Copia chinezească a lui Porsche Cayenne primeşte grila lui Jaguar XJ

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.04.2012
Chinezii de la Hawtai au prezentat un facelift pentru celebra copie a SUV-ului Porsche Cayenne. Modelul a primit o grilă nouă, inspirată de cea a actualului Jaguar XJ.

Esential

14.800 de euro costă copia lui Porsche Cayenne în China.

În toamna lui 2010 vă anunţam că în China s-a născut o nouă copie a unui model european celebru. Era vorba despre produsul celor de la Hawtai, SUV-ul B35, creat pe o platformă de Hyundai Santa Fe, dar desenat pentru a părea înrudit cu Porsche Cayenne.

La un an şi jumătate de la lansarea oficială, Hawtai anunţă un facelift pentru modelul B35, facelift ce va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Beijing, programat la sfârşitul lunii. Faceliftul propus de constructorul asiatic vine cu o serie de modificări minore din punct de vedere estetic.

Acuzaţi de presa din Europa că au furat designul grilei Bentley şi l-au aplicat pe SUV-ul B35, chinezii au vrut să-şi repare greşeala. Aşa că au înlocuit grila veche cu una nouă, inspirată până la plagiar de cea a actualului Jaguar XJ.

Cu o lungime de 4618 mm şi un ampatament de 2620 mm, Hawtai B35 este propulsat de două motoare: unul pe benzină de 1.8 litri şi 160 de cai putere şi un turbo-diesel de 2.0 litri şi 150 cai putere.

Ambele sunt asistate de o transmisie manuală cu cinci rapoarte sau de una automată cu 4 trepte. Nu lipseşte nici sistemul de tracţiune integrală, care este însă opţional.

Pe piaţa din China, replica lui Porsche Cayenne cu grilă de Jaguar are un preţ de pornire de 123.700 de yeni, echivalentul a 14.800 de euro. 

via l carscoop

Comentarii (10)

  • N'am crezut ca voi spune asta despre o copie chinezeasca dar.. arata destul de bine.
    31 8
  • forian
    Copie
    Copie , dar la ce pret si motorizare are......chiar ca se merita , cu tot respectul pentru Porsche , dar motoarele lor extraordinare si preturile mai extraordinare +taxele , fac ca aceasta masina sa fie inaccesibila pentru noi amaratii de rand , .....
    13 4
  • hahaha
    Are pretul mai mic ca Dusterul nostru:))) chinezarie dar eu zic ca merita :)))
    11 2
  • Copie vs Inspiratie....
    Imi place... chinezii copiaza, iar europenii... se inspira... sau orice asemanare cu alt model e pur intimplatoare (la europeni)
    Nu exista discriminare... "se vede" cu ochiul liber
    10 2
  • Arata f bine ce sa zic...iar pretul e imbatabil! am auzit ca niste orezari din astia(nu stiu daca ei sau altii) au deschis fabrica in bulgaria..ceea ce inseamna ca pieselor nu vor mai fi o problema,de fiabilitate nu prea putem vb la noi in tara ca la ce drumuri aveam,caci altfel nu le putem numi,nu prea exista fiabilitate orice masina ai avea!!si uite asa usor usor sa vedeti chinezii cum sa ajunga si ei mari...
    1 4
  • caienel
    Frumos, bun si ieftin...vor sari toti din logan sau duster in B35.
    4 3
  • China
    In China, moneda se cheama Yuan, in Japonia Yen...
    8 0
  • B35
    Intr-adevar arata bine, dar nu e destul, mai intai sa vedem cat e de fiabila, cata garantie ofera... iar referitor la cutiile de viteza la un suv sa mai aiba cutie in 5 trepte cu motorizare de 2.0 Litri mi se pare cam invechita..
    Chinezii nu isi doresc sa faca masini competitive doar ieftine si de unica folosinta, iar la ce popor mare ii si trabant daca ar face tot ar gasi la cine sa il vanda!
    3 0
  • Mircea
    Pretul variantei de baza este 14988 euro in China , nu 14800
    2 0
  • chinezarie, copie, replica, dar a naibii chinezarie nu arata rau deloc! Struto-camila le-a iesit destul de bine galbejitilor, iar pretul nu e deloc unul de trecut cu vederea. Totusi, putin probabil sa ii intereseze sa o vanda in Europa...la ei in Asia are balta destul peste...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru