentarii (13)

  • Socul cel mai mare este cel al cresterii vanzarii de automobile diesel Euro 6, in aprilie germanii cumparand peste 36.100 de asemenea automobile, cifra care este cu 2.4% mai mare decat cea din 2022.
    O alta crestre cu 17.7% a fost sesizata in dreptul automobilelor care sunt alimentate CU BENZINA, germanii cumparand in masa peste 76.000 de asemenea automobile noi.
    Cred ca Germania le cumpara sa le țină in garaj, mers la piața să le dea km înapoi si sa le vândă SH in România.
    Mno… după cum spuneam ce e val ca valul trece si nu am ajuns încă la mijlocul anului.
    Nu înțeleg unde-i șocul??? Mihai, Edikkk ai legătura… pam, pam
    PS Tesla model Y unde-i? Ca model 3 este la vale de mult…
    10 8
  • Pe scurt, germanii au cumparat mai multe masini diesel si pe benzina pe o piata in crestere cu 13%, in timp ce masinile EV au o cota de piata in scadere ( in aprilie au doar 14.7%).
    7 6
  • Seriff
    Parca electricele sunt cele mai cautate, asa zic expertii de pe AM, pai Sandero e termic, cum?
    Ma gandesc ca posesorii mai si pornesc motorul dimineata in fata blocului, nu pricep cum de e legal asa ceva.
    7 7
  • Banditos
    @Dutz...te-ai umezit inutil.

    O singura luna cu astfel de performante nu poate apartine decat sectiunii "stirii de la ora 17". Merge perfect la cei care nu au mai mult de 4 clase primare si pretentii de atotcunoscatori. Bunul simt ti-ar fi sugerat sa astepti macar inca 2-3 luni, perioada in care sa vezi trendul si sa tragi concluzii destepte.
    9 5
  • pentru cei care le place tehnologia

    https://youtu.be/Dujr3DRkpDU
    4 6
  • Uaaau, sau ha-ha… din contră, pentru mine era ceva așteptat, spun asta din Noiembrie… Posibili tu te umezești la gândul ca este un “accident”… eu zic ca nu. Oricum faptul ca jignești inutil si fără un scop, spune ce fel de personaj ai ales sa fii, eu nu ma cobor.. stai așa!!!
    1 4
  • @dutzu
    esti sau doar faci pe...motorinul? tocmai ai prezentat o scadere a motorinei, stii, nu? hint: procentul!

    iar Y pe 2 printre astea mici si ieftine e o maare performanta.
    3 3
  • 1 Sandero, 2 Corsa, 3 T-roc… tu vezi altceva? Y se “duce” la vale, așa cred eu.
    Fără mișto folosesc XC60 T6 deci benzinar de la job, soția BMW M235 i, si in România un Tiguan all space 239 CP diesel ca trag rulota de 1.600 kg.
    Pe unde stau infrastructura pentru electrice este zero, se construiesc benzinari (ma rog stații alimentare fosili) intr-o veselie, sunt electrice ca sunt mulți bogați (din păcate nu-i cazul meu), dar ca a 3-a mașină si exclusiv pentru oraș… la drum mai lung pauza după cum am spus nu este infrastructura.
    2 5
  • Nu-s neaparat fan motorina, dar in unele situații este alegerea corectă cum este benzina sau o electrică in alte situații, problema apare când nu ne mai respectam si o dam in filozofii, ecologiști, preocupați nu-i așa???
    PS in ce am copiat de prin știri scria ca ponderea diesel a crescut VS 2022, dar posibil nu-i destul sa te impresioneze ;), deșii nu asta era ideea după cum probabil ți-ai dat seama.
    2 3
  • Seriff
    Dutz, nu iti bate capul, papagalii care comenteaza aici nu au nici un amarat de Spring, dar altceva, chiar daca le arati clar ca electricele sunt la coada vacii, ei nu vor sa vada asta, au ochelari de cal, nu vad stanga dreapta, efectiv nu ai cu cine, dar lasa-i sa urle.
    Cainii latra, ursul trece, termicele vor fi baza si peste 10 ani, nu intereseaza pe nimeni de electrice, nu vor fi niciodata majoritare.
    2 6
  • Seriff
    Pardon, papagalii care comentam aici..
    4 4
  • Seriff
    @10:22 Si cand nu au argumente se semneaza cu user-ul meu si dau comentarii de genul, ce sa le ceri, atat pot, asa e cand ai 4 clase si acces la netul din comuna.
    1 0
  • N-ai caracter să te semnezi nici măcar cu o porecla… ce sa mai vorbim de sarcasm si aroganta. Lasă pe alți ca ești varză. Învață de la Mircea, de care ori atinge întrerupătorul defect de la baie mai vine cu câte o postare “electrizanta”, măcar reușește sa fie nostim in marea majoritate a situațiilor, la tine pură frustrare si neputință. Lasă ca o sa crești tu mare, si le arăți tu lor ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru