Daimler estimează pierderi de 1.6 miliarde euro în al doilea trimestru din 2019: problemele cu Takata și emisiile diesel, printre cauze

de Paul Cosma
Vineri, 12.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a anunțat investitorii că se așteaptă la pierderi de 1.6 miliarde de euro în al doilea trimestru din 2019. Cauzele invocate de nemți sunt chemările în service legate de airbag-urile Takata, precum și problemele cu emisiile diesel pentru mai multe modele Mercedes.

Daimler a publicat rezultatele financiare preliminare pentru al doilea trimestru din acest an și a a avertizat investitorii cu privire la posibile pierderi de 1.6 miliarde de euro.

În urmă cu un an, în aceeași perioadă, Daimler înregistra un profit brut de 2.6 miliarde de euro. Grupul susține că pierderile de acum sunt provocate de problemele cu chemările în service.

În primul rând, Daimler menționează chestiunea airbag-urilor Takata, pentru care a făcut provizioane (menite să acopere datoriile) de un miliard de euro.

În al doilea rând, grupul german spune că alte 1.6 miliarde de euro au fost trecute ca provizioane pentru dificultățile cu care Daimler se confruntă în anumite regiuni. Este vorba despre problema emisiilor diesel pentru unele modele Mercedes, iar compania așteaptă decizii nefavorabile în instanță.

Via Daimler

Comentarii (3)

  • Problemele nu se opresc aici, pe piața din SUA Mercedes a fost depășit de Bmw la vânzări, care se apropie și la vânzările globale, dacă se păstrează situația, în 2020 Mercedes va pierde primul loc.
    6 3
  • hazard
    Asa e cand iti mananci din dos. VW stie cel mai bine.
    4 5
  • E bine cand nemtii se urmaresc intre ei si-si dau amenzi in timp ce altii isi musamalizeaza emisiile si alte dezastre ecologice.

    Germania ar face foarte bine sa inceapa sa-si vada propriile interese, la fel de mult cum fac si alte natiuni si sa inceteze prostia asta cu politically correct la ei in tara. Trump ar fi un prim exemplu.

    In al treilea rand, sursa durerilor de cap numita takata continua sa provoace pagube ani si ani de zile.

    Mercedes are cateva modele pe teava care ar putea sa rebalanseze lupta pentru primul loc in US dar ... cel mai important este sa-si mentina sanatatea financiara si sa produca bani pentru investitii in tehnologii noi si calitate. Iar vanzarile vor urma. Ca o fi Mercedes primul intr-un an si BMW in alt an, asta e neglijabil. Vanzarile depind de foarte multi factori, Important e sa nu faca discount-uri prosteste si sa-si reduca profitul net.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru