Daimler ar putea construi modele Mercedes în fabricile Renault-Nissan

de Sebastian Toma
Joi, 23.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler ia în considerare producţia modelelor Mercedes-Benz în unele fabrici ale partenerilor de la Renault-Nissan, informează Reuters. Nemţii vor lua o decizie până la sfârşitul anului.

Esential 2016 este anul în care va fi produs primul model Mercedes-Benz într-o fabrică Renault-Nissan, spun sursele citate de Financial Times Deutschland.
Daimler ar putea să producă modele Mercedes-Benz într-o fabrică Renault-Nissan din Europa de Est, anunţă Reuters citând ediţia germană a Financial Times. Potrivit publicaţiei respective, Daimler cercetează posibilitatea producţiei de modele Mercedes-Benz în uzinele partenerilor Renault-Nissan, dar producţia în Europa de Est nu este neapărat în planurile nemţilor. Printre aceste modele se numără un model off-road de la Mercedes-Benz, dar şi un model Infiniti, acestea urmând să fie construite în aceeaşi facilitate.

Primele modele ar urma să părăsească linia de producţie în 2016, spune sursa neoficială citată de cei de la Financial Times Deutschland. Cei de la Daimler vor lua o decizie finală în acest sens până la finele anului curent, spun cei de la Reuters.

Însă, oficialii Daimler şi oficialii Renault-Nissan au refuzat să comenteze aceste informaţii. Analiştii citaţi de Reuters spun că Daimler caută să producă mai multe modele pentru a-i prinde din urmă pe cei de la BMW şi Audi în lupta pentru vânzări pe piaţa din Europa.

Alianţa dintre Renault-Nissan şi Daimler a fost anunţată în aprilie 2010, la trei ani după ce nemţii au terminat orice fel de legătură rămasă între ei şi americanii de la Chrysler. Pe lângă colaborarea din Europa, Nissan şi Daimler vor produce împreună motoare pe benzină fabrica din Tennessee a celor de la Nissan, care vor părăsi porţile uzinei atât cu sigla Infiniti, cât şi cu sigla Mercedes-Benz.

Via Reuters

Comentarii (11)

  • Ah ah ah ah ah! Nu degeaba spuneau ziaristii germani ca noul Golf 7 are calitatea materialelor ca cea din E Classe. Pai daca au ajuns cei de la Mercedes sa produca in stil Renault e clar.
    12 26
  • Unde-i ala care zicea ca nu compara E-classe cu o conserva de Golf 7 ?
    12 18
  • mda...
    Probabil ca unii se uita doar la poza si la titlu. Cum este individul PDAG.
    Altfel nu-mi explic cum ati ratat faptul ca Infiniti si Mercedes-Benz sunt cei care vor utiliza facilitati comune.
    Renault e o marca de volum, o marca ce si-a ridicat mult standardele de calitate si fiabilitate in ultimii ani, totusi o marca ce se situeaza pe un palier diferit de Mercedes-Benz. Carlos Ghosn a declarat in nenumarate randuri ca daca cineva va prelua ceva de la MB, acea marca va fi Infiniti, nu Renault, deoarece componentele MB sunt mult prea scumpe pt Renault. Greu de priceput? Amatorismul e in floare.
    30 4
  • ooooooooooaaaauuuuuuuuuu a nebunit lupul
    6 12
  • AndreiRN
    Deci MBZ se coboara la nivel de Renault ca sa faca ceva profit si VW .......... deja e Made in China mare parte din piese.
    Oricum raman la masinile mele vechi care sunt din fier real.
    5 21
  • Fierul ca fierul, insa de vopseaua de pe masinile noi ce ziceti? Pe baza de apa data in straturi super subtiri de se zgarie lacul instant la cea mai mica pietricica sarita...
    Asta e un efect negativ al globalizarii: reguli pentru toti prin care un produs care ar trebui sa fie de uz indelungat ajunge sa aiba fiabilitatea unui mixer din cauza asa ziselor reguli ecologice care trensforma unele piese/componente parca in mamaliga.
    10 15
  • bun asa, MB la Mioveni :))
    8 7
  • Decebal
    sigur nu coboara la nivel asa jos de renault, dar consider o lovitura de imagine sa faci in aceeasi fabrica de DOREI.
    Ma rog globalizarea e de vina!!
    Am mai zis japonezii ar trebui si in ......sa ii pupe pe nemti ca le vor da motoare si ceva tehnologie sa puna pe cazanele lor....mitu cu "japonezii e cei mai tari are tehnologie" apune si in meltenica
    10 16
  • Eu zic sa incerci sa intelegi mai bine limba romana. Ce fabrica are Infiniti in estul Europei? Vor fabrica pe liniile de fabricatie Renault- probabil in Rusia. Dar e mai usor sa jignesti fara argumente, nu ?
    0 6
  • @PDAG
    Pt asta de sus: nu ai de unde sa stii dedesubturile intelegerii MB-Renault-Nissan , asa ca ciocul mic. Daca se aude ca va fabrica impreuna cu INFINITI, atunci asa va fi probabil. Nu iese fum fara foc.
    6 1
  • Infiniti-MB
    Infiniti fabrica in Anglia.

    http://www.automarket.ro/stiri/infiniti-va-produce-primul-sau-model-compact-la-o-uzina-europeana-48692.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru