Ford elimină 1100 de locuri de muncă în Spania. S-Max și Galaxy se apropie de sfârșit

de Tiberiu Safta
Luni, 13.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform celor mai recente informații, Ford are în plan să elimine 1100 de locuri de muncă în Spania, ca parte a planului major de restructurare a mărcii pe piața europeană.

Mai devreme în acest an, Ford a anunțat că va elimina nu mai puțin de 3800 de locuri de muncă în toată Europa. Această decizie oarecum controversată face parte din planurile Ovalului Albastru de a-și restructura gama de modele pe piețele de pe Bătrânul Continent.

Una dintre țările afectate de această decizie este și Spania. Potrivit informațiilor oficiale, Ford va elimina aproximativ 1100 de locuri de muncă în această țară. În prezent, Ford are o uzină în orașul Valencia. Acolo sunt produse modelele Kuga, Transit Connect și cele două monovolume, S-Max și Galaxy.

De altfel, ultimele două modele vor fi retrase oficial din producție în aprilie, pe motivul cererii extrem de mici pe piața monovolumelor, o piață din ce în ce mai mică în Europa. Tot la uzina de la Valencia fusese produs și emblematicul Mondeo, scos din producție anul trecut.

Ford se va concentra mai mult asupra unei game de modele electrificate pentru piețele din Europa. Datorită complexității mai mici a unui propulsor electric, Ford s-a angajat să elimine 2800 de posturi pentru ingineri și alte circa 1000 de posturi administrative, de marketing, vânzări sau de distribuție la nivel european.

via Motor1

Comentarii (1)

  • emblematicul Mondeo
    :))))))))))
    Emblematic probabil la cat de stricacios este. La al meu, atentie!! luat de nou din reprezentanta, ar fi trebuit sa-i fac emblema cu simbolul "check engine" si sa i-o lipesc pe bot, ca asa merita. N-am mai apucat, ca am scapat de cotet, dar onest, fara sa dau teapa, am redus masiv din pret (peste 10k euro am pierdut, dupa un an juma' de detinere) si am gasit un cumparator dispus sa si-o asume in starea in care se gasea, cu tot istoricul intrarilor in service cunoscut. Omul are propriul atelier auto, asta a fost marele meu noroc.
    15 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru