Dacia Spring, a doua cea mai înmatriculată electrică din Europa, în ianuarie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 24.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Spring a încheiat luna ianuarie pe locul al doilea în topul mașinilor electrice înmatriculate în Europa. Tesla Model Y a fost pe locul 1, iar Volkswagen ID.4 pe 3.

Așa cum spuneam într-un alt articol, Dacia Sandero a fost locul 1 în Europa, în luna ianuarie.

Tot în prima lună din 2023, constructorul de la Mioveni a mai reușit o performanță cu Spring, care a fost a doua cea mai înmatriculată mașină electrică din Europa. Modelul de la Dacia a fost ales de 4.242 de clienți, cu 35% mai mulți comparativ cu aceeași lună din 2022.

Cu 7.174 de unități, Tesla Model Y conduce clasamentul, iar Volkswagen ID.4 completează podiumul (3.812 exemplare). Modelul german este urmat de fratele ID.3, iar mai apoi de Fiat 500e, Volvo XC40 Recharge și Skoda Enyaq.

Restul topului 10 este completat de Peugeot e-208, Renault Megane E-Tech Electric și Audi Q4 e-tron.

În ianuarie, pe Bătrânul Continent au fost înmatriculate 92.743 de mașini electrice, cu 14% mai multe decât în prima lună din 2022.

via Jato Dynamics

Comentarii (10)

  • Hai carcotasi sariti :)))
    Eu sunt unul din aia care nu ar mai merge cu altceva in oras in afara de Sprig...si din ce in ce mai serios ma orientez pentru un ...culmea Tesla Y pentru exterior. Dar in oras rege ramane Spring asa modest si naspa cu e... mai rau ma enerveaza servicele Dacia, servicii proaste, lipsa piese, plus revizia anuala la Spring 370 lei !!!
    2 0
  • Mircea Badea
    cum se ajunge la 92k cu nr alea?

    @dutz, nu-ti ies predictiile deloc deloc...asa ceva..
    3 19
  • Cleştele Tesla - Dacia ;)

    QED
    4 18
  • Dacia Egunoi
    Tesla ajunge daună totală după un accident banal. Șoferul de spring e donator de organe.

    Bev sales slow down due to incentives.

    9.5% :))))))))))))))))
    18 11
  • @dacia
    doar daca si le cumpara din greseala un pelot de benve
    5 13
  • Nu ne așteptam să știi sa calculezi nici sa-ți asumi obsesiile… Vânzările la electrice se duc in cap… ai dubii?
    13 7
  • Seriff
    Sunt comenzi pe 2 ani la bev si tu te lingi pe degete de maro, bine ca se vinde dizelul sh cu 450000 de km reali(se pare ca batranica din jermania nu mergea la piata doar pentru legume-fructe, avea un nepot care ii intinerea rulajul din bordul masinii inainte de vanzare)
    10 17
  • Ești in sevraj? Mai bagă o doza ca o iei pe ulei….
    14 7
  • Toți oamenii fac greșeli, dar sa nu cunoști definiția “analfabetului” si sa folosește asemenea etichetări fără nici o jenă, demonstrează din nou frustrările si limitările.
    PS nu știu de ce am impresia ca ești in general un ratat (scuze, dacă greșesc), care nu a reușit nimic in viața (indiferent ce se înțelege prin reușită), altfel ai aduce contra argumente la ce spune omul, nu sa te legi de greșeli de exprimare sau scriere… penibil!!!
    2 3
  • Eu nu mă știu cu băieții, merg pe “clasice” cam ca si la masini, doar poate aflam de la tine… eram sigur ca-ți place așa ceva, oricum eu nu te judec știu ca o chestie genetica, nu-i bai… bine ca ai avut puterea sa recunoști, dar sa nu te prind cu pene înfipte pe te miri unde si la demonstrații ca ne supăram. Ce faci tu cu posteriorul tău la tine in casa este treaba ta… enjoy!!!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru