După ce au plagiat designul modelelor europene, chinezii au creat o animație care copiază filmul Cars

de Bogdan Mirică
Joi, 05.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorii filmului de animație Cars au dat în judecată finanțatorii unei pelicule similare din China. Se pare că aceștia au copiat grosolan personajele.

Știm deja că producătorii auto chinezi au făcut o pasiune pentru mașinile europene și copiază designul celor mai populare. Ce nu știm este că și animațiile americane pot fi copiate de chinezi.

Pixar a reușit să câștige un proces intentat împotriva unui producător chinez. Acesta a lansat un film animat denumit The Autobots, practic o copie grosolană a celebrei animații Cars. Personajul principal Lightning McQueen seamănă izbitor cu cel al animației chinezești.

Chiar și așa, producătorul chinez susține că nu a văzut niciodată desenul animat american aparținând Disney și Pixar. Tocmai de aceea asiaticii susțin că vor face apel și nu vor plăti cei aproape 200.000 de dolari impuși de tribunal.

Filmul chinezesc a debutat în iulie 2015 și a adunat aproape 900.000 de dolari din bilete. Problemele cu Disney și Pixar nu sunt singurele, pentru că producătorul animației este pasibil de încă un proces.

De data aceasta din partea producătorilor filmului Transformers, întrucât eroii principali se numesc tot Autobots.

Între timp, cel de-al treilea episod din seria Cars se pregătește de lansarea pe marile ecrane în luna iunie a acestui an.

via motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru