Ford Capri va renaște sub forma unui crossover electric, cu platformă Volkswagen

de Tiberiu Safta
Luni, 13.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Capri va renaște în 2024. Numele celebru va fi acum atribuit unui crossover coupe electric bazat pe platformă Volkswagen și cu tehnologie preluată de la Ford Explorer.

În urmă cu un an, Ford a anunțat că va readuce mai multe nume celebre pentru viitoarele sale modele. Printre aceste nume se află și Capri, un nume asociat cu faimosul coupe de performanță, poreclit și Mustangul european, produs între 1968 și 1986.

Acum, numele acesta va reveni în gama Ovalului Albastru după o pauză de 38 de ani. Astfel, noua generație Ford Capri va fi lansată în 2024, însă nu va avea nicio altă legătură cu vechiul coupe. Asta pentru că noul Capri va fi reinventat sub forma unui crossover coupe electric, care va fi un rival pentru Volkswagen ID.5, Peugeot e-3008 și Volvo C40.

Potrivit publicației britanice Autocar, care a surprins viitorul model ascuns sub camuflaj, viitorul Capri va fi bazat pe platforma MEB, dezvoltată de Volkswagen. Practic, noul Ford Capri va fi fratele mai mic al lui Explorer, de la care vor fi preluate motoarele electrice. Din informațiile de până acum, viitorul Capri va avea motoare electrice cu puteri cuprinse între 168 și 335 de cai putere.

Acestea ar urma să fie alimentate de baterii de 52 de kWh sau de 77 de kWh.

Mai mult, viitorul Ford Capri ar urma să beneficieze de o autonomie de circa 480 de kilometri, iar modelul va putea trage un curent de până la 170 de kW la o stație de încărcare rapidă.

Deocamdată, Ford nu a confirmat data lansării noului model.

via Autocar

Comentarii (13)

  • Deci va fi o basina
    6 3
  • Mai bine sa-l faca monster truck, nu doar SUV! Pentru cei care stiu ce inseamna Capri, a folosi numele Capri pentru un model SUV este o jignire, un afront adus unei masini care a facut istorie la vremea sa.
    Ce naiba se intampla cu producatorii auto, ca doar SUV-uri plictisitoare si fara caracter mai fac. Auzi la ei? "Vor reinventa" noul Capri! WT actual F? Ce e de reinventat? Va fi un alt model de masina grea, cu coeficient aerodinamic al unei caramizi si cu autonomie cat sa poti merge la piata.
    Din actuala oferta a industriei auto, putine modele vor deveni niste clasice peste cativa zeci de ani. Sunt sigur ca noul Capri nu va fi printre acestea.
    13 3
  • Seriff
    Ce bataie de joc, a incercat si Ford fix acelasi lucru cu Mustang Mach E care abia se vinde, e un dezastru comercial.
    9 1
  • După ce-au folosit denumirea Mustang pe o caroserie care nu are nicio treabă cu acest nume ( putea fi și pe benzină ), acum revin cu-n nume legendar, Capri, model sport, pus pe un SUV, care de fapt este un VW, wtf Ford ? Oricât ai fi de concentrat pe marketing, dacă vezi ca Mustang Mach E nu rupe gura târgului, cum sa crezi ca va fi mai bine cu numele Capri pe un VW ?

    Au mai renunțat și la Fiesta, ca nu rentează cică, lasă c-o sa renteze această grozăvie.
    9 1
  • Nu le pasa de istoria lor, au dat lovitura financiara cu Puma si vor sa repete isprava.
    Oare urmeaza un suv Ford GT?
    2 0
  • Seriff
    @22:04 Puma este efectiv singurul model care ii mai tine in viata, nu au dat nici o lovitura, sunt praf la vanzari, Focus nu se vinde, Fiesta nu mai exista, Mondeo nu mai exista, Kuga ce mai misca dar putin. Au noroc cu Puma ca inca mai e ieftina si lumea o cumpara.
    3 0
  • Alt producător mare care crede că un nume de legedă trivializat pe un SUVoi îi va ridica din groapa în care s-au aruncat după ce și-au sabotat modelele care se vindeau.
    Fix cum și-a bătut joc Mitsubishi de Eclipse.
    Alții au venit cu nume ca e:Ny1 sau Bz4X, care probabil exprimă mai bine impersonalitatea suv-ulețelor lansate ca din praștie, dar măcar nu le-au denumit S2000 sau Supra.
    6 2
  • Anonim
    Sunt destui alti producatori care readuc la viata denumiri vechi pe modele noi, deci nu avem aici nicio noutate.
    Ce nu intelegeti voi astia "pasionatii" este ca SUV-urile se construiesc pentru ca astea se vand. Stiu ca va vine greu sa credeti, dar fix asta cere lumea.
    Sunt deja cativa ani buni de cand, acasa la ei in America, Ford a scos din productie toata gama de masini conventionale, mai putin Mustang, pentru ca nu se mai vindeau, nu mai erau profitabile si au decis sa produca doar SUV-uri. Ghici ce, au luat decizia corecta, chiar se vand mai bine si fac bani mai multi ca inainte, pentru ca aici vorbim de o afacere, nu de pasiuni si orice afacere are ca scop unic sa faca bani, atat si nimic mai mult.
    Pentru respectul zero fata de client, Ford de la mine n-o sa mai vada niciun cent. dar asta nu inseamna ca ii paste falimentul, stati linistiti, sunt inca destui care sa le cumpere tomberoanele.
    5 0
  • Banditos
    Nu cred ca e vorba despre pasiune, cat despre sportul national al "bagarii in seama". Plus o ciudata neintelegere a domeniului.
    5 4
  • Neînțelegere e să se bage în seamă comentatori care aud prima dată de Ford Capri sau Mitsu Eclipse, și care habar n-au ce au însemnat acele modele.
    Și care n-au cum sesiza cât de nepotrivit e să lipești etichete legendare pe cutii pe roți care nu au nici o legătură cu spiritul sportiv sau agilitatea predecesoarelor.
    Dar e evident o părere băgătoare de seamă, au ajuns focile conformiste să creadă că sunt singurele care s-au prins de strategia de a monetiza inclusiv numele sportivelor de legendă, aceiași ”avansați” care ne spun că ”nu suntem pregătiți pentru electrice” la orice argument care nu le glorifică.
    6 5
  • @ Anonim

    SUV-urile se vând bine, dar nu prea vrei sa înțelegi ca Mustang Mach E nu se vinde bine, deci Ford nu face bani cu acest model, apoi sa vorbim de VW id5, se vinde bine ? Nu prea, ei bine Ford va lipi numele Capri de acest model, știi cum e, una-i una, alta-i alta .
    3 0
  • Banditos
    Da baiatu', asa e, "comentatori care aud pentru prima data de Ford Capri"...asa e. Cum zici tu.

    Sunt covins ca fix de asta nu vor face vanzari...pentru ca este "nepotrivit". Cateodata am impresia ca am de a face cu talibani auto si nu cu adulti.
    4 3
  • Anonim
    @dan_grc: Probabil ma confunzi, n-am pomenit nimic de nicio electrica, m-am referit la SUV-uri in general.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru