Daimler vrea o dezvoltare “agresivă” a infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice: nemții cer un “master plan” la nivel european

de Paul Cosma
Luni, 12.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Daimler cere ca autoritățile europene să asigure o dezvoltare mai agresivă a infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice. Reprezentantul grupului german susține că ar trebui să existe un “master plan” la nivel european în acest sens.

Producătorii auto consideră că propunerea Comisiei Europene prin care emisiile de CO2 ale mașinilor să scadă cu 50% în 2030, față de anul 2021, pune în pericol locurile de muncă ale angajaților ce sunt implicați în producția vehiculelor cu motoare termice.

Un oficial Daimler spune că autoritățile europene trebuie să promoveze mai mult mașinile electrice, iar dezvoltarea infrastructurii de încărcare să fie mai agresivă.

“Cererea totală pe piața auto ar putea avea de suferit dacă mașinile electrice nu vor deveni mai atractive prin instalarea mai multor rețele de stații de încărcare,” a declarat Michael Brecht, membru în Consiliul de Administrație de la Daimler.

Reprezentantul Daimler a explicat că există mai multe inițiative pentru îmbunătățirea infrastructurii de încărcare, însă consideră că este necesar un “master plan” care să coordoneze eforturile europene în această direcție.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Vor moca din partea uniunii europene, dezvoltarea reţelei de încărcare cu energie electrică a maşinilor electrice

    Bogaţii mocangi

    Oare Tesla cum au reuşit singuri în SUA?
    7 6
  • ACE - Craiova
    Dorinta MERCEDES BENZ coincide cu dorinta consumatorilor.....

    Pe de alta parte ei concernul sugereaza ca:
    - in lipsa unei infrastructuri adecvate pentru masini electrice,
    - devine fortata tendinta eliminarii motorizarilor clasice....
    Trebuie sa oferi alternativa consumatorului pentru a putea duce mai departe afacerea.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru