După Audi, potopul: Volkswagen, la un pas să se retragă din Campionatul Mondial de Raliuri din cauza scandalului Dieselgate

de Daniel Popescu
Luni, 31.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a cucerit duminică al patrulea titlu la constructori în WRC, însă ar putea decide luni să se retragă din competiţie din cauza costurilor generate de scandalul Dieselgate.

Update: Potrivit unor surse din cadrul Grupului Volkswagen, Consiliul de Administraţie a decis retragerea constructorului german din Campionatul Mondiaol de Raliuri la sfârşitul sezonului 2016. Un anunţ oficial va fi făcut miercuri. 

Ştirea iniţială:

Grupul Volkswagen este pe punctul de a-şi schimba radical programul de motorsport, ca urmare a necesităţii de a reduce semnificativ costurile în urma scandalului Dieselgate.

După ce săptămâna trecută Audi a anunţat că renunţă la participarea în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, presa internaţională susţine că Volkswagen ar putea urma exemplul prin retragerea din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Pentru moment, oficialii constructorului german au refuzat să comenteze informaţiile, însă nici nu le-au negat. "După retragerea Audi, zvonurile au început imediat în Germania. Este vorba despre o persoană, nu neapărat din lumea motorsportului, care a pus întrebarea, dar a scris în articol că participarea este sub semnul întrebării.

Nu vreau să vorbesc despre aceste zvonuri sau speculaţii", a explicat Sven Smeets, şeful Volkswagen.

Urmareste Automarket
Volkswagen a cucerit duminică al patrulea titlu mondial consecutiv în WRC, după victoria lui Sebastien Ogier în Raliul Marii Britanii.

Viitorul participării în WRC va fi discutat în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Administraţie care va avea loc luni, iar una dintre ipoteze este că Volkswagen ar putea primi acordul de a concura totuşi şi în sezonul 2017 înainte de o retragere completă.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru