DeLorean își reimaginează trecutul cu 4 concepte din 4 decenii diferite

de Tiberiu Safta
Marti, 26.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DeLorean a publicat imagini oficiale cu mai multe concepte, care reprezintă 4 decenii diferite. Cu aceste concepte, DeLorean își reimaginează trecutul și relevă faptul că propriul lor concept, denumit Alpha, a evoluat pe parcursul a 40 de ani.

Recent, DeLorean a publicat imagini oficiale cu noul concept electric Alpha5, primul concept de la reînființarea mărcii. Acesta este un concept care anunță un viitor model de serie electric DeLorean inspirat de faimosul DMC-12 din 1981.

Acum, constructorul american a dezvăluit că Alpha5 este rezultatul unei evoluții care s-a întins pe o perioadă de 40 de ani. Pentru aceasta, compania și-a reimaginat trecutul și a publicat imagini oficiale, prelucrate digital, cu mai multe concepte din seria Alpha din decenii diferite.

Povestea DeLorean Alpha începe în 1982, atunci când a fost creat conceptul DMC-24. Acesta reprezintă o mașină cu 4 uși, care se deschid precum o aripă, la fel ca la DMC-12. Dintre toate conceptele văzute aici, acesta este singurul care a fost construit la scară reală, însă nu a fost niciodată prezentat. Asta pentru că DeLorean a dat faliment în același an.

În ciuda falimentului, DeLorean și-a pregătit revenirea pe scena auto încă din anii ’90.

Acela este deceniul în care DeLorean a creat conceptul Alpha2, bineînțeles, în trecutul reimaginat. Acest concept a fost creat împreună cu italienii de la Italdesign și este o mașină sport futuristă care aduce aminte de Chevrolet Corvette.

Urmează, apoi, conceptul Alpha3, pentru anul 2006 în trecutul imaginar. Față de conceptul precedent, acesta reprezintă o mașină de lux cu patru locuri, cu o caroserie desenată în forma unui shooting brake. Ceea ce este interesant este că acest concept este unul complet electric.

La final, avem Alpha4, care a evoluat într-un SUV pentru anul 2013, din nou, în trecutul imaginar al companiei. La fel ca precedentul concept, și acesta este unul cu zero emisii. Însă, în locul unui propulsor electric, avem un propulsor pe bază de hidrogen. Mai mult, Alpha4 renunță la ușile de tip gullwing în favoarea unor portiere convenționale.

Evident, cu excepția primului concept din 1982, niciunul dintre celelalte 3 concepte nu este real.

Chiar și așa, DeLorean oferă un exercițiu interesant de imaginație a ceea ce ar fi fost dacă marca americană ar fi supraviețuit financiar la începutul anilor ’80.

Ceea ce este real, însă, este noul concept DeLorean Alpha5. Conceptul a fost dezvăluit doar în imagini, însă acesta va fi prezentat public în august, în cadrul concursului de eleganță de la Pebble Beach. DeLorean a confirmat că va prezenta mai multe mașini în cadrul acestui eveniment.

via DeLorean

Comentarii (2)

  • ALuDeloreanu
    „DeLorean” apare de 12 ori în articol și ni se vorbește de parcă această companie ar exista și ar produce mașini.

    Realitatea e că sub această marcă nu s-a mai produs nimic în ultimii 40 de ani și s-au produs puține mașini (și foarte proaste) în toată istoria mărcii.

    Dacă n-ar fi apărut în filmul ăla, n-ar mai fi auzit nimeni de mașina asta.

    În spatele actualei mărci sunt doar niște unii care ne prezintă desene și povești.
    17 3
  • andrei
    exact. si delorean a si devalizat firma. a scapat de puscarie printr-un miracol. ca merita din plin sa faca.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru