Detalii noi despre Volkswagen Golf 8: hatchback-ul ar putea avea un interior complet digital și va aspira la clienții BMW, Audi și Mercedes

de Daniel Popescu
Luni, 03.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen intenționează să ofere mai multe tehnologii și un interior digital pentru noua generație Golf pentru a câștiga o parte dintre clienții lui BMW și Mercedes, în timp ce versiunea break va fi abandonată, potrivit unor informații neoficiale.

Producția noii generații Volkswagen Golf va începe în luna iunie a anului viitor, iar constructorul german pregătește deja o serie de noutăți semnificative.

Potrivit unor informații dezvăluite de publicația britanică Autocar pe baza unor surse interne, hatchback-ul compact va beneficia de o transformare majoră și va fi poziționat într-o nișă mai îngustă prin care să devină atractiv inclusiv pentru clienții premium ai unor modelelor premium precum BMW, Mercedes și Audi.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, noul Golf va avea un ampatament mai mare și va oferi astfel un spațiu mai generos la interior, în timp ce portbagajul va fi de asemenea mai mare decât în cazul rivalilor. În plus, interiorul va fi unul "complet digital", potrivit directorului de design Klaus Bischoff, care afirmă că ecranele cu funcții touch vor înlocui tradiționalul panou de instrumente.

O altă noutate majoră ar putea fi restrângerea semnificativă a gamei de versiuni. Astfel, dacă eliminarea variantei cu 3 uși este una logică la nivelul industriei auto, ipoteza potrivit căreia Volkswagen va renunța inclusiv la versiunea break este surprinzătoare.

În privința designului exterior, schimbările vor fi mai puțin pronunțate, iar gama de motorizări a fost deja confirmată cel puțin parțial: motorul pe benzină TSI de 1.5 litri va fi acompaniat de un nou motor de 1.0 litri cu 3 cilindri, în timp ce fanii diesel vor putea opta pentru un motor TDI de 1.5 litri sau noul TDI de 2.0 litri aflat în prezent în plină dezvoltare.

Acesta din urmă va beneficia și de un sistem micro-hibrid de 12 volți, însă sursele Autocar afirmă că noul Golf va fi oferit și cu un sistem micro-hibrid de 48 volți.

De asemenea, potrivit unor informații confirmate anterior de oficialii VW, viitoarea generație Golf va avea funcții autonome extinse, va fi conectată în permanență la internet și va oferi sistem de siguranță și conectivitate de referință pentru industria auto.

Strategia Grupului Volkswagen este însă mai complexă și vizează inclusiv Skoda. Prin promovarea noului Golf ca alternativă pentru modelele premium, germanii ar putea îndruma clienții sensibili la preț spre viitoarea generație Skoda Rapid Spaceback, despre care constructorul ceh a confirmat deja că va primi un nou nume și va beneficia de un design proaspăt și tehnologii moderne pentru a deveni "adevăratul rival al lui Golf" în locul lui Skoda Octavia.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Corocsenie Adrian
    Nu cred ca cine vrea seria 3 sau C class si are si banii de ea, se uita in curtea VW.
    22 17
  • Golf concureaza cu A3, A class sau seria 1, dintre producatorii premium.
    21 5
  • Poza asta spune tot cand te gandesti la siguranta pe care o ofera tabletele astea de pe masini...
    14 1
  • corect .... doar ca masina este oprita
    4 3
  • bogdan
    Umeaza TABLET-gate.
    O sa ni le smulgem singuri din masina.
    3 0
  • Si softul?...softul ramane la locul lui nu?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru