Elon Musk s-a răzgândit: SUV-ul Model Y va fi construit pe platforma lui Model 3

de Cornel Șocariciu
Joi, 03.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce Model 3 a intrat pe linia de asamblare, atenția lui Elon Musk se îndreaptă către SUV-ul compact Model Y. Cel mai recent raport spune că americanii vor miza pe arhitectura lui Model 3 în dezvoltarea lui Model Y.

În ultimele zile, Tesla a fost cap de afiș pentru publicațiile de profil din toată lumea. Indiferent că vorbim despre lansarea lui Model 3, despre informațiile care anunță un Model 3 de performanță sau despre surprizele ascunse din meniul noului sedan, Tesla a reușit să ne țină în priză.

Iar veștile venite de peste Ocean continuă. De această dată, Elon Musk spune că a renunțat la ideea unei arhitecturi separate pentru SUV-ul compact Model Y. CEO-ul constructorului american a declarat că a fost convins de oamenii din echipa de conducere că platforma lui Model 3 ar trebui utilizată pe Model Y.

În aceste condiții, constructorul american ar urma să poată să finalizeze proiectul până în 2019 și să îmbunătățească și costurile de producție. Totodată, Tesla o să poată profita de apetitul în creștere din segmentul SUV și astfel să se apropie de obiectivul propus pentru 2020: un milion de mașini vândute pe an.

Urmareste Automarket
"Sunt foarte încântat de Model Y.
Ne dorim ca acesta să ajungă pe străzi prin 2019"
, a declarat Elon Musk în urmă cu câteva săptămâni.

Dar până vom vedea noul Model Y în "carne și oase", vă reamintim că noul Model 3 oferă o autonomie de până la 320 de kilometri în varianta de bază. Accelerația de la 0 la 96 km/h se desfășoar în 5.6 secunde, iar viteza maximă se oprește la 208 km/h. Prețul de pornire este de 35.000 de dolari (aproximativ 30.000 de euro). De asemenea, Tesla oferă și o variantă cu o autonomie de până la 500 de kilometri. Prețul pentru această versiune este de 44.000 de dolari, puțin peste 37.000 de euro.

Via | Carscoops

Comentarii (1)

  • adica "l-au razgandit" inginerii

    prin 2019...pe nou sau pe vechi, dupa calendarul arab sau venusian? Intreb...
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru