DeLorean prezintă noile concepte 2024 Alpha5 Plasmatail și 2040 Omega

de Tiberiu Safta
Marti, 23.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DeLorean a dezvăluit două concepte noi care sugerează cum ar putea arăta viitoarele modele ale mărcii americane. Este vorba despre noul 2024 Alpha5 Plasmatail, respectiv 2040 Omega. Ambele concepte au fost prezentate în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach.

Anul acesta, DeLorean a revenit pe scena auto cu noul model Alpha5, un model electric de inspirație retro-futuristă. Am văzut, în urmă cu puțin timp, cum constructorul american și-a reimaginat propriul trecut cu o serie de concepte din familia de modele Alpha.

Acum, producătorul american a dezvăluit nu unul, ci două concepte noi, de data aceasta reale. Astfel, avem conceptul 2024 Alpha5 Plasmatail, respectiv 2040 Omega. Ambele concepte au fost dezvăluite în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach din Statele Unite.

Conceptul 2024 Alpha5 Plasmatail este varianta shooting brake a lui Alpha5. Platforma noului concept este aceeași cu modelul prezentat mai devreme în acest an, iar cele mai multe elemente ale caroseriei, precum eleronul, difuzorul, luminile LED și aripile spate evazate sunt preluate de la Alpha5.

Noul concept păstrează ușile de tip gullwing și este dotat și cu un plafon panoramic, aproape integral confecționat din sticlă. DeLorean spune despre concept că acomodează patru persoane și că are un portbagaj de dimensiuni mai mari.

Interiorul ar fi identic, însă DeLorean nu a oferit fotografii cu habitaclul acestui concept.

Cel de-al doilea concept, ceva mai extrem decât primul, se numește 2040 Omega. Acesta reprezintă un viitor model off-road, inspirat de cursele baja. DeLorean spune despre 2040 Omega că reprezintă o "depărtare față de designul tradițional al automobilului". Silueta lui 2040 Omega este asemănătoare unui coupe, cu o gardă la sol foarte ridicată și cu uși de tip gullwing.

Anvelopele și jantele sunt integrate, iar farurile LED sunt separate de caroserie și au aspectul unor geamuri mici. Geamurile laterale sunt vopsite în culoare caroseriei, iar unele elemente ale părții din spate se aseamănă cu conceptul Mercedes-Benz Vision AVTR.

Conceptul 2040 Omega este doar un studiu de design. Însă, conceptul 2024 Alpha5 Plasmatail ar putea deveni un model de serie. DeLorean plănuiește să lanseze Alpha5 pe piață în 2024.

via DeLorean

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru