Fiat Chrysler va lansa mai multe modele pe platforma lui 500 electric: “Nu dezvoltăm platforme pentru un singur model”

de Paul Cosma
Joi, 05.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat Chrysler plănuiește să lanseze mai multe modele pe platforma lui Fiat 500 electric, după cum a declarat șeful brandului Fiat. Potrivit acestuia, FCA nu dezvoltă platforme care să găzduiască un singur model.

În această săptămână, Fiat a publicat primele imagini și informații tehnice despre versiunea electrică a modelului de oraș 500.

Noul Fiat 500 electric utilizează un motor de 120 de cai putere și oferă o autonomie de până la 320 de kilometri.

Șeful Fiat susține că, în viitor, grupul Fiat-Chrysler va lansa și alte modele pe aceeași platformă a lui 500 electric. Potrivit lui Olivier Francois, FCA nu dezvoltă platforme care să găzduiască un singur model.

FCA se află în negocieri privind fuziunea cu grupul PSA, tranzacția urmând să fie finalizată la începutul anului viitor. Unul dintre scopurile fuziunii este reducerea costurilor de operare. De altfel, producătorii estimează că vor economisi până la 3.7 miliarde de euro pe an, fără să ia în calcul eventualele închideri de uzine.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Fiat lux
    Ăsta proclamă că FCA nu dezvoltă platforme care să găzduiască un singur model, de parcă asta ar vreo noutate în industria auto.
    5 0
  • sa vedem ce o sa zica si sefu ala mare...ce zice Tavares...daca FIAT da la altii sau o sa ia platforma de la 208 asta nou si gata...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru