Fiat-Chrysler testează tehnologia vehicle-to-grid: 700 de mașini electrice vor încerca să transfere energia bateriilor în rețeaua electrică

de Paul Cosma
Vineri, 20.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler vrea să testeze capacitatea mașinilor electrice de a transfera energia bateriilor în rețeaua electrică. Tehnologia vehicle-to-grid va fi pusă la încercare în Italia cu ajutorul a 700 de vehicule electrice.

Un parteneriat între Fiat-Chrysler și operatorul național de transport de energie electrică din Italia are ca scop evaluarea “interacțiunii” dintre mașinile electrice și rețea în momentul încărcării.

Prin acest proiect, grupul FCA vrea să testeze tehnologia vehicle-to-grid (V2G) prin care energia bateriilor poate fi transferată în rețeaua electrică pentru momentele când cererea de energie este la cote ridicate.

Pentru început, proiectul va include o flotă de 500 de mașini electrice, numărul urmând să ajungă la 600-700 de vehicule până în 2021. “Experimentele” vor fi desfășurate la uzina FCA din Mirafiori.

În cadrul fabricii va fi produsă și versiunea electrică a modelului Fiat 500, începând din 2020.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru