Declinul diesel: Nissan va concedia sute de angajați de la fabrica din Sunderland, din cauza vânzărilor slabe

de Petre Barac
Luni, 23.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan se pregătește să dea afară câteva sute de angajați ai fabricii sale din Sunderland, Anglia, în contextul scăderii vânzărilor ca urmare a declinului motoarelor diesel din Europa, potrivit unor surse citate de agenția Reuters.

Fabrica Nissan din Sunderland este responsabilă de producția unor modele precum Qashqai, Juke, versiunea europeană a electricei Leaf, precum și a SUV-ului Infiniti QX30.

Japonezii pregătesc schimbări importante în cadrul fabricii, în contextul scăderii vânzărilor sale europene pe primul trimestru din acest an.

În consecință, Nissan va concedia sute de angajați de la uzina din Sunderland, astfel încât să răspundă declinului motoarelor diesel din Europa, potrivit unor surse citate de agenția Reuters.

Pe primele trei luni din 2018, vânzările Nissan au scăzut cu 10% în Europa, respectiv cu 35% în Marea Britanie în luna martie.

Un alt producător important care se confruntă cu aceleași probleme este Jaguar Land Rover. Grupul este pe punctul să taie 1.000 de joburi și să reducă producția la două dintre fabricile sale din Marea Britanie, din cauza vânzărilor foarte slabe și a incertitudinii provocate de Brexit.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Someri dar mandri (in urma Brexit-ului).
    Muritori de foame, dar nu mai suntem la mana nenorocitilor de la Bruxelles.
    Mda, mandrie (si gandire) tipic englezeasca .

    Oricum, ei intotdeauna au vrut sa fie altfel decat natiunile din jur. Acum au ocazii din plin ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru