Fără nichel și cobalt: chinezii de la CATL dezvoltă un nou tip de baterii pentru mașini electrice

de Paul Cosma
Luni, 17.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la CATL, furnizori pentru Tesla, Volkwagen sau Daimler, au anunțat că dezvoltă un nou tip de baterii pentru mașini electrice care să nu conțină nichel și cobalt, elemente esențiale în producția actualelor baterii.

Producătorii din Asia se reorientează către noi tehnologii de producție a bateriilor pentru mașinile electrice, astfel încât să scadă costurile și dependența de unele elemente costisitoare.

Panasonic și LG Chem vor reducerea cantităților de cobalt folosite în baterii, în timp ce CATL susține că dezvoltă în prezent un nou tip de baterii care să nu conțină nichel și cobalt.

Șeful chinezilor de la CATL a spus că noile baterii vor fi diferite de cele existente pe piață la ora actuală, însă nu a oferit informații suplimentare despre caracteristicile sau costurile acestora. În paralel, CATL dezvoltă o altă tehnologie prin care bateriile să fie integrate în șasiul mașinilor electrice.

Contemporary Amperex Technology Co Ltd este furnizor pentru Tesla, Volkswagen sau Daimler și are alte parteneriate cu producători precum Toyota sau Honda.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru