Daimler va deveni o “companie mai mică” în 5 ani: mai puține motorizări tradiționale și mai multe investiții în software și mașini electrice

de Paul Cosma
Vineri, 13.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler va deveni o “companie mai mică” în următorii 5 ani, printr-un proces ce presupune scăderea numărului de motorizări tradiționale și concentrarea investițiilor în software și mașini electrice, potrivit declarațiilor făcute de CEO-ul Ola Källenius.

Anul trecut, Daimler a anunțat că va renunța la peste 10.000 de angajați, astfel încât costurile cu personalul să scadă cu 1.4 miliarde de euro până în 2022.

Șeful companiei a spus recent că pandemia are consecințe financiare mult mai grave în comparație cu estimările inițiale și că urmează o restructurare semnificativă.

Ola Källenius afirmă acum că Daimler se pregătește să devină o “companie mai mică” în următorii 5 ani. Potrivit explicațiilor CEO-ului, Daimler va trece printr-o “schimbare fundamentală” la nivelul motorizărilor tradiționale, urmând ca numărul acestora să fie redus în tranziția către dezvoltarea mașinilor electrice.

De altfel, vehiculele cu emisii zero sunt prioritatea numărul unu pentru șeful de la Daimler. Källenius anunță că producătorul german va angaja o mulțime de ingineri software, experți în chimia bateriilor, dar și specialiști în electrificare.

“Nu există îndoială că amprenta noastră industrială trebuie să se micșoreze,” a spus CEO-ul Daimler, subliniind că nemții pregătesc investiții în noi tehnologii, servicii digitale și vehicule “mai eficiente”.

Oficialii Daimler au cerut recent ca autoritățile europene să asigure o dezvoltare mai agresivă a infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice. Aceștia au spus că ar trebui să existe un “master plan” la nivel european în acest sens.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • mostic
    Ai dreptate,dar nu înțeleg.gm știa de ceva urma încât a vândut aproape tot,dar tot nu înțeleg ce vrei să spui
    2 14
  • inexorabil
    Te rog, precizează cu subiect şi predicat: ce anume nu înţelegi?
    18 6
  • mostic
    Totul a început demult.gm era regele atunci.pedeapsa pentru vw a fost astronomică.dar ei aveau nevoie de timp pentru a pune în evidență un papagal care le știa pe toate.masini electrice, tequila,nave intergalactice, aruncătoare de flăcări,hyperloop și dracu mai știe ce altceva.ideea este că pedeapsa pentru vw a fost urâtă.cred că și-au amintit totul din trecut
    2 16

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru