Fiat şi Mitsubishi confirmă oficial parteneriatul: italienii vor vinde în Europa un pick-up bazat pe viitorul L200

de Sebastian Toma
Vineri, 19.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii mărcilor Mitsubishi şi Fiat au anunţat un parteneriat care implică vânzarea unui pick-up bazat pe viitorul Mitsubishi L200 în reprezentanţele mărcii italiene.

Fiat Chrysler Automobiles a semnat un parteneriat cu Mitsubishi Motors pentru colaborarea la dezvoltarea unui pick-up bazat pe viitorul L200. Noul model va fi vândut în Europa şi în America Latină sub brandul Fiat Professional şi va fi construit, cel mai probabil, tot de Mitsubishi. Colaborarea dintre cei doi producători era doar o informaţie neconfirmată în urmă cu trei luni, dar reprezentanţii Mitsubishi au publicat pe portalul media oficial anunţul semnării unui memorandum de înţelegere între cele două companii, alături de câteva informaţii referitoare la scopul parteneriatului.

Fiat are deja un pick-up în ofertă, modelul Strada, care este şi cel mai bine vândut produs din oferta Fiat Professional, cu 134.000 de unităţi în decursul anului trecut. Această gamă este esenţială în strategia lui Sergio Marchionne şi lansarea unui model mai mare pe care să-l dezvolte cu costuri cât mai mici este vitală pentru îndeplinirea planurilor companiei italo-americane.

Promisiunea unui pick-up care să aibă o capacitate de transport de o tonă oferit în gama Fiat Professional a fost făcută de Sergio Marchionne încă din 2006, la vremea respectivă fiind semnată o colaborare cu Tata Motors, care nu s-a mai materializat sub forma unui model de serie care să poarte sigla mărcii italiene.

Mitsubishi GR-HEV: conceptul hibrid pick-up care anunţă viitorul L200

Conceptul GR-HEV ilustrează câteva idei ale designerilor Mitsubishi privind viitorul L200.

Urmareste Automarket
Pick-up-ul mediu de la Fiat Professional a reapărut în planurile de afaceri anunţate de Sergio Marchionne abia în 2010 şi trebuia să fie o versiune a lui Dodge Dakota, un model aflat în portofoliul Chrysler, marcă achiziţionată de italienii de la Fiat.
La fel ca versiunea Fiat a unui model Tata Motors, nici această utilitară nu s-a materializat. Data debutului noului model Fiat Professional dezvoltat împreună cu Mitsubishi nu a fost precizată, dar acesta ar trebui să fie lansat pe piaţă până la finalul lui 2016, dacă ne uităm la planurile anunţate de Sergio Marchionne pentru compania pe care o conduce.

Via AutomotiveNews (înreg.) | Mitsubishi

Comentarii (1)

  • PACAT CA ,,STRADA'' SE VINDE DOAR IN AMERICA DE SUD...
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru