Emiratele Arabe Unite: o femeie a fost închisă pentru că a pozat o mașină parcată prost

de Sebastian Toma
Joi, 16.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O australiancă în vârstă de 39 de ani a fost închisă pentru 53 de ore în Emiratele Arabe Unite pentru că a postat pe Facebook o poză cu o mașină parcată greșit.

Esential 53 de ore a stat închisă Jodi Magi pentru că a postat pe Facebook o poză cu o mașină parcată pe două locuri.
Jodi Magi, o australiancă în vârstă de 39 de ani, a ajuns la închisoare în Emiratele Arabe Unite pentru că a publicat pe Facebook o poză cu o mașină parcată pe două locuri destinate persoanelor cu handicap. Aparent, femeia a încălcat una dintre legile arabilor legate de social media și de normele pe care trebuie respectate de toți în societate, pentru care a fost amendată și cu 3.600 de dolari. După ce a auzit sentința, femeia a cerut să plătească amenda și să părăsească țara, dar arabii au refuzat-o și au insistat ca aceasta să fie judecată pentru faptele sale. Magi nu este singura persoană străină care a avut probleme legale în Emiratele Arabe Unite, după ce un american s-a plâns pe Facebook de angajatorul său arab și s-a trezit închis pentru 10 zile.

Potrivit legilor stricte de social media aflate în vigoare în Emiratele Arabe Unite, femeia în vârstă de 39 de ani a fost condamnată pentru defăimare. Autoritățile arabe nu au fost impresionate de faptul că femeia a ascuns numărul de înmatriculare al mașinii care parcase pe două spații destinate persoanelor cu deficiențe motrice.

Imediat după ce a fost refuzată propunerea sa de a-și plăti amenda și a părăsi țara, australianca a fost ridicată de un echipaj de poliție din secție și dusă la închisoare, unde a petrecut 53 de ore în arest.

Urmareste Automarket
Povestea sa a ajuns în fața presei abia după ce femeia s-a întors în siguranță în țara natală și a scris pe blogul său despre experiența nefericită din Emirate.
Jodi Magi se declară traumatizată de întreaga experiență și este dezamăgită că postarea sa, o simplă poză cu o mașină pe o pagină de Facebook, a fost sancționată atât de sever în contextul în care ea nu a folosit cuvinte nepotrivite și nu a menționat niciun nume în postarea sa. Femeia a povestit și faptul că și-a petrecut perioada de detenție în Emiratele Arabe Unite într-o celulă betonată, fără măcar să aibă acces la hârtie igienică, pernă, saltea sau tacâmuri.

Via Jalopnik | Sursă foto

Comentarii (20)

  • Nu cred !
    2 13
  • dercebius
    mai bine isi alegea alta tara pentru turism, decat Dubai&co
    26 1
  • pai lega zice clar ca nu ai voie pe facebook (sau alt aforma de social media). cred ca trebuie sa te pui totusi la curent cu leginle tarii in care urmeaza sa calatoresti.
    8 12
  • @eee bun argument. Tampita sau nu, legea e lege. Daca nu-mi convine, nu ma duc. Recunosc, n-am citit legile Austriei, dar daca iau 2000 de euro amenda ca arunc o punga pe jos, nu voi fi socat ca politia nu va negocia cu mine sa platesc cat in Romania.

    Pe de alta parte, nu zic ca sustin astfel de legi, este clar o idiotenie si o poate pati oricine.
    18 2
  • AndreiRN
    Exista Legi Naturale si Legi Umane.
    In general Legile Naturale sunt universale si indiferent unde ai fi oameni se asteapta sa fie respectate.
    Legile Umane sunt facute de grupuri de oameni care vor sa-si protejeze statutul sau cultura sau interesul.
    Un exemplu ar fi ca nu ai voie sa scuipi in spatiul public.
    Si esti fortat sa inghiti si asta este impotriva Legi Naturale.
    Nu ai voie sa tragi o basina si ......... suferi pana explodezi?
    In acest caz este dreptul de exprimare si comunicare prin poze care exte un drept uman universal.
    Dar cum stim cu toti pana si acest site refuza cateodata acest drept cand ce este expus este inconvenient.
    Poate si postul acesta va disparea
    8 3
  • Musulmanii sunt cele mai mari scursuri umane de pe planeta. Lucrez de vreo 3 ani cu niste studenti arabi si sunt printre cei mai cretini oameni care mi-a fost dat sa intalnesc.
    31 10
  • Scrooge
    Eu nu inteleg, din miliardele de conturi si utilizatori, cum si cand a apucat politia din Emirate sa o vada pe Facebook, si sa o si identifice unde e ??? Banuiesc ca ori a turnat-o cineva, ori au un serviciu secret care monitorizeaza in timp aproape real ce intra pe Facebook in Emirate si localizeaza si telefoanele respective.
    13 1
  • "scursuri umane" cam asa ii numea si Germania nazista pe unii si pe altii. Ma bucur totusi ca mici Adolfi autohtoni, in suferinta lor, primesc atatea manute verzi la astfel de comentarii abjecte.
    9 17
  • Masina parcata pare a fi o Toyota. Sa fi fost ivanoff la cumparaturi in EAU?
    7 2
  • chiar am copiat poza si am sa o postez pe facebook cu titlul parcare in Dubai...sa-mi -o ia in guritza musulmanii..
    11 3
  • Pai da...
    Cred ca multi din postacii de serviciu nu prea au vizitat tari straine in calitate de turist. Primul lucru inainte de a pleca intr-o tara straina te pui la curent cu legile ei. Nu de alta, dar spre exemplu in unele tari anumite fapte se pedepsesc inclusiv cu moartea, sau cu pierderea membrelor. Dar ce sa le ceri, probabil ca unii nu realizeaza ca si in SUA trebuie sa cunosti legile statului pe care il vizitezi/traversezi... sau ce, daca in Romanica bagi goana in fucntiune la o vaca pe drum, crezi ca in Idina este la fel???
    1 2
  • Pai da...
    Erata: goarna si nu goana, functiune si nu fucntiune, India si nu Idina.. ce bun era un buton de edit...
    2 0
  • dragos
    ce e inseamna "saleat"?e in araba?
    Puteti depune mai mult efort in a scrie 2 randuri!!!!
    1 0
  • @dragos
    Era un typo. Mulțumim pentru sesizare.
    1 0
  • Ma gandesc cam cat ar sta ivanezul in puscarie daca ar fi pe acolo.
    0 0
  • inexorabil
    Dragă Andrei (RN), când vrei tu, chiar poţi fi interesant...Repet: CÂND vrei tu. Dacă n-ai uita să plasezi virgulele şi al doilea "i" acolo unde se cuvine, dacă n-ai raporta totul la "chinezisme" şi dacă ne-ai menaja cu delicateţe în privinţa superpotenţelor şi a "vitejiilor" tale pe frontul muncii, atunci ai figura, fără îndoială, printre...capetele luminate ale acestei comunităţi. Atenţie, ţi-o spune unul zgârcit la complimente de felul lui...
    Oricum, chiar dacă te dojenesc uneori-deseori (poate nu întotdeauna just), îmi dau seama că tu emiţi un farmec anume în consecvenţa ta ideatică (unii ar crede că "mai degrabă în prostie", referindu-se, probabil, şi la mine...dar să te ferească Dumnezeu de deştepţi schimbători precum vremea, adică de oportunişti, de care m-am tot ciocnit în viaţa asta...).

    On topic: @Sam93 are dreptate. La sfârşitul lumii, mulţi evrei vor deveni...ortodocşi, dar în cazul arabilor...nicio speranţă. De fapt, la ce să te aştepţi de la nişte curvari şi absurzi? Apropo de ultimul termen, împrejurarea a făcut să cunosc, pentru câteva clipe, o nevastă de arab. Neştiind mai nimic despre legile, principiile şi regulile lor, am salutat-o, respectuos, cu "Săru' mâna!", dar ea nici măcar nu s-a uitat la mine, ci m-a ignorat totalmente, de parcă eram ultima balegă-n drum. Evident, am cerut explicaţii din anturajul ei, dar n-am fost mulţumit de răspuns. Dincolo de apartenenţă confesională, suntem OAMENI, robii lui Dumnezeu, iar salutul, elementarul salut, înseamnă cartea de vizită de prim rang! Dacă nu înţelegi şi nu admiţi nici atâta lucru, oare ai fi capabil de acte mai înalte?...
    5 3
  • AndreiRN
    Daca si cu Parca se plimbau intr-o barca.
    Barca sa scufundat si .......
    Meseria se fura.
    1 1
  • inexorabil
    Aşa-i, măi Andrei. Se pare că ne vei binedispune în continuare cu “isprăvile” tale precum “îmi dau cu Tesla-n deşte” sau “adap animalele din uluce pline cu carburanţi eco”. Până la urmă, te vei enerva din cauza impotenţei celor de la NASA şi vei meşteri tu aeronava ideală pentru amartizare umană, dotată cu grajduri, coteţe, cuşti şi tot ce trebuie. Dar, una peste alta, noi te iubim, fiindcă eşti băiat de comitet şi însemni o pată neagră pe un ocean cenuşiu…
    2 0
  • @eee, @Pai da..., oare voi cunoasteti macar legile tarii in care traiti? E bine sa te documentezi inainte de a merge in alta tara. Dar, acolo unde sint astfel de "minunatii", cred ca la vama ar trebui sa te atentioneze,
    2 0
  • numai arabetii astia pot avea legi din astea!si unde mai pui ca ponta tocmai a dat cadou 11 mii de hectare la musulmani pentru cea mai mare moschee.nici franta nu a facyt asta .vor domina lumea mizeriile astea.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru