Detalii despre interiorul noii generații Mercedes-Benz Clasa S: sistemul de iluminare va oferi avertizări la activarea unor sisteme de asistență

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sistemul de iluminare al noii generații Mercedes-Benz Clasa S va avea 250 de LED-uri care vor oferi avertizări luminoase la activarea unor sisteme de asistență.

Mercedes-Benz a oferit miercuri o serie de detalii inedite despre interiorul noii generații Clasa S, care va fi prezentată oficial în 2 septembrie.

Astfel, sistemul de iluminare va fi format din 250 de LED-uri poziționate la o distanță de 1.6 centimetri care vor oferi o bandă luminoasă continuă în diverse zone ale interiorului.

Luminozitatea va fi de 200 de cd/m2, adică de 10 ori mai mare decât în prezent, iar intensitatea acestea va putea fi setată în 20 de trepte de către șofer, care va putea alege și culoarea preferată.

Pe de altă parte, sistemul de iluminare este integrat cu sistemele de siguranță și de asistență ale noului Clasa S. Astfel, atunci când un sistem de asistență precum Lane Keeping Assist, Brake Assist sau Active Blind Spot Assist este activat, sistemul de iluminare are culoarea roșie, pentru a avertiza șoferul și din punct de vedere vizual.

Nu în ultimul rând, sistemul de iluminare este integrat și cu pachetul Energizing Comfort Control, pentru a oferi o anumită ambianță în funcție de setările de confort sau atunci când sistemul detectează singur ca șoferul este obosit sau stresat.

Anterior, Mercedes-Benz a oferit detalii despre îmbunatățirile pentru sistemul de infotainment MBUX, despre introducerea unui instrumentar de bord 3D și despre sistemul Head-up Display cu realitate augmentată.

De asemenea, germanii au dezvăluit anterior că noul Clasa S va avea suspensie activă, direcție integrală și numeroase sisteme de asistență, ocazie cu care au publicat și numeroase imagini camuflate.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • Scrooge
    .....si altii n-are ce manca.
    5 1
  • netam-nissan
    250 leduri, 20 trepte luminite cu jde culori, chiar e nevoie de atitea comedii chici zapacitoare pe o caleasca din asta nobila cica findca si interioru e asortat cu costum in dungi?
    subtiri pinstripes subliniez ca de fapt cu zeghea ar merge asortat la destui apropitari de s class.

    cind altii vorba dlui scrooge n-are de mincare insa culmea ca maruntis de leduri tot are.
    6 1
  • Calingura
    Si daca aia n-are de mancare din alte motive, nu din vina mea, tot nu am voie sa am chici pe bord?

    Pe logica asta, sa nu mai mananci carne; ca aia de care zici tu nu a vazut ochii lor niciodata mai mult de radacini.

    Ipocrizie comunistoida.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru